به گزارش شبکه اسکای نیوز، ارتش آمریکا در این بیانیه افزود: مین دریایی استفاده شده در حمله پنجشنبه گذشته به نفتکش ژاپنی در دریای عمان، مانند مین‌های ساخت ایران بوده است.

ارتش آمریکا افزود که با همکاری متحدان منطقه‌ای این کشور در باره حمله به این ۲ کشتی نفتکش تحقیق کرده است.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این هرگونه نقش داشتن در این حمله را رد کرده و کارشناسان و تحلیگران نیز گفته اند که کشورهایی مثل عربستان، رژیم صهیونیستی و خود آمریکا از انگیزه کافی برای انجام این حمله برخوردار هستند تا ایران را مسبب آن معرفی کرده و بر تنش‌ها بیافزایند.

خبرگزاری رویترز نیز امروز از فجیره امارات گزارش داد: نیروی دریایی آمریکا با به نمایش گذاشتن تکه‌هایی از یک مین آهن ربایی و آهن ربای برداشته شده از بدنه یکی از کشتی‌های نفتکش که هفته گذشته در دریای عمان هدف حمله قرار گرفتند، مدعی شد که این مین‌ها همانندی قابل توجهی با انواع ساخت آنها در ایران دارند.

به گفته شأن کیدو افسر فرمانده یگان غواصان کارشناس مواد منفجره و گروه امداد و نجات در فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا (ناوسنت)، مین آهن ربایی که در این حمله استفاده شده قابل تشخیص است و به صورت قابل ملاحظه‌ای به مین‌های ساخت ایران شباهت دارد. این افسر در ستاد فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده نزدیک بندر فجیره امارات با خبرنگاران سخن می‌گفت.

این ادعای ارتش آمریکا در حالی است که وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا نیز دیروز (دوشنبه) در لوکزامبورگ از ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان قانع نشده و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل در ارتباط با این مساله شدند.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرگزاری تاس در باره ادعاهای آمریکا علیه ایران گفت: شواهدی که آمریکا برای اثبات ادعای خود مبنی بر شرکت ایران در حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان ارائه می‌کند، حتی در میان متحدان نزدیک واشنگتن هم سوال برانگیز است.

وی با بیان اینکه روسیه شواهد و مدارک نشان دهنده شرکت ایران در حادثه تانکرهای نفتکش در دریای عمان در اختیار ندارد، اظهار کرد: شواهدی که آمریکا در این عرصه ارائه می‌دهد بسیار مبهم است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.