شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۶ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۰۶

  • حضور ناتمام نظامیان در خودرو

    دنیای اقتصاد: سرریز دانش و فناوری نظامی در صنعت خودرو، یکی از موضوعات پر‌بحث طی چند سال گذشته بوده و حمایت و تاکید ویژه مسوولان ارشد کشور را همراه داشته است. با‌این‌حال این پرسش مطرح است که آیا نظامیان توانستند در دوران تحریم کمکی به خودروسازی کنند؟ همجوشی صنایع نظامی و غیر‌نظامی، موضوع غریبی در دنیا نیست و حتی برخی کشورها در زمینه به اشتراک گذاشتن دانش و فناوری این دو بخش، دارای الگو هستند. بر این اساس، گاهی دانش و فناوری موجود در صنایع غیرنظامی، به کمک نهادهای نظامی کشورها می‌آید و گاهی نیز این نظامی‌ها هستند که صنایع غیر‌نظامی را در مسیر تولید، طراحی و توسعه پشتیبانی می‌کنند.
  • تعرفه واردات برقی‌ها کاهش می‌یابد

    دنیای اقتصاد: همزمان با اعلام خبر واردات ۱۰۰هزار تاکسی برقی که در نامه وزیر صمت به معاون اول رئیس‌جمهور آمده بود، حالا عباس علی‌آبادی از کاهش تعرفه واردات برقی‌ها خبر داده است. وزیر صمت در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت اعلام کرده که با توجه به اختلاف قیمت خودروهای برقی و بنزینی (که اساسا در بازارهای جهانی قیمت خودروهای برقی بیشتر از محصولات بنزینی است) سعی می‌شود که با ابزار تعرفه‌ای قیمت برقی‌ها به فسیلی‌سوز‌ها نزدیک شود.
  • راهکار خودرویی مجلس برای کاهش آلودگی هوا

    دنیای اقتصاد: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: تجربه دنیا و آمارهای دستگاه‌های زیست‌محیطی حاکی از آن است که استفاده از خودروها و موتور‌سیکلت‌های برقی نقش موثری در کنترل معضل آلودگی هوا دارد. به گزارش ایسنا، حجت‌الله فیروزی با اشاره به راهکارهای کنترل معضل آلودگی هوا، بیان کرد: آمارهایی که دولت‌های مختلف ارائه کردند، حاکی از نقش پررنگ خودروها و موتورسیکلت‌ها در تشدید آلودگی هواست. از سوی دیگر صنایع آلاینده‌ای که در مجاورت شهرها قرار دارند، نقش ویژه‌ای در تشدید آلودگی هوا دارند. پسماندها و زباله‌هایی که در سطح شهر‌ها یا اطراف شهرها رها می‌شوند، در آلودگی هوا نقش دارند. نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار مجلس یازدهم همواره تاکید نمایندگان بر استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی بود. توسعه خودروهای برقی و هیبریدی می‌تواند نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا ایفا کند.
  • رقیب تسلا گام جهانی برداشت

    دنیای اقتصاد: بی‌وای‌دی قصد دارد اولین کارخانه خودروسازی اروپایی خود را در مجارستان بسازد که بخشی از تلاش این خودروهای الکتریکی چینی برای به چالش ‌کشیدن تسلا به عنوان تولیدکننده غالب خودروهای برقی است. به گزارش ایسنا و به نقل از نیویورک‌تایمز، بی‌وای‌دی روز جمعه (۲۲دسامبر) اعلام کرد که این کارخانه خودروهای برقی و پلاگین هیبریدی را برای بازار اروپا تولید و هزاران شغل ایجاد می‌کند و افزود که این یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در تاریخ اقتصادی مجارستان خواهد بود. بی‌وای‌دی در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی در جهان است که بیشتر آنها در چین فروخته می‌شوند و با هدف گسترش فروش در سطح جهانی، شروع به افتتاح نمایندگی‌های خود در اروپا کرده است. این خودروساز سال گذشته، ۱.۸۶میلیون خودروی باتری‌دار، از جمله پلاگین هیبریدی، فروخت. این رقم در صدر تسلا قرار گرفت که ۱.۳میلیون خودروی الکتریکی در سال ۲۰۲۲ فروخت.
  • خودروساز ژاپنی ترمز کرد

    دنیای اقتصاد: دایهاتسو تویوتا تولید داخلی خود را تا پایان ژانویه متوقف می‌کند. روزنامه تجاری نیکی ژاپن روز جمعه (۲۲ دسامبر) بدون اشاره به منابع اعلام کرد، واحد خودروی کوچک دایهاتسو تویوتا موتورز تصمیم گرفته است تولید تمام کارخانه‌های داخلی خود را تا پایان ژانویه متوقف کند. به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، سخنگوی دایهاتسو پس از گزارش نیکی گفت که این شرکت همچنان در حال گفت‌وگو در مورد این موضوع در داخل است. این شرکت خودروسازی ژاپنی سازنده خودروهای کوچک گفت که پس از بررسی ایمنی مشکلات مربوط به ۶۴ مدل، از جمله مدل‌های فروخته‌شده با نام تجاری تویوتا، حمل‌ونقل همه خودروهای خود را متوقف خواهد کرد.
  • نامه شورای رقابت به تعزیرات درباره یک خودروساز خصوصی

    دنیای اقتصاد: چهارشنبه هفته گذشته پرونده جنجالی یک شرکت خودروساز مونتاژی که دو سالی است در جریان است، در نهایت تعیین‌تکلیف شد که براساس حکم قطعی صادره، این شرکت محکوم به پرداخت ۵هزار میلیارد تومان جریمه نقدی شده است. هرچند مسوولان این شرکت با بیان اینکه معیار گران‌فروشی در حکم صادره مشخص نیست، به این حکم انتقاد دارند، اما به این موضوع نیز اعتراض می‌کنند که سازمان حمایت در ارتباط با خودروهایی که شورای رقابت به آنها ورود کرده، حق دخالت نداشته است.
  • شورای رقابت مقاومت می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: حضور شورای رقابت در حوزه قیمت‌گذاری خودرو با اظهارات اخیر معاون وزیر صمت مبنی بر واگذاری تعیین قیمت به هیات‌مدیره شرکت‌ها، حالا با شبهاتی همراه شده است. منوچهر منطقی، معاون وزیر صمت، هفته گذشته در نشستی در رادیو اقتصاد تاکید کرد که قرار است تعیین قیمت خودرو به هیات‌مدیره شرکت‌ها سپرده شود و شورای رقابت به عنوان نهادی قانونی به تنظیم‌گری بازار بپردازد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر