به گزارش خبرآنلاین،جهانگیر بخشی اظهارداشت: بخش مسافری این گمرک نیز در روزهای گذشته فعالیت های خود را آغاز کرده بود .

او افزود: در حال حاضر تمامی رویه های گمرکی بر اساس سیاست های جدید تسهیل صادرات در گمرک باشماق به صورت الکترونیکی انجام می گیرد و بر اساس تسهیلات جدید گمرکی ، کالاهای صادراتی از تمامی نقاط کشور به روش الکترونیکی از طریق سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرآمرزی به گمرک اظهار و صرفا به هنگام خروج از مرز این کالاها کنترل می شود .

مدیرگمرک باشماق مریوان تصریح کرد: سرعت انجام تشریفات صادرات کالاها و ترانزیت در این گمرک در سالجاری افزایش قابل توجهی داشته است و سالانه شش میلیارد دلار ترانزیت و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی در مرز رسمی باشماق مریوان انجام می‌گیرد.

 بخشی گفت:  سهم گمرک باشماق مریوان از صادرات استان کردستان ۸۵ درصد است و عمده محصولات صادراتی استان کردستان نیز شامل کالاهای کشاورزی، صنعتی و غذایی و آشامیدنی است که بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص می‌دهند.

به گفته مدیر کل گمرک باشماق مریوان آنچه که وضعیت مرز باشماق مریوان را با وجود شرایط خاص کشور عراق  به سامان رسانده است، علاوه بر الکترونیکی شدن رویه ها ، مدیریت واحد در این مرز است که خوشبختانه عملکرد ۷ ماهه این گمرک در بخش های مختلف در سطح عالی بوده است .

مرز باشماق به عنوان اولین بازارچه مرزی استان کردستان در سال ۱۳۷۳فعالیتش را شروع کرده و به فاصله تقریبی۱۷ کیلومتر از شهر مریوان و در جوار روستای مرزی باشماق ساخته شد.

گمرک باشماق تا اولین شهر مرزی با کشور عراق و استان سلیمانیه (شهر پینجوین)حدود شش کیلومتر و تا مرکز استان سلیمانیه (شهر سلیمانیه) حدود ۱۳۰کیلومتر فاصله دارد. 

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.