معاون نظارت بیمه مرکزی با تاکید بر این نکته که بخشودگی جرایم بیمه‌ای در راستای توسعه خدمات بیمه‌ای و ارتقای فرهنگ بیمه در نظر گرفته شده، تصریح کرد: ادامه بخشودگی‌های صددرصدی علاوه بر آسیب فرار بیمه‌ای، ممکن است زمینه دلسردی را برای بیمه‌گذاران منظم و مسوولیت‌پذیر فراهم آورد. استاد هاشمی با اشاره به تبعات مثبت طرح بخشودگی جرایم بیمه،‌ گفت: اراده صنعت بیمه برای پوشش ریسک‌های متنوع است. اشاعه فرهنگ بیمه از اهداف جدی نهاد ناظر است و در کنار آن باید عملیات بیمه‌گری به صورت کامل و حرفه‌ای اجرایی شود.

او خرید بیمه‌نامه یک‌ساله را شرط بهره‌مندی از امکان بخشودگی صددرصدی جرایم یادشده عنوان کرد و گفت: بیمه شخص ثالث تنها رشته اجباری صنعت بیمه است و قانونگذار به دلایل اجتماعی و اقتصادی بر آن تاکید ویژه‌ای دارد و ما به عنوان ناظر برای تامین زیرساخت‌های لازم برای حسن اجرای قانون خود را موظف می‌دانیم. عضو هیات عامل بیمه مرکزی تغییر روند بخشودگی‌های بیمه‌‌گری را ضروری اعلام کرد و افزود: پس از این بخشودگی صددرصدی از دستور کار صنعت بیمه خارج می‌شود و جرایمی برای شهروندانی که در تهیه بیمه‌نامه کوتاهی کنند، در نظر گرفته خواهد شد. او این سیاست جدید نهاد ناظر را از جمله راهکارهای صیانت از حقوق بیمه‌گران و بیمه‌گذاران عنوان کرد و اظهار داشت: فرار بیمه‌ای می‌تواند خسارت‌های سنگین و گاه غیرقابل‌جبرانی برای آحاد جامعه به دنبال داشته باشد و انتظار بخشودگی‌های صددرصدی جرایم بیمه‌ای از سوی شهروندان به ناامنی در این حوزه منتهی خواهد شد.

استادهاشمی با تشریح آخرین آمار بیمه‌شدگان شخص ثالث نسبت به آمار پایین بیمه راکبان موتورسیکلت، ابراز نگرانی کرد و از رسانه‌های جمعی خواست در این زمینه آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی کنند. بخشودگی‌های بیمه‌ای به پیشنهاد رئیس کل بیمه مرکزی و موافقت وزیر امور اقتصادی و دارایی صورت می‌گیرد و برای اجرا به شرکت‌های بیمه ابلاغ می‌شود. آخرین مهلت شهروندان فاقد بیمه‌نامه برای استفاده از بخشودگی صددرصدی جرایم تا پایان روز نوزده اسفندماه سال جاری است و با اعلام معاون نظارت بیمه مرکزی پس از این تکرار نخواهد شد. مجید مشعلچی، سخنگوی بیمه مرکزی، نیز از وجود ۱۰میلیون موتورسیکلت فاقد پوشش بیمه‌ای در حال تردد در کشور خبرداد و گفت: برای بیمه کردن این موتورها باید تشویقاتی در نظر گرفته شود.