کنایه کنعانی به آمریکا: ببینید چه کرده اید که بلینکن با جلیقه ضد نظامی به عراق سفر می‌کند!

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست مطبوعاتی خود به تشریح آخرین وضعیت تحولات اراضی اشغالی و محکوم کردن جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه پرداخت.

کنعانی در پاسخ به این سوال که روز گذشته وزیر امور خارجه آمریکا به عراق سفر کرده بود و امروز هم نخست‌وزیر عراق به تهران آمده است و آیا آقای السودانی حامل پیامی از سوی امریکا به ایران است ، گفت : من هنوز اطلاعی در این ارتباط ندارم.
وی با بیان این که در حال حاضر این سفر همچنان جاری است و من هنوز در جریان موضوعات گفت‌وگو و رایزنی شده ، قرار نگرفته‌ام، تصریح کرد: با توجه به اهمیت تحولات غزه ، این موضوع یکی از محورهای اصلی رایزنی در جریان این سفر بین مقامات تهران و بغداد است .
وی تاکید کرد: این که ایشان در جریان این سفر حامل پیام خاصی بوده‌اند یا نه؟ من در این لحظه اطلاعی از آن ندارم.

کنعانی با چفیه فلسطینی به نشست خبری رفت + عکس

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال ایسنا درباره سفر اخیر  علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه به  ژنو و رایزنی‌های انجام شده در جریان این سفر ازجمله دیدار وی با انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و گفت‌وگوهای انجام شده در مورد روند مذاکرات رفع تحریم‌ها در جریان این دیدار گفت : سفر آقای باقری به ژنو  در چارچوب گفت‌وگو با مقامات اتحادیه اروپا با تمرکز بر تحولات اخیر فلسطین انجام گرفت.
وی افزود: در جریان این سفر و رایزنی‌های انجام شده بر نقش و مسئولیتی که در مورد این تحولات، متوجه اتحادیه اروپا است، صحبت شد  و  بر این موضوع تاکید شد که با توجه به نوع نگاهی که اتحادیه اروپا در مورد مسائل بین‌المللی و حقوق بشری دارد باید در مورد غزه نیز به مسئولیت خود عمل کند و تلاش‌های لازم را برای توقف جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه انجام دهد.
کنعانی افزود: در این دیدار و در جریان این سفر در  مورد مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز تبادل نظر و گفت‌وگو شد و ما عموما  از این فرصت‌ها برای تبادل نظر در مورد این موضوعات نیز استفاده  می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد ادعاهای بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا علیه ایران در جریان سفر روز گذشته وی به عراق گفت: اتهام‌زنی به ایران از سوی آمریکایی‌ها برای انحراف افکار عمومی جهان از این موضوع که دولت آمریکا یک طرف جنگ است، انجام می‌شود .

کنعانی با بیان اینکه  جریان مقاومت در منطقه مستقل است و مستقل تصمیم می‌گیرد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دوستان و متحدان خود امر و نهی نمی‌کند.

وی با بیان اینکه در مورد عملیات اخیر حماس همانطور که این جریان اعلام کرد و دیگران و ما نیز اعلام کردیم ، در مورد این عملیات از سوی جریان مقاومت فلسطینی تصمیم گرفته شده بود و از سوی خود آنها نیز اجرا شد، گفت: این اتهام زنی‌ها از مسئولیت‌های آمریکا کم نمی‌کند.

کنعانی با تاکید بر این که دولت آمریکا نباید ریشه اقدامات جریان مقاومت علیه خود در منطقه را در ارتباط با دولت‌های دیگر  بداند و آمریکا باید ریشه این اقدامات را در نوع رفتار  و  تعامل خود در  منطقه جست‌وجو کند، گفت: اگر آمریکا رفتارهای درست با ملت‌های منطقه داشت ، وزیر امور خارجه آمریکا مجبور نبود که در هنگام سفر به عراق بر کت خود جلیقه ضد گلوله بپوشد و به عراق سفر کند و یا  رئیس‌جمهور آمریکا مجبور نبود که با چراغ خاموش وارد فرودگاه نظامی در منطقه شود و چراغ خاموش نیز از منطقه خارج شود .

لحظه خروج آنتونی بلینکن از عراق با جلیقه ضد گلوله+ فیلم 

وی افزود: در واقع آمریکا باید ببیند که چه کرده است که وزیر امور خارجه این کشور مجبور است که  با جلیقه ضد نظامی به منطقه و عراق سفر کند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی از درخواست‌های مطرح شده از سوی برخی از کشورها از ایران برای کمک به آزادی اسرای آنها که در دست حماس هستند، گفت: برخی از کشورها از ایران به عنوان یک کشور طرف گفت‌وگو مطالبه‌ای را در ارتباط با آزادی اسرا مطرح کرده‌اند و از ایران خواسته‌اند تا در این زمینه به آنها کمک کند تا شهروندان آنها که به عنوان نیروی کار در فلسطین اشغالی حضور داشته‌اند و در جریان تحولات اخیر دچار مشکل شده‌اند آزاد شوند. ما درخواست‌هایی را در این زمینه دریافت کرده‌ایم. قطعا با توجه به نوع ارتباط با حماس درخواست‌هایی در این زمینه دریافت شده است. ما این درخواست‌ها را به حماس و شخص اسماعیل هنیه منتقل کرده‌ایم و طرف حماس با نگاه انسانی در این زمینه برای همکاری اعلام آمادگی کرده است و مشورت‌ها و تبادل نظرها در مورد نحوه اجرای این موضوع در حال انجام است. چرا که همانطور که گفتم اصل موضوع را حماس پذیرفته است ولی نکته‌ای که در این ارتباط حائز اهمیت است وضعیت بحرانی در حماس و بمباران‌های این منطقه توسط رژیم صهیونیستی است.

