این گزارش ادامه می‌دهد: اداره منابع انرژی وزارت امور خارجه آمریکا در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ با همکاری رهبران اروپا موفق به اعمال تحریم‌های ضد ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور شد.

رویترز می‌افزاید: این بار اما این اداره چالش‌های بزرگی پیش رو دارد؛ چرا که اروپا با موضع خصمانه ترامپ در قبال ایران مخالف و به دنبال راه‌‌هایی برای جلوگیری از اعمال تحریم‌ها است. 

این گزارش ادامه می‌دهد: از سوی دیگر، سنای آمریکا هنوز صلاحیت رئیس اداره مذکور را تایید نکرده است و وزارت امور خارجه این کشور همین حالا هم مشغولیت زیادی برای مدیریت تحریم‌های ونزوئلا، اختلاف‌های تجاری با چین و مذاکرات آتی با کره شمالی است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه بازگشت تحریم های ایران را اعمال کرده و به دولت ها ۱۸۰ روز فرصت داده بود تا خرید نفت از ایران را کاهش دهند.

واشنگتن برای رهگیری آن دسته از معاملات نفتی که با دلار انجام می شود، کار سختی ندارد؛ اما در صورت استفاده از دیگر ارزها، نیاز به همکاری با دیگر کشورها خواهد داشت. 

گزارش رویترز در همین رابطه می افزاید: این بار اما رهبران اروپایی با آمریکا همراهی نمی‌کنند. اتحادیه اروپا هم‌اکنون در حال بررسی یک آیین نامه است که شرکت‌ها را از پایبندی به تحریم‌های آمریکا منع می‌کند.

کشورهای اروپایی امضا کننده برجام خواستار ابقای این توافق بدون حضور آمریکا هستند. 

ایران بارها گفته است که چنانچه تضمین‌های لازم داده نشود، ابقای برجام توجیهی نخواهد داشت.

بنا به اعلام رسانه‌ها، وزیران امور خارجه ایران، فرانسه، انگلیس و آلمان قرار است هفته آینده در بلژیک دیدار و در این خصوص رایزنی کنند.

ایران پس از برجام فروش نفت خود را از نزدیک به یک میلیون بشکه در روز به بیش از ۲ میلیون افزایش داده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.