سخنگوی سازمان امور مالیاتی در مورد سخنان یکی از نمایندگان مجلس در صحن مجلس که گفته بود برخی اصناف به وی مراجعه کرده و گلایه کرده بودند که چرا مالیات آنها از ۲ تا ۵میلیون تومان یکباره به ۲۰میلیون تومان رسیده است، گفت:‌ میانگین پرداخت مالیات اصناف برای یک سال در سال گذشته حدود ۶/ ۲میلیون تومان بوده، در‌حال‌حاضر میانگین پرداخت مالیات هر واحد صنفی بین ۶/ ۵ تا ۷/ ۵میلیون تومان در سال است. موحدی‌بک‌نظر این را هم گفت که ۵۰درصد صاحبان اصناف و مشاغل مالیات صفر اظهار کرده‌اند، یعنی عملا برای عملکرد سال ۱۴۰۱ خود، حتی یک ریال مالیات نمی‌پردازند، فقط اظهارنامه پر کرده‌اند.

او با بیان اینکه یکی از ماموریت‌های سازمان امور مالیاتی تحقق عدالت هم در دریافت و هم در هزینه‌کرد درآمدهای مالیاتی است،‌ گفت: ما نمی‌گوییم باید از همه اصناف مالیات بگیریم، چون که ۵۰درصد اصناف مالیات صفر می‌پردازند و ۹۰درصد اصناف مالیات کمتر از ۱۰میلیون تومان در سال می‌پردازند. به گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی با توجه به تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی یا استفاده از تسهیلات تبصره ۱۰۰ قانون مالیات تا ۱۰ تیرماه سال جاری گفت: اولا که سازمان امور مالیاتی بنایی ندارد که مهلت یادشده را تمدید کند و در ثانی تمدید در اختیار ما نیست، ما یک سازمان مجری قانون هستیم.

در ۳۱ خرداد‌ماه که مهلت مالیات اصناف به پایان رسیده با مصوبه شورای هماهنگی سران قوا ۱۰ روز اضافه شد، بنابراین به صاحبان اصناف و مشاغل که هنوز اقدام به ارائه اظهارنامه یا استفاده از تبصره ۱۰۰ نکردند، توصیه می‌کنیم در مهلت باقیمانده در مورد مالیات خود اقدام کنند. او گفت:‌ تا پایان ۳۱ خردادماه به اندازه ۱۰۰درصد مؤدیان سال قبل پوشش داده بودیم، اما در این ۴ روز که مهلت تمدید شده است ۵درصد به مؤدیان اضافه شده، یعنی حدودا روزانه ۵۰ تا ۱۰۰هزار نفر جدید اقدام به ارائه اظهارنامه کرده‌اند.

در روز ۳۱ خرداد که آخرین مهلت قبلی بود ۵/ ۱میلیون مراجعه به سایت سازمان مالیاتی به نشانی مالیات من داشتیم که در نوع خود یک رکورد به شمار می‌رود، از این تعداد ۶۰۰هزار نفر مالیات خود را مشخص کرده‌اند که یا فرم تبصره ۱۰۰ پر کرده‌اند یا اظهارنامه مالیات داده‌اند و بعد از ۳۱ خرداد روزانه بین ۵۰ تا ۶۰هزار نفر در روز برای تعیین‌تکلیف مالیات خود به سامانه مراجعه می‌کنند. او در مورد اینکه کسی که به سامانه مالیات مراجعه می‌کند، آیا کد رهگیری می‌گیرد، گفت: بعد از تکمیل فرم یک شماره قبض برای پرداخت دریافت می‌کنند که می‌توانند یک بخش از مالیات خود را نقدی بدهند و بخش دیگری را حداکثر تا ۵ قسط تا آخر سال پرداخت کنند و بنابراین قبض‌ و کد رهگیری دریافت می‌کنند.