الحیاة گزارش داد، پلیس برای متفرق کردن ده‌ها زن که در حومه "الحلفایا" (سومین منطقه مهم خارطوم،‌ پایتخت سودان) تجمع کرده‌ بودند از گاز اشک‌آور استفاده کرد.

این در حالی است که زنان تظاهرکننده شعارهای ضد حکومتی سر دادند و خواستار کاهش قیمت‌ کالاها و مبارزه با فساد شدند. تظاهرکنندگان قبل از اینکه پلیس مداخله کرده و گاز اشک‌آور شلیک کند خیابان اصلی را بستند.

همچنین محله "بری" واقع در شرق خارطوم شب جمعه شاهد تظاهراتی علیه افزایش قیمت‌ها بود به طوریکه پلیس ضد شورش این منطقه را محاصره کرد.

پلیس در بازار اصلی محله نزدیک‌ترین نقطه به مرکز پایتخت کپسول‌های گاز اشک‌آور شلیک کرد.

این تظاهرات به شهر ربک مرکز ایالت (استان) النیل الأبیض در جنوب سودان کشیده شد، به طوریکه ده‌ها تن علیه افزایش قیمت کالاها و خدمات اعتراض کردند و پلیس نیز برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک‌آور استفاده کرد.

حزب کنگره ملی شرکت کننده در دولت اظهار داشت، در مقابل رفتارهای خلاف قوانین نهادها در برخورد با معترضان که به طور مسالمت‌آمیز اعتراض می‌کنند سکوت نخواهد کرد. این امر بعد از درخواست دانشجویان و جوانان حزب از رهبری برای برگزاری جلسه اضطراری و اتخاذ موضعی روشن نسبت به آنچه در این کشور رخ می‌دهد، بود.

دبیرخانه سیاسی این حزب اعلام کرد، کنگره ملی براساس مسؤولیت ملی، دینی و اخلاقی خود به شدت به دستگاه‌های امنیتی نسبت به ادامه رفتارهای وحشیانه خود برای برقراری آرامش در کشور هشدار می‌دهد.

این کنگره همچنین تاکید کرد: ما در مقابل چنین رفتارهایی که برخلاف قانون اساسی و خروجی‌های گفت‌وگوی ملی است که بر آن توافق کردیم سکوت نخواهیم کرد و خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی، توقف هر نوع سرکوب و نابودی آزادی‌ها هستیم.

در این راستا گروهی از طرفداران "برنامه جوانان و دانشجویان" در داخل مقر حزب کنگره مردمی در خارطوم جمع شدند و بیانیه‌ای را صادر کردند که در آن از دبیرخانه خواستند جلسه اضطراری تشکیل دهد تا موضع روشنی را نسبت به اجرای سند گفت‌وگو توسط دولت بگیرد.

در این بیانیه از  پاسخ ندادن مقامات به تماس‌های کنگره ملی درباره در پیش گرفتن شیوه‌های صلح آمیز و حفظ آن و آزادی زندانیان انتقاد و اعلام شد که مقامات به جای این کار با نقض صریح حقوق بشر شهروندان که در قانون اساسی آمده و زیر پا گذاشتن خروجی‌های گفت‌وگوی ملی اقدام به سرکوب وحشیانه این تظاهرات کرده‌اند.

همچنین احزاب کمونیست آمریکا، فرانسه، عراق و مصر به حزب کمونیستی سودان پیوستند و از خارطوم خواستند رهبران کمونیستی زندانی شده و در راس آنها رهبر این حزب را آزاد کند.

نیروهای دستگاه امنیتی محمد مختار الخطیب، دبیرکل حزب کمونیست را به همراه صدیق یوسف، صدقی کبلو، محی الدین الجلاد، هاشم میرغنی، کمال کرار و الحارث التوم، اعضای کمیته مرکزی بازداشت کردند.

عمر البشیر، رئیس‌جمهوری سودان نیز روز شنبه درباره اوضاع اخیر کشورش مقابل مجلس شورای حزب کنگره ملی حاکم که ریاست آن را خودش برعهده دارد، سخنرانی کرد. این نشست پشت درهای بسته برگزار شد.

کبشور کوکو، مجلس شورای حزب حاکم گفت: تشکیل جلسه شورای کنگره ملی با نظر به چالش‌های خارجی و دشواری‌های داخلی که موجب تظاهرات مسالمت‌آمیز شده است در شرایط استثنائی برگزار شد و از نظر ما این تظاهرات مسالمت‌آمیز تا زمانی که با تخریب همراه نباشد، مجاز است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.