«پرواز به وقت شام» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و «امپراطور جهنم» ساخته پرویز شیخ طادی دو فیلم سینمایی هستند که به معرفی ماهیت داعش و پشتوانه فکری و لجستیکی این جریان تکفیری - تروریستی می پردازند.

ابراهیم حاتمی کیا به عنوان کارگردانی صاحب سبک، سال ها پیش با ساخت فیلم «خاکستر سبز»، در بستری درام، به نسل کشی مسلمانان در قلب اروپا و ماجرای جنگ بوسنی هرزگوین پرداخت و اکنون در «پرواز به وقت شام»، به مصیبت های که داعش طی چند سال اخیر به منطقه خاورمیانه و بویژه عراق و سوریه تحمیل کرد، و نیز نقش مدافعان حرم در مبارزه با داعش می پردازد.

ساخت «پرواز به وقت شام»، با مشاهده نصب دستگاه ایکس ری در مقابل ورودی کاخ جشنواره سی و چهارمین فیلم فجر در سال ۱۳۹۴، در ذهن حاتمی کیا شکل گرفت.

حاتمی کیا در نشست خبری فیلم سینمایی «بادیگارد» گفت: امروز مقابل در ورودی دستگاه ایکس‌ری می‌گذاریم، خدا کند فیلمسازهای ما متوجه شوند اکنون داریم از ایکس ری رد می‌شویم و این معنای بزرگی دارد چرا که در چنین شرایطی بچه‌ها امنیت ما را حفظ می‌کنند اما در فیلم‌های ‌ما این موضوعات مطرح نیست. وی افزود: حتی فیلم‌هایی که درباره داعش است در بخش مسابقه قرار نمی‌گیرد و من غصه می‌خورم از اینکه اکنون این ایکس‌ری معنی دارد اما متاسفم که ۹۰ درصد فیلم‌ها متوجه نیستند. این ایکس‌ری روی کشورمان سایه انداخته و بچه‌های زیادی شهید شدند تا این ایکس ری به تهران نرسد. 

چند روز پس از این اظهارات، خبرهای از پیش تولید فیلم جدید حاتمی کیا و عزیمت این کارگردان و گروه تولید به سوریه برای ساخت پروژه سینمایی «پرواز به وقت شام» به تهیه کنندگی محمد خزاعی در رسانه ها منتشر شد.

فیلمبرداری «پرواز به وقت شام» از نیمه خرداد سال جاری با بازی بابک حمیدیان و هادی حجازی فر و چند بازیگر سوری و لبنانی آغاز شد، این در حالی بود که مریلا زارعی بازیگر دو فیلم «چ» و «بادیگارد»، به عنوان دستیار حاتمی کیا، وی را در این پروژه همراهی می کرد.

«پرواز به وقت شام» روایتگر هواپیمای کمکی ایران برای سوریه است که برای فرود در فرودگاه دمشق دچار مشکل ‌شده و خدمه آن توسط نیروهای داعشی به اسارت گرفته می شوند.

فیلمبرداری «پرواز به وقت شام» در یکی از فرودگاه‌های نظامی در تهران آغاز شد و ۲۹ شهریور ماه پایان یافت.

شهرک سینمایی دفاع مقدس، پایگاه هوایی اصفهان، شیراز و شهریار و دمشق پایتخت سوریه، لوکیشن های فیلمبرداری «پرواز به وقت شام» بودند.

پرویز شیخ طادی نیز که با ساخت فیلم سینمایی «شکارچی شنبه» از توطئه صهیونیست ها برای اشغال 

فلسطین پرده برداشت، در سی وششمین جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «امپراطور جهنم» را به روی پرده می برد.

شیخ طادی در «امپراطور جهنم» فلسفه ایجاد داعش و همچنین همکاری روابط سعودی ها با رژیم صهیونیستی را در ایجاد این گروه تکفیری و تروریستی روایت می کند.

«امپراتور جهنم» محصول سال ۱۳۹۵ است و قرار بود سال گذشته در سی وپنجمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شود اما محمد خزاعی تهیه کننده این فیلم بدلیل عدم پذیرش آن در بخش رقابتی، طی نامه ای به رییس سازمان سینمایی، انصراف این فیلم را از جشنواره فیلم اعلام کرد.

در این اثر سینمایی علی نصیریان، فرخ نعمتی، علیرام نورایی، صبا کمالی، سعید راد و کوروش زارعی ایفای نقش می کنند.

فیلم های سینمایی «پرواز به وقت شام» و «امپراطور جهنم» در فهرست ۲۳ فیلم بخش سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره فیلم فجر قرار دارند.

چند روز دیگر به آغاز سی وششمین جشنواره فیلم فجر نمانده و باید دید «پرواز به وقت شام» و «امپراطور جهنم» که محصول تفکر ایجاد سینمایی استراتژیک است، تا چه حد توانسته به آرمان خود نزدیک شود.

سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزار می شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.