او ادامه داد: سازمان حسابرسی به احتساب و بررسی میزان دارایی‌های دولت ورود نکرده، چراکه اطلاعاتی در این زمینه در اختیار ندارد. اما یکی از کارهای مهم سازمان تدوین استانداردهای عمومی است که متاسفانه این استانداردها به طور کامل اجرا نمی‌شود. اسماعیلی افزود: دولت‌ها در هیچ دوره‌ای گزارشی از عملکرد و میزان دارایی‌ها ارائه نمی‌دهند. موضوع این است که حسابرسی نقدی اشتباه است و باید استانداردهای حسابداری بخش عمومی به اجرا برسد که بیش از ٨ سال روی این استانداردها کار کارشناسی انجام شده، هر چند این این استانداردها ابلاغ شده اما بسترهای اجرای آن ضعیف است و قابل‌اجرا نیست. او گفت: نگهداری اموال مازاد زیان‌ده است چراکه هزینه نگهداری و تورم آن بالا و تشخیص این اموال هم ساده است و سوابق آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

هر دارایی که در سنوات گذشته استفاده نشده مازاد تلقی می‌شود و در تشخیص این اموال اشتباهی صورت نمی‌گیرد. اسماعیلی درباره اموال مازاد سازمان حسابرسی تاکید کرد: سازمان حسابرسی نه تنها اموال مازاد ندارد بلکه با کسری اموال هم مواجه است؛ به‌طوری‌که در مراسم تودیع و معارفه اخیر مکانی برای برگزاری مراسم نداشتیم و این مراسم در نمازخانه برگزار شد و حتی صندلی برای اجرای مراسم نداشتیم که به‌ناچار تعدادی صندلی اجاره شد. او با بیان اینکه سازمان حسابرسی ٧۵٠ شرکت را با ١١١٢ حسابرس حرفه‌ای حسابرسی می‌کند، ادامه داد: در ٩ ماه ابتدای امسال ١۶٧١ فقره گزارش توسط این سازمان حسابرسی و ارسال شده که ۵٢درصد از آن اظهارنظر مقبول و ۴۶درصد اظهارنظر مشروط و ٢درصد بدون اظهار‌نظر و مردود بوده ‌است. همچنین از این پرونده‌ها ٩١ شرکت متخلف به دلیل عدم‌رعایت قوانین و مقررات به مراجع قضایی معرفی شدند.

اسماعیلی ادامه داد: عدم‌رعایت مقررات و قوانین برنامه ششم، برنامه بودجه و همچنین عدم مقررات پولشویی از جمله این تخلفات بوده است.  او درباره میزان بدهی دولت به بانک‌ها و شرکت‌ها تاکید کرد: هیچ عدد و آمار دقیقی در این باره وجود ندارد و خود دولت هم نمی‌داند چقدر بدهی دارد. رئیس سازمان حسابرسی درباره بررسی وضعیت نهادهای حاکمیتی تاکید کرد: به‌رغم اینکه قانون سازمان حسابرسی، بررسی حساب‌ها و وضعیت این موسسه و نهادها را پیش‌بینی کرده بود اما در مجامع این نهاد‌ها و موسسه‌ها تعیین شد که حسابرسی توسط موسسه حسابرسی مفید راهبر انجام شود که این موسسه هم تحت نظر نهاد رهبری فعالیت می‌کند. او با بیان اینکه حسابرسی صداوسیما و بانک مرکزی توسط سازمان حسابرسی انجام نمی‌شود، اظهار کرد: هر چند که نامه‌نگاری‌های متعددی انجام داده‌ایم اما در‌حال‌حاضر حسابرسی بانک مرکزی توسط هیات نظارت انجام می‌شود و صدا‌و‌سیما هم همین‌طور.