رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه مردم‌‌‌ هم امروز بیش از آنکه از پرداخت مالیات گله داشته باشند، از بی‌‌‌عدالتی در پرداخت مالیات گله دارند، بیان کرد: رفع معضل بی‌‌‌عدالتی، سیستمی کردن و هوشمندسازی نظام مالیاتی است.او گفت: اینکه آیا امروز سازوکار مالیات‌ستانی درست است؟ عادلانه است؟ متاسفانه پاسخش خیلی مثبت نیست؛ چون برخی از عوامل منجر به بی‌‌‌عدالتی می‌شوند. یکی از مظاهر بی‌‌‌عدالتی این است که برخورد یکسان با مؤدیان و فعالان اقتصادی صورت نمی‌گیرد، مردم در پاسخ به یک مساله مالیاتی با جواب‌‌‌های متفاوت روبه‌رو می‌شوند که با هوشمند شدن نظام مالیاتی از برخوردهای سلیقه‌‌‌ای دور خواهیم شد.سبحانیان افزود: نظام مالیاتی کشور از دهه‌های گذشته سنتی بوده و مشکلات زیادی داشته است. باید به سمت نظام مالیات‌ستانی مبتنی بر داده حرکت کنیم. وقتی همه‌‌‌چیز در فرآیند سیستمی قرار گرفت آن وقت از نظام سنتی فاصله خواهیم گرفت و در یک نظام هوشمند و مدرن، مالیات عادلانه رسیدگی و اخذ خواهد شد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خطاب به دانشجویان‌‌‌ بیان کرد: هر آنچه قانون‌گذار تصویب کرده سازمان امور مالیاتی مکلف به اجرای آن است؛ از جمله مالیات بر خانه‌های لوکس که در سنوات گذشته بر اساس قانون بودجه اجرا شده است.او ادامه داد: انتظار داریم در تبیین این موضوع به ما کمک کنید؛ اینکه سازمان مالیاتی مجری قانون است و نه می‌تواند یک ریال از چیزی که معاف هست مالیات بگیرد و بالعکس نه از چیزی که مشمول مالیات هست، می‌تواند مالیات نگیرد.معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: مطالبه‌‌‌گری اجتماعی به‌ویژه از سوی نخبگان و جامعه دانشگاهی در سرعت بخشیدن حرکت به سمت نظام مالیاتی هوشمند نقش بسزایی دارد. هم اکنون بسیاری از فرآیندهای مالیاتی سیستمی و سامانه‌‌‌ای شده، تا مودیان اصلا نیازی به حضور در ادارات مالیاتی پیدا نکنند. ما معتقدیم مودیان حتی‌المقدور به ادارات مالیاتی مراجعه نکنند. تا نه زمانش هدر برود و نه خدای نکرده مفسده‌‌‌ای اتفاق بیفتد.او تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که برای ما بسیار حائز اهمیت است این است که فشار مالیاتی بر تولید را کم کنیم.

در بسیاری از نقاط دنیا بار اصلی پرداخت مالیات بر ثروتمندان، پردرآمدها و کسانی است که مصرف بیشتری دارند.سبحانیان ادامه داد: ما باید به سمت کاهش مالیات بر تولید برویم. باید فعالیت‌‌‌های تولیدی و مولد و دارای ارزش افزوده را با مکانیسم مالیاتی ترغیب بکنیم و در مقابل فعالیت‌‌‌های غیر مولد و دارای جنبه سفته‌بازی باید جلویش را بگیریم. بنابراین مالیات صرفا ابزار درآمدزایی نیست، بلکه ابزار مهم سیاستگذاری اقتصادی هم هست.معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد اصناف و مشاغل مالیاتشان صفر مطلق است. حدود یک درصد اصناف و مشاغل ۵