شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۵ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۴۵

  • فاجعه سیاسی برای بایدن

    دنیای اقتصاد: تصمیم روز پنج‌شنبه مبنی بر عدم طرح اتهام کیفری علیه رئیس‌جمهور بایدن به‌دلیل سوءاستفاده از اسناد طبقه‌بندی‌شده باید یک تبرئه قانونی صریح باشد. « مایکل شی یر» در گزارش ۹فوریه در نیویورک‌تایمز نوشت، در عوض، این یک فاجعه سیاسی بود. تحقیقات درباره نحوه تعامل بایدن با اسناد پس از دوران معاونت ریاست‌جمهوری به این نتیجه رسید که او «مردی خوش‌نیت و سالخورده با حافظه ضعیف» است و «توانایی‌هایش در این سن بالا کاهش یافته است»؛ اظهارات حیرت‌انگیزی که نه تنها باعث خشم شد، بلکه به تلاشی احساسی برای کنترل آسیب سیاسی به رئیس‌جمهور تبدیل شد.
  • تغییر معادله جنگ با پهپادهای قاتل

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: سلاح‌های هدایت‌شونده دقیق، به شکل نوین خود، اولین‌بار بیش از ۵۰سال پیش در صحنه نبرد ویتنام ظاهر شدند. از آن زمان تاکنون نیروهای مسلح کشورها برای افزایش دقت و قدرت تخریب این سلاح‌ها تلاش کرده‌اند که به تبع آن هزینه ساخت آنها افزایش یافته است. در آمریکا هزینه هر گلوله هدایت‌شونده توپخانه بوسیله جی‌پیاس، صد هزار دلار است. به دلیل همین قیمت بالاست که سلاح‌های هوشمند کمیاب هستند. به همین خاطر بود که در جریان کارزار نظامی کشورهای اروپایی علیه لیبی در سال۲۰۱۱، این نوع مهمات به سرعت به اتمام رسید و به همین دلیل است که در جنگ غزه شاهد استفاده اسرائیل از هزاران بمب گنگ یا «غیرهدایت‌شونده» و تلفات بی‌شمار غیرنظامیان بر اثر شلیک آنها بوده‌ایم. دلیل اصلی آن است که اسرائیل خواهان حفظ ذخایر مهمات هدایت‌شونده خود است.
  • رقابت تنگاتنگ سه‌حزبی در پاکستان

    دنیای اقتصاد: نتایج اولیه نشان می‌دهد که نامزدهای سه حزب «مسلم لیگ- شاخه نواز» (PMLN)، «حزب تحریک انصاف» (PTI) و «حزب مردم پاکستان» (PPP) رقابت‌های بسیار نزدیکی دارند. اعلام نتایج نزدیک به ۱۲ساعت پس از پایان رای‌گیری برای مجامع ملی و استانی در روز پنج‌شنبه آغاز شد. این انتخابات با خشونت همراه بود؛ به‌طوری‌که گفته می‌شود روز پنج‌شنبه (۱۹بهمن‌ماه) و همزمان با برگزاری انتخابات عمومی در مناطق مختلف این کشور ۵۱مورد حمله تروریستی به وقوع پیوست که طی آن ۱۲نفر از نیروهای امنیتی کشته و ۳۹نفر دیگر زخمی شدند.
  • «قصاب» ارتش اوکراین کیست؟

    دنیای‌اقتصاد: ژنرال الکساندر سیرسکی که روز پنج‌شنبه به‌عنوان فرمانده ارتش اوکراین منصوب شد، پیش از اینکه نیروهایش در یکی از جنجالی‌ترین و پرهزینه‌ترین نبردهای اوکراین گرفتار شوند، دو ضد حمله موفق را در جنگ علیه روسیه رهبری کرد. «اندرو کرامر» و «ماریا وارنیکووا» در گزارش ۸فوریه در نیویورک‌تایمز نوشتند، این یک طلسم باطل اما هیجانی از نبرد شهری در شرق شهر باخموت در زمستان گذشته بود. حتی درحالی‌که اوکراین آشکارا در حال از دست دادن سرزمین در نبرد بود، ژنرال سیرسکی، فرمانده وقت نیروی زمینی، استدلال کرده بود که تصمیم برای دفاع خوب و مهم بود؛ زیرا روسیه بیشتر از اوکراین سرباز از دست می‌دهد. اوکراین در نبردهای خیابانی باخموت آنچه را که اصطلاح نظامی آن را «نسبت فرسایش مطلوب» می‌نامد حفظ کرد؛ اما نتوانست حامیانی برای استراتژی ژنرال در میان سربازان درجه یک به‌دست آورد. باخموت در نهایت سقوط کرد پس از آنکه اوکراین هزاران سرباز را در جنگ سخت از دست داد.
  • روسیه برای مذاکره با آمریکا آماده است

    دنیای‌اقتصاد: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه سال‌ها برای یافتن متحدانی در غرب تلاش کرده و از آژانس‌های جاسوسی خود برای مداخله در انتخابات و اعزام دیپلمات‌ها برای ایجاد ارتباط با سیاستمداران حامی کرملین استفاده کرده است. روز پنج‌شنبه، جهان شاهد فصل جدید و مفصلی در این تلاش‌ها بود: مصاحبه دو ساعته پوتین در یک سالن طلاکاری شده در کرملین، با یکی از برجسته‌ترین مفسران محافظه‌کار آمریکا.
  • خشم بایدن از نتانیاهو

    دنیای‌اقتصاد: بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه به‌شدت از رویکرد اسرائیل در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت عملیات نظامی در غزه «فراتر از اندازه» بوده و رنج مردم بی‌گناه «باید متوقف شود.» «پیتر بیکر» در گزارش ۹فوریه در نیویورک‌تایمز نوشت، بایدن که قویا از حق اسرائیل برای تلافی حملات ۷اکتبر حمایت می‌کند، در یک نشست شبانه با خبرنگاران در کاخ سفید بی‌صبری فزاینده‌ای نسبت به «مقیاس» و «مدت» پاسخ اسرائیل نشان داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر