شماره روزنامه ۶۰۲۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۱ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۱۱

  • انحراف سواری‌سازان نیمه‌دولتی از رشد

    دنیای اقتصاد: طبق گزارش ارسالی سه خودروساز بزرگ کشور به بورس، مجموع تولید محصولات سواری آنها در ۹ ماه امسال حدود ۷۰۰هزار دستگاه بوده که نشان از افت تولید بیش از ۵۰هزار دستگاهی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. کاهش تیراژ خودروسازان نیمه‌دولتی در شرایطی است که خودروسازی خصوصی ماه‌هاست روند رو‌به‌رشدی در تولید به خود می‌بینند؛ به‌طوری‌که در مدت‌زمان یادشده ۲۳۳هزار و ۴۵۰ دستگاه خودرو در بخش خصوصی تولید شده که طبق آمار نزدیک به ۷۰درصد نسبت به مدت مشابه رشد داشته است. بنابراین به‌رغم اینکه تولید‌کنندگان نیمه‌دولتی در تیراژ درجا زدند اما خصوصی‌ها رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده‌اند. اما آمار تولید سه خودروساز بزرگ که در سامانه کدال منتشر شده با اطلاعات وزارت صمت متفاوت به نظر می‌رسد.
  • چهار نکته درباره وارداتی‌ها

    دنیای اقتصاد: وزیر صمت روز گذشته در حاشیه سومین رویداد صنعت دانش‌بنیان با محوریت صنایع کوچک و زیست‌بوم فناوری در جمع خبرنگاران وعده داد که کمتر از سه ماه باقی مانده از سال جاری وضعیت تمامی متقاضیان خرید خودروهای وارداتی تعیین‌تکلیف خواهد شد. این اظهارات عباس علی‌آبادی می‌تواند دو وجه متفاوت داشته باشد، به‌طوری‌که می‌توان کلمه «تعیین‌تکلیف» را این‌چنین تعبیر کرد که قرار است در ماه‌های باقی‌مانده از سال، ورق واردات خودرو برگردد و با سرعت گرفتن ورود خارجی‌ها، همه خودروها به متقاضیان تحویل داده شوند، یا اینکه منظور وی از تعیین‌تکلیف این است که همین روند قطره‌چکانی ورود و تحویل خودروهای وارداتی ادامه خواهد داشت و وزارت صمت به متقاضیان اعلام خواهد کرد که زمان معینی برای تحویل خارجی‌ها وجود ندارد.
  • واکنش ایران‌خودرو به الزامات سازمان استاندارد

    دنیای اقتصاد: استانداردهای ۸۵گانه طی چهار سال اخیر و به‌خصوص از ابتدای سال جاری به یکی از مهم‌ترین چالش‌های خودروسازان بدل شده است. طبق اعلام سازمان استاندارد، خودروهایی که موفق به اخذ این استانداردها نشوند مجوز شماره‌گذاری را نخواهند گرفت. بنابراین از ابتدای امسال تولیدکنندگان خودرو شروع به اخذ استانداردهای ۸۵گانه کردند و بعد از رعایت آن نیز حتی مجوز افزایش قیمت به خاطر رشد هزینه‌های مربوط به این استانداردها را هم گرفتند. با‌این‌حال باز هم سازمان استاندارد با تاخیر زیادی اجازه شماره‌گذاری را صادر می‌کند. حالا اما ایران‌خودرو اعلام کرده که اگر باز هم سازمان ملی استاندارد مجوزهای این محصولات را تمدید نکند در مورد توقف خط تولید آنها و جایگزینی با محصول دیگر تصمیم‌گیری خواهد کرد.
  • خودروی جدید تسلا در راه است

