دنیای اقتصاد: اولین محافظه‌کار اصیل جمهوری‌خواهان از سوی دونالد ترامپ حکم گرفت. به گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالات‌متحده، دو پست کلیدی برای انجام «نقل‌وانتقالات در دولت فدرال» را به رئیس کارزار انتخاباتی خود و دبیر کمیته ملی جمهوری‌خواهان داده‌است. ترامپ رینس پریبوس، دبیر کمیته جمهوری‌خواهان را به‌عنوان «رئیس‌کارکنان کاخ سفید» برگزید و در عین حال استفان بانون، روزنامه‌نگار محافظه‌کار و مدیر پیشین وب‌سایت دست‌راستی «بریبارت‌نیوز» را به‌عنوان «رئیس امور راهبردی» و «مشاور ارشد» خود انتخاب کرده‌است.

پریبوس از دوستان پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، از جمله اعضای مهم و بانفوذ حزب جمهوری‌خواه است. رئیس دفتر، از مهم‌ترین سمت‌های اداری در کاخ سفید و رابط رئیس‌جمهوری با کنگره به شمار می‌رود. پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان ایالات‌متحده، در جریان انتخابات دوره‌ای بار دیگر پیروز شد. او در زمان کارزار انتخاباتی ترامپ، در مواردی سخنانی بیان کرده بود که فاصله‌گیری او از ترامپ و ستادش برآورد می‌شدند. با انتصاب رینس پریبوس گفته می‌شود که ترامپ قصد دارد تا خود را به پل رایان که یکی از اعضای برجسته جمهوری‌خواهان است، نزدیک کند.

به گفته برخی کارشناسان، انتخاب پریبوس به این مقام، از تمایل بیشتر ترامپ به همکاری با سنا و مجلس نمایندگان، برای پیشبرد برنامه‌ها و وعده‌های انتخاباتی‌اش حکایت دارد. پریبوس، دبیر کمیته ملی جمهوری‌خواهان، از حامیان ترامپ در جریان کارزار و تبلیغات انتخاباتی او بود، و تقریبا همیشه در جریان فراز و فرود این کارزار، به پشتیبانی از نامزد حزب جمهوری‌خواه ادامه داد. همزمان با انتصاب پریبوس، استفان بانون، از منتقدان رایان، یک پست کلیدی دیگر را در دست گرفته ‌است. بانون در زمانی که مسوولیت اداره وب‌سایت بریبارت‌نیوز را در دست داشت، با انتقادهایی از جمله در مورد رویکرد ملی‌گرایانه نژادی به سفیدپوستان، یا بیان تئوری‌های توطئه و رویکردهای ضدیهودی روبه‌رو بود. بانون در سال ۲۰۰۷ میلادی، در جریان جدایی‌ از همسرش، از سوی او متهم به بیان سخنان «ضدیهودی» شده بود. استفان بانون این اتهام‌ها را رد کرده است. بانون در زمان مسوولیت خود در بریبارت، انتقادهای مختلفی را علیه جریان حاکم در حزب جمهوری‌خواه نیز مطرح کرده بود. به گفته ترامپ این دو نفر به‌طور برابر در نقل‌وانتقال‌های لازم در دولت فدرال، از دولت باراک اوباما به چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری، همکاری خواهند کرد. دوره ریاست‌جمهوری ترامپ از ژانویه سال آینده آغاز می‌شود.

همزمان ترامپ نخستین مصاحبه خود را تحت عنوان رئیس‌جمهوری تازه ایالات‌متحده با شبکه سی‌بی‌اس انجام داد. در این مصاحبه ترامپ از طرفداران خود خواست دست از آزار و اذیت اقلیت‌ها بردارند. او سپس از دیدار خود با باراک اوباما، رئیس‌جمهوری فعلی ایالات‌متحده سخن گفته و تاکید کرده که همچنان مایل است از دیدگاه‌های او درباره مسائل مختلف، از جمله در مورد خاورمیانه مطلع شود. او گفته می‌خواهد بر مسائلی مانند خاورمیانه، کره‌شمالی و بیمه درمانی موسوم به «اوباما کـر» متمرکز شود. این در حالی است که در این مصاحبه ترامپ از سیاست‌های باراک‌اوباما انتقاد هم داشت. او با انتقاد از سیاست‌های باراک اوباما در خاورمیانه گفت: «۶تریلیون دلار در خاورمیانه خرج کردیم، با این پول می‌توانستیم کشور خود را دوباره بنا کنیم.» به نظر می‌رسد ترامپ برخلاف دوره انتخاباتی خود و با مستقر شدن در کاخ سفید می‌خواهد از فضای التهاب و هیجان دوره انتخاباتی بر آمریکا اندکی بکاهد. به همین دلیل هم شاهد برخی رویکردهای منعطف از او هم در سخنرانی پس از پیروزی در انتخابات و هم در اولین گفت‌وگوی مطبوعاتی‌اش هستیم. همچنین در برخی از انتصاب‌های اخیرش می‌توان تلاش برای آرام کردن فضای ملتهب کنونی را مشاهده کرد.این اتفاق با عقب‌نشینی او از برخی از شعارهای دوران رقابت‌های انتخاباتی در حال انجام است.

جلسه اتحادیه اروپا درخصوص ترامپ

انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری جدید ایالات‌متحده موجب شد تا اتحادیه اروپا روز یکشنبه جلسه‌ای برگزار کند. موگرینی گفت: «ما در اتحادیه اروپا آماده مشارکت قوی با دولت جدید آمریکا براساس اصول و منافع اروپا هستیم.» او افزود: «دیدار بسیار مفیدی داشتیم و می‌توانم بگویم که در میان تمام ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا این وحدت نظر درباره ادامه کار در چارچوب روابط فراآتلانتیک وجود دارد، زیرا اتحادیه اروپا و آمریکا شریک یکدیگر هستند و همچنان درباره مسائل مورد علاقه دو طرف،‌شریک خواهند بود.» وی تصریح کرد: «دیدار بسیار مفیدی داشتیم و می‌توانم بگویم که در میان تمام ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا این وحدت نظر درباره ادامه کار در چارچوب روابط فراآتلانتیک وجود دارد».

چـرخش نـرم تـرامپ از مـواضع انتخابـاتی