پس لرزه‌های جنگ غزه دامن مصر را گرفت/ قاهره چه تصمیمی خواهد گرفت؟

به گزارش اقتصاد نیوز، چنین اقدام تجاوزکارانه ای برای مصر پر هزینه است، بالاخص در شرایط کنونی که جزیره سینای مصر درگیر پس لرزه های جنگ غزه شده بی ثبات شده استحال قاهره به طور قابل درک خواهان پایان فوری این جنگ است.هجوم گسترده پناهجویان از غزه به سینا می تواند منجر به مقاومت مسلحانه فلسطینی ها علیه اسرائیل از خاک مصر شود - یک سناریوی کابوس وار از دیدگاه قاهره. مصر همچنین نمی‌خواهد در ازای دریافت پول از سوی ایالات متحده، پناهجویان فلسطینی را بپذیرد، چرا که همین مقوله خیابان های عرب را علیه السسی شورانده و او را همدست نکبه دیگر قلمداد می کند.

درک آسیب پذیری مصر در برابر پس لرزه های جنگ در غزه مستلزم در نظر گرفتن سایر چالش های سیاست خارجی قاهره نیز هست. گسترش جنگ غزه به دریای سرخ اقتصاد مصر را تحت تاثیر قرار داده چرا که درآمد کانال سوئز با تغییر مسیر کشتی‌ها کاهش یافته است. علاوه بر این، رفح تنها بحران امنیتی مرزی برای مقام های مصری نیست.این کشور از جنوب درگیر تنش در سودان است و در غرب چالش های لیبی.بنابراین اکنون به هر کجا که مصر نگاه می کند، چالش حاکم است. کنت کاتزمن، یکی از اعضای ارشد مرکز سوفان، در مصاحبه با ریسپانسیبل استیت کرفت خاطرنشان کرد: مسئله رنسانس نیز وجود دارد.از ماه اکتبر، دیپلماسی مصر حول تلاش‌هایی با هدف اجرای آتش‌بس، مذاکره جهت مبادله گروگان‌ها و زندانیان و ارائه کمک‌های بشردوستانه به غزه تعریف شد. در نتیجه، دولت بایدن مصر را بازیگری با اهمیت تر از همیشه می‌داند. کاخ سفید نگرانی‌های قاهره را درک می‌کند و موضع عمومی بایدن این است که اسرائیل نباید بدون اطمینان از امنیت فلسطینی‌هایی که در آنجا پناه گرفته‌اند، به رفح حمله کند. اما مصر همچنان از انفعال بایدن جهت به کارگیری اهرم هایی برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل برای تغییر رفتار خود در میدان ناامید است.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «ساز ناکوک مصر/ پشت پرده مخالفت قاهره با عملیات نظامی اسرائیل در رفح/ پای آمریکا در میان است!» بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.