وی با بیان اینکه بر اساس آنچه که اعلام شده ۶۰ نفر از اسرا که حتی در مکان‌های امن قرار داشتند به خاطر بمباران‌های رژیم صهیونیستی کشته شده‌اند و این رژیم حتی به اتباع خود نیز رحم نمی‌کند چه برسد به اتباع دیگر کشورها، ادامه داد: حماس اعلام کرده است که در شرایط کنونی امکان بررسی و نقل و انتقال این اسرا به دلیل تهدیدها و نگرانی از هدف قرار گرفتن اسرا وجود ندارد و اگر وقفه‌ای در عملیات صهیونیست‌ها و بمباران‌های آنها ایجاد شود این قابل انجام است و همانطور که گفتم رایزنی‌ها و گفت‌وگوها در این زمینه ادامه دارد.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به دیدار روز گذشته هیات طالبان با وزیر خارجه در تهران آیا در این دیدار در مورد آینده سیاسی افغانستان و همچنین همکاری‌های امنیتی دو کشور رایزنی و بحثی شد، گفت: دو کشور ایران و افغانستان منافع مشترکی برای همکاری دارند. دو کشور با توجه به وجود و فعالیت داعش در افغانستان و منطقه و هسته‌های آزاد و رها شده این گروه تروریستی بر این موضوع تاکید دارند که باید در مورد امنیت مرزها و تامین امنیت مشترک همکاری داشته باشند و این همکاری‌ها بر اساس منافع مشترک است.

وی با بیان اینکه آمریکا با تداوم حمایت و استفاده ابزاری از گروه‌های تروریستی از جمله داعش به دنبال دامن زدن به ناامنی در منطقه است، گفت: همکاری‌های ایران و افغانستان در حوزه امنیتی بر اساس منافع مشترک است.

کنعانی در ادامه تاکید کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به تحولات افغانستان نگاه از روی خیرخواهی و کمک به خواهران و برادرانی است که در جغرافیای مشترک و در حوزه تاریخی و تمدنی ما قرار دارند و ما در چارچوب نگاه خیرخواهانه خود دیدگاه‌های سیاسی‌مان را در مورد شرایط افغانستان به مقامات افغانستان منتقل کردیم و در این زمینه رایزنی و گفت‌وگو می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال ایسنا در مورد تصمیم پاکستان برای اخراج مهاجران افغانستانی از این کشور و طرح برخی از انتقادها از این تصمیم پاکستان و اینکه چرا پاکستان در فصل سرما می‌خواهد مهاجران افغانستانی را اخراج کند و نظر ایران در این ارتباط چیست؟ تصریح کرد: این موضوعی است که در چارچوب مناسبات بین پاکستان و افغانستان دیده می‌شود و مقامات پاکستان باید تصمیم خود را در این زمینه تبیین کند.

کنعانی با بیان اینکه آنچه که برای ما حائز اهمیت است موضوع آوارگان افغانی است و این موضوع نتیجه سال‌ها دخالت‌های خارجی و اشغالگری آمریکا در افغانستان است، گفت: با توجه به وقوع جنگ در این کشور و تخریب زیرساخت‌ها و وضعیت سختی که برای مردم افغانستان ایجاد شده آنها مجبور شده‌اند برای پیدا کردن شرایط بهتر و رها شدن از شرایط سختی که در افغانستان بوده است کشورشان را ترک کنند. نگاه ما به این موضوع نگاه انسانی است و در همین چارچوب با موضوع مهاجران تعامل و برخورد کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه موضوع مهاجران افغانستانی یک مسئولیت بین‌المللی است و آمریکا بیش از هر طرف دیگری برای جبران این خسارت و شرایط سختی که برای مردم افغانستان ایجاد کرده مسئولیت دارد و باید خسارت‌های این موضوع را بپردازد، گفت: در کنار اینکه ما به موضوع مهاجران نگاه انسانی داریم این موضوع محل گفت‌وگو و رایزنی ما با مقامات افغانستان و دولت سرپرستی این کشور بوده است و در دیداری که روز گذشته در وزارت خارجه انجام شد بر این موضوع تاکید شد که باید حوزه مهاجران تدوین شود و شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که مهاجران بتوانند به وطن خود برگردند. در حوزه داخلی ما نیز به دلیل جمعیت زیاد اتباع افغانستانی در ایران با تبادل نظر مشترک باید اقداماتی انجام شود که مسائل و مشکلات مربوطه در این زمینه کاهش پیدا کند و موانع بازگشت مهاجران افغانستانی به کشورشان برطرف شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.