شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۹ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۸۹

  • وتوی عضویت فلسطین در سازمان ملل

    دنیای اقتصاد: ایالات متحده روز پنج‌شنبه اقدام شورای امنیت را برای پیشبرد تلاش فلسطین برای به رسمیت شناخته شدن به‌عنوان یک عضو کامل در سازمان ملل وتو کرد و تلاش متحدان فلسطین برای واداشتن این نهاد جهانی برای حمایت از این اقدام را هم خنثی کرد. «یونت جوزف» در گزارش ۱۹آوریل در نیویورک‌تایمز نوشت: این قطعنامه ۱۲رای موافق و یک رای مخالف (ایالات متحده) داشت و بریتانیا و سوئیس هم رای ممتنع دادند.
  • انتخابات زیر سایه اپوزیسیون ازهم‌گسیخته

    دنیای اقتصاد: با پایان یافتن کارزار انتخاباتی نخست‌وزیر مودی در روز جمعه و همزمان با آغاز انتخابات پارلمانی، جاه‌طلبی‌های سیری‌ناپذیر او همچنان ادامه دارد. سقف‌های بالای سر، اتصالات آب، سیلندرهای مربوط به گاز پخت‌وپز و غیره از جمله «فهرست»هایی هستند که مودی آنها را در قالب «توسعه‌ها» و «تحولات» فراوانی قرار می‌دهد که برای فقرای هند ارائه کرده است. اما او در اینجا متوقف نمی‌شود.
  • چرا باید به نسل «زد» امیدوار بود؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: در سطح جهان، حدود ۲میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و به همین ترتیب بخشی از نسل موسوم به «زد» محسوب می‌شوند. در آمریکا و بریتانیا نسل زدی‌ها نزدیک به یک‌پنجم جمعیت این کشورها را تشکیل می‌دهند و با سهم کودکان متولدشده در دوره موسوم به انفجار جمعیتی (baby boomers) رقابت می‌کنند. به گزارش نشریه اکونومیست، در هند و نیجریه تعداد جوانان بسیار بیشتر از افراد مسن است.
  • بازنگری میانجی در میانجی‌گری

    دنیای‌اقتصاد: پس از انتقاد مقامات آمریکایی و اسرائیلی که از کشور قطر خواسته‌اند برای دستیابی به توافق بر گروه مسلح فلسطینی فشار بیشتری وارد کند، دولت قطر در حال بازبینی نقش خود به‌عنوان میانجی کلیدی بین اسرائیل و حماس است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، شیخ محمد بن‌عبدالرحمن بن‌جاسم آل‌ثانی، نخست‌وزیر قطر در یک کنفرانس خبری این هفته گفت: «ما شاهد توهین‌هایی علیه میانجی‌گری خود و بهره‌برداری از آن برای منافع محدود سیاسی بوده‌ایم.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    قطر، مانند سایر رژیم‌های شورای همکاری خلیج‌فارس، از هویت قبیله‌ای و پیوندهای خویشاوندی فرامرزی برای اهداف سیاسی استفاده می‌کند. درحالی‌که برخی از قبایل هویت‌های اصلی کشورهای نوظهور خلیج‌فارس را تشکیل می‌دادند، برخی دیگر نقش حمایتی داشتند و شیوخ قطر به اهمیت حفظ وفاداری سایر قبایل برای منافع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود پی بردند. چندین قبیله که دارای تابعیت در چندین ایالت مدرن هستند، از نظر تاریخی وفاداری‌های تقسیم‌شده را نشان داده‌اند. درحالی‌که آل مره از آل‌ثانی در تاسیس کشور قطر حمایت می‌کرد، آنها از آن زمان در میان حامیان اصلی خاندان سلطنتی سعودی بودند و به‌عنوان گارد مرزی برای عربستان خدمت می‌کردند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر