به دنبال روند نزولی نرخ دلار در دو هفته اخیر و رسیدن آن به مرز ۱۲ هزار تومان، اکثر کارشناسان و فعالان حوزه اقتصاد؛ علت این نوسانات را مسائل سیاسی بیان کرده و معتقدند که پارامترهای اقتصادی تاثیر چندانی در کاهش یا افزایش نرخ ارز ندارد.

در این رابطه حمیدرضا صالحی - عضو کمیسیون توسعه صادرات اتاق بزرگانی ایران- در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: همانطور که برای همه واضح است، بعد از آن‌که دولت نرخ ارز را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد، شوکی عظیم به اقتصاد کشور و فعالان اقتصادی وارد شد. این تصمیم که بدون مشورت با بخش خصوصی و حتی کارشناسان صورت گرفت، باعث شد با فاصله بسیار زیادی نرخ ارز بالا برود.

وی افزود: افزایش ناگهانی قیمت ارز برای هیچکس قابل پیش‌بینی نبود و گمان‌ها بر این اساس بود که نهایتا در بدترین حالت، نرخ ارز در حد ۶۰۰۰ و ۷۰۰۰ تومان افزایش یابد؛ بنابراین در حال حاضر نیز معتقدیم که نرخ ارز باید روند نزولی را ادامه دهد تا به قیمت متعادل خود رسیده و تثبیت شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: دولت باید عرضه عمده ارز را مدیریت کرده و نرخ ارز در بازار آزاد و سامانه نیما یکی شود. در واقع ارز نیمایی باید حذف شود؛ چرا که ارز نیمایی کاربرد آنچنانی نداشته و خروجی نیز ندارد.

صالحی با تاکید بر این‌که دولت باید برای مدیریت بازار ارز به سمت تک نرخی شدن آن گام بردارد، گفت: تک نرخی شدن ارز بسیار کمک‌کننده به بهبود فضای کسب و کار بوده و صادرات را نیز رونق می‌بخشد.

عضو کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اگر روند افزایشی نرخ ارز مجددا تکرار شود، ثبات در فضای کسب و کار از بین رفته و اوضاع اقتصادی خراب می‌شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.