این خبرگزاری روز یکشنبه در گزارش خود نوشت: تحریم های نفتی علیه جمهوری اسلامی زمانی از سر گرفته می شود که چند کشور تولید کننده نفتی در زمینه عرضه نفت با مشکلاتی مواجهند و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز قصد دارد از افزایش بهای نفت جلوگیری کند. 

تحلیلگران انتظار دارند که صادرات نفت ایران که درشرایط عادی به حدود 2میلیون و 500 هزار بشکه در روز می رسد، از فردا (دوشنبه) که تحریم ها به اجرا گذاشته می شود، به میزان یک تا دو میلیون بشکه در روز کاهش یابد. پیش بینی می شود که این وضعیت، به بازاری که همین حالا نیز در مضیقه قرار دارد، آسیب رساند.
اختلال عرضه نفت در لیبی، ونزوئلا، نیجریه، مکزیک، آنگولا و کشورهای دیگر، تولید کنندگان اوپک و غیر اوپک را بر آن داشت تا در ماه ژوئن (خرداد - تیر) از توافق حاصل شده در زمینه کاهش میزان تولید صرف نظر کنند و میزان عرضه را افزایش دهند.
در همین حال، خبرگزاری فرانسه برای کاستن از جو متشنج بازار نفتی در ادامه گزارش خود آورد: عربستان تنها تولید کننده ای است که از ظرفیت مازاد حدود دو میلیون بشکه در روز برخوردار است و می تواند کمبود نفت ایران را جبران کند. 
ریاض پس از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد آل سعود در کنسولگری عربستان در استانبول، زیر ذره بین قرار گرفته است. 
اما با وجود تیره شدن روابط غرب و ریاض به دلیل قتل خاشقچی، عربستان اعلام کرده است که قصد ندارد به تحریم نفتی تلافی جویانه دست زند. 
از سویی امارات متحده عربی و کویت نیز می توانند تولید نفتی شان را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در صورت نیاز، افزایش دهند. 
در این میان، اوپک در تنگنای ظرفیت مازاد اندک در بازاری قرار دارد که در معرض تهدید حاصل از مشکلات پیش بینی نشده، سرمایه گذاری اندک و ناآرامی های ژئوپولیتیکی است. 
بهای نفت که از کمتر از ۳۰ دلار در هر بشکه در اوایل سال ۲۰۱۶ به بیش از ۸۶ دلار در هر بشکه در اوایل ماه اکتبر سال جاری (اواسط مهر ماه) افزایش یافت، به دلیل نگرانی از تقاضای جهانی ضعیف تر به حدود ۷۵ دلار در هر بشکه کاهش یافته است. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.