شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۲ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۲۲

  • ‌بازار سیاه حواله خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: حواله خودروهای خارجی هم وارد بازار سیاه شد. در حال حاضر پلتفرم‌های ثبت آگهی مملو از آگهی حواله‌ خودروهای وارداتی است که با قیمت‌های نجومی خرید و فروش می‌شوند. قیمت‌هایی که از ۲۰۰میلیون تومان برای خودروهای کم‌تقاضاتر شروع شده است و تا یک‌میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان نیز می‌رسد. در حقیقت چنین وضعیتی نتیجه آزادسازی ناقص واردات خودرو است؛ به‌طوری‌که دولت از ابتدا با مداخله در مسیر واردات مشخص کرد چه شرکت‌هایی خودرو وارد کنند، چه محصولی وارد کنند، به چه قیمتی و به چه کسی بفروشند.
  • زمان پرواز آزمایشی هیوندای پرنده

    دنیای اقتصاد: گروه هیوندای موتور قصد دارد پروازهای آزمایشی اولیه تاکسی هوایی برقی خود را تا پایان سال آغاز کند. به گزارش ایسنا، شین، مدیرعامل شرکت Supernal، زیرمجموعه‌ حمل‌‌ونقل هوایی گروه هیوندای، اظهار کرد که این شرکت کره‌ای تا اواسط سال ۲۰۲۴ با هدف شروع پروازهای فناوری نمایشگر تا پایان سال، برای صدور گواهینامه خودرو در ایالات‌متحده درخواست خواهد کرد. این شرکت قصد دارد در سال ۲۰۲۸ یک سرویس رسمی را پس از برآورده کردن الزامات آزمایشی راه‌اندازی کند تا اطمینان حاصل شود که برای عموم آماده است. این شرکت در کنفرانس فناوری CES در لاس‌وگاس از طرح مفهومی محصول هواپیماهای عمودپرواز (eVTOL) رونمایی کرد. هیوندای در حال رقابت برای رسیدن به رقبا در میدان نوپا و هرچند شلوغ خودروهای eVTOL است. تاکسی پرنده ترکیبی بین یک هلیکوپتر و یک هواپیمای بال ثابت خواهد بود. این شرکت گفت محصولش دارای باتری بی‌صدا، کارآمد و بدون آلایندگی خواهد بود. هیوندای در حال بررسی گزینه‌های مختلف باتری برای خودرو، از جمله باتری‌های لیتیوم فلزی و باتری‌های حالت جامد است. این شرکت، آمریکا را برای عرضه اولیه محصول جدید خود هدف قرار داده است و در نهایت آن را به آسیا و اروپا گسترش خواهد داد.
  • رشد فروش خودروهای برقی آلمانی

    دنیای اقتصاد: طی سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۳، آئودی آمریکا ۶۰هزار و ۶۷۰ دستگاه خودرو در ایالات متحده فروخت (۱۲درصد افزایش نسبت به سال گذشته). در سال ۲۰۲۳ میزان فروش به ۲۲۸هزار و ۵۵۰ دستگاه رسید که نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش ۲۲درصدی و یک رکورد جدید را نشان می‌دهد. نتایج مثبتی برای فروش خودروهای تمام‌برقی آئودی نیز گزارش شده است که با تعداد زیادی رکورد یا نزدیک به رکورد به‌سرعت افزایش یافت. در سال ۲۰۲۳، آئودی بیش از ۲۵هزار دستگاه خودروی تمام‌الکتریکی را در ایالات متحده فروخت که یک رکورد جدید است (افزایش ۵۴درصدی نسبت به سال گذشته). این سهم به ۱۱درصد از حجم کل آئودی ارتقا یافت. در سال ۲۰۲۲، آئودی بیش از ۱۶هزار خودروی تمام‌الکتریکی را با سهم ۸.۷درصدی فروخت. آئودی از سال ۲۰۱۹ تاکنون در افزایش حجم فروش خودروهای تمام‌الکتریکی هر سال و همچنین سهم BEV ثابت‌قدم بوده است.
  • باخت جنرال موتورز به چینی‌ها

    دنیای اقتصاد: جنرال موتورز برای اولین بار از سال ۲۰۰۹، خودروهای کمتری در چین نسبت به ایالات‌متحده فروخت، زیرا مصرف‌کنندگان در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان برندهای داخلی را انتخاب می‌کنند. تحویل جنرال موتورز در سال گذشته در چین حدود ۹درصد کاهش یافت و به ۲.۱میلیون رسید. این در حالی است که طبق اعلام شرکت، فروش ایالات‌متحده با ۱۴درصد افزایش به ۲.۵۹میلیون رسید. طبق گزارش بلومبرگ، فروش این خودروساز از سال ۲۰۱۷ در چین افت کرده است.
  • تمدید رانت خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»

    دنیای اقتصاد: دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودروی سواری که اخیرا توسط شورای رقابت ابلاغ شد، رانت مربوط به «مادران» و «مالکان خودروهای فرسوده» را همچنان حفظ کرده است. طبق آنچه در ماده ۴ دستورالعمل (شرایط طرف تقاضا) آمده، مبلغی از بهای فروش خودرو باید در حساب خریدار موجود باشد و رقم موردنظر براساس برنامه فروش متغیر است. بر این اساس، در فروش فوق‌العاده‌ها باید ۵۰درصد بهای خودرو در حساب بانکی متقاضی وجود داشته باشد و تا پس از خرید خودرو، امکان برداشت آن نیست. در روش‌های پیش‌فروش نیز به اندازه مبلغ پیش‌پرداخت (حداکثر ۵۰درصد قیمت خودرو) باید در حساب خریدار موجود باشد. در پیش‌فروش‌ها هم متقاضی امکان برداشت مبلغ موردنظر را نخواهد داشت. طبق آنچه از این دو تبصره قابل‌برداشت است، متقاضیان خرید خودرو باید برای ثبت‌نام (چه فروش فوری و چه پیش‌فروش) مبلغی را در حساب بانکی خود داشته باشند و این مبالغ تا پس از خرید خودرو، بلوکه خواهد شد.
  • پلاک‌گذاری ملی خودروهای مناطق آزاد ابلاغ شد

    دنیای اقتصاد: پلاک‌گذاری ملی خودروهای مناطق آزاد از سوی هیات وزیران به نهادهای ذیربط ابلاغ شد که براساس آن شماره‌گذاری‌ ملی و واردات به سرزمین اصلی برای خودروهایی که تا پیش از ابلاغ این آیین‌نامه مجاز به تردد در مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی بودند، مجاز اعلام شده است. دولت سال گذشته مصوبه‌ای در رابطه با پلاک‌گذاری خودروهای منطقه آزاد با هدف وارد شدن خودروهای خارجی موجود در مناطق آزاد به بازار، ارائه کرد؛ اما هیات تطبیق مصوبات مجلس، به این مصوبه ایراد گرفت. در نتیجه، سخنگوی دولت خبر از دستور کار خارج شدن پلاک‌گذاری خودروهای مناطق آزاد را اواخر فروردین امسال اعلام کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر