چین و آمریکا به سوی آتش‌بس یا جنگ سرد اقتصادی؟

عکس: AFP

رییس‌جمهور چین در حالی خواستار پایان دادن به جنگ سرد اقتصادی میان این کشور و آمریکا شده است که در عین حال با خواسته اصلی آمریکایی‌ها یعنی «تقویت پول ملی چین» مخالفت کرده است؛ خواسته‌ای که موضوع اصلی جنگ اقتصادی بین این دو کشور است. گزارش

هو جین تائو مطرح کرد

لزوم پایان جنگ سرد اقتصادی چین و آمریکا

گروه بین‌الملل- رییس‌جمهوری چین ضمن مخالفت با درخواست آمریکا برای افزایش ارزش یوآن تاکید کرد دو کشور باید به جنگ سرد اقتصادی میان خود پایان دهند.

به گزارش خبرگزاری فارس، رییس‌جمهوری چین در مصاحبه اختصاصی با روزنامه واشنگتن پست با درخواست آمریکا برای افزایش ارزش یوآن مخالفت کرد و گفت در گام نخست باید چین و آمریکا مذاکرات دو جانبه خود را برای گسترش همکاری‌های استراتژیک و راهبردی و تامین منافع مشترک افزایش دهند.

دوم اینکه دو کشور باید جنگ سرد در زمینه اقتصاد و فناوری را پایان دهند. بی شک رشد و توسعه اقتصادی هر یک از این دو کشور به نفع دیگری خواهد بود.

آمریکا طی ماه‌های گذشته فشار زیادی را به چین وارد کرده است تا علاوه بر اصلاح سیاست‌های ارزی و افزایش ارزش یوآن الگوی مدل اقتصادی خود را تغییر دهد و به جای وابستگی بیشتر به صادرات تمرکز بیشتری بر واردات داشته باشد.

تیموتی گیتنر، وزیر خزانه‌داری آمریکا، هفته گذشته بار دیگر ضمن هشدار نسبت به سیاست‌های ارزی چین گفت: پکن باید برای مقابله با نرخ تورم و جلوگیری از افزایش سطح عمومی قیمت‌ها ارزش یوآن را افزایش دهد. افزایش ارزش یوآن به نفع اقتصاد چین و اقتصاد جهانی خواهد بود.

هو جین تائو افزود: چین استراتژی‌های زیادی برای مقابله با نرخ تورم در اختیار دارد. نرخ تورم عامل اصلی تغییر سیاست‌های ارزی چین خواهد بود.

بانک مرکزی چین با افزایش نرخ بهره بانکی و نرخ ذخیره قانونی قصد دارد نرخ تورم را کنترل کند.

وی ضمن اشاره به تسلط دلار آمریکا بر سیستم‌های مالی و پولی بین‌المللی گفت: بحران مالی اخیر نشان داد وابستگی بیش از حد سیستم مالی و پولی جهان به یک ارز خاص خطرناک است و میزان آسیب‌پذیری سیستم اقتصادی و مالی جهان را در برابر نوسانات نرخ ارز به شدت بالا برده است. چین با توجه به افزایش قدرت اقتصادی خود طی دهه‌های اخیر خواستار مطرح شدن یوآن به عنوان یک ارز معتبر بین‌المللی است.

بر اساس این گزارش دولت آمریکا که با افزایش کسری تجاری به خصوص با چین روبه‌رو است زیر فشارهای داخلی زیادی برای کاهش کسری تجاری با پکن قرار دارد. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی ارزش یوآن چین هم‌اکنون ۴۰ درصد کمتر از ارزش واقعی آن است که این مساله موجب افزایش قدرت رقابتی شرکت‌های چینی در بازارهای بین‌المللی شده است.