    ایسنا: منابع آگاه اظهار کردند که تسلا در حال آماده شدن برای عرضه نسخه بازسازی‌شده مدل Y موفق خود از کارخانه شانگهای است، زیرا رقبای داخلی به عرضه محصولات خود سرعت می‌بخشند. این منابع گفتند که خودروساز الکتریکی آمریکایی در حال حاضر در چین در حال انجام کارهای آماده‌سازی برای خودروی اسپرت به‌روز‌شده مدل Y است و تولید انبوه آن ممکن است در اواسط سال ۲۰۲۴ آغاز شود. این منابع گفتند که نسخه ۲۰۲۴ مدل Y تغییرات ظاهری و داخلی بسیار واضح‌تری نسبت به آخرین به‌روزرسانی در ماه اکتبر خواهد داشت که طراحی چرخ‌ها و نورپردازی محیطی جدیدی را اضافه کرد. بر اساس گزارش بلومبرگ، کارخانه شانگهای تسلا که در سال ۲۰۱۹ تاسیس شد، اکنون بیش از نیمی از تحویل‌های جهانی این خودروساز برقی را تولید می‌کند. مدل Y که برای اولین‌بار در سال ۲۰۲۰ عرضه شد، بسیار محبوب بوده و اکنون در میان پرفروش‌ترین مدل‌های خودروی الکتریکی در سراسر جهان قرار گرفته است. داده‌ها نشان می‌دهد که تحویل مدل Y در چین، تقریبا ۷۵درصد از فروش کلی تسلا در این کشور را به خود اختصاص داده است.
  • رونمایی از نخستین خودروی برقی شیائومی

    ایسنا: شرکت سازنده تلفن هوشمند شیائومی، نخستین خودروی برقی خود را با هدف تبدیل شدن به یک خودروساز بزرگ، رونمایی کرد.این سدان که SU۷ نام دارد، احتمالا سیستم عامل مشترک با تلفن‌های محبوب شیائومی خواهد داشت. شیائومی پیش از این اعلام کرده بود که خودروی برقی این شرکت رسما در نیمه اول سال میلادی آینده عرضه می‌شود.
  • آغاز فروش فوری خودرو

    دنیای اقتصاد: فروش فوق‌العاده خودروسازان خارج از عرضه یکپارچه آغاز شده است. سامانه یکپارچه خودروهای داخلی در شرایطی از روز پنج‌شنبه برای عرضه دو محصول سایپا باز شده است که خودروسازان بنا بر اعلام قبلی وزارت صمت، مجاز هستند ظرفیت‌های خالی دو عرضه خود در سامانه یکپارچه را با فروش فوری پر کنند. حالا در این زمینه شرکت سایپا پیش‌قدم شده و با عرضه دو محصول شاهین اتوماتیک و ساینا SDA از محل ظرفیت‌های خالی در قالب سه طرح عادی، جوانی جمعیت و جایگزینی خودروهای فرسوده به مدت پنج روز به ثبت‌نام متقاضیان جدید می پردازد. این سامانه از پنج‌شنبه باز شده و تا روز دوشنبه ثبت‌نام ادامه خواهد داشت. با توجه به رویکرد جدید خودروسازان در نحوه فروش محصولات که به افزایش قیمت خودروهای ثبت‌نامی منجر شد، پیش‌بینی می‌شود خودروسازان ظرفیت خالی بیشتری برای فروش محصولات خود داشته باشند.
  • فرسودگی ۳۷درصد از خودروهای کشور

    دنیای اقتصاد: طبق آمار وزارت صمت از ۳۵میلیون و ۱۵۹هزار دستگاه خودرو و موتورسیکلتی که در کشور تردد دارند ۱۳میلیون و ۵۱هزار دستگاه فرسوده هستند. بنابراین می‌توان گفت ۳۷درصد از کل وسایل نقلیه کشور فرسوده‌اند. البته در این گزارش معیار تشخیص فرسودگی بیان نشده است. پیش از این سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی، تعداد خودروهای فرسوده در کشور را ۱۷میلیون دستگاه اعلام کرده بود. مشخص نیست هر یک از این نهادها چه سنی را به عنوان معیار فرسودگی در نظر گرفته‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر