خبرگزاری فرانسه گزارش داد، آمریکا از امروز پنجشنبه تعرفه ۲۵ درصدی را علیه ۱۶ میلیارد دلار واردات کالاهای چینی وضع می کند. با این حساب آمریکا بیش از ۱۰۰۰ نوع کالای چینی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار را هدف تعرفه های تجاری قرار داده است.

بر اساس این گزارش چین نیز در مقابل تدابیر تلافی جویانه ای را علیه واردات صدها قلم کالا از آمریکا اعمال کرده تا ارزش جنگ تجاری دو کشور به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار برسد، این رقم معادل یک هفتم تجارت سالیانه آمریکا و چین است.

دولت ترامپ اعلام کرده است که هدف اصلی از اتخاذ چنین تدابیری فشار وارد کردن بر چین برای تغییر رفتار این کشور است. دولت آمریکا، پکن را به اتخاذ رفتارهای ناعادلانه تجاری و سرقت مالکیت معنوی متهم کرده است.

چین نیز آمریکا را متهم کرده است که بزرگترین جنگ تجاری در تاریخ اقتصادی را آغاز کرده است. صنایع رایانه و الکترونیک در بین صنایعی هستند که بیشترین زیان و ضرر را از این جنگ تجاری متحمل می شوند. صنایع تولید کننده سلول های خورشیدی نیز از این جنگ تجاری به شدت ضربه می خورند.

اقتصاددانان موسسه اقتصاد بین الملل پترسون بر این باورند که تقریبا همه تعرفه های اعمال شده آمریکا علیه چین تاکنون مربوط به کالاهای واسطه ای و تجهیزات سرمایه ای بوده که مورد نیاز صنایع آمریکایی است.

چین نیز در ماه جولای تعرفه های تلافی جویانه ای را علیه واردات محصولات کشاورزی و خودروهای آمریکایی وضع کرده است. چین قصد دارد امروز پنجشنبه تعرفه های جدیدی را علیه واردات خودرو اعمال کند.

شاید دردناک ترین تعرفه های تجاری چین علیه آمریکا، وضع تعرفه علیه واردات سویا باشد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده است در صورتی که چین مازاد تجاری مبادلات خود با آمریکا را کاهش ندهد بر روی تمام کالاهای وارداتی چین تعرفه بیشتری وضع خواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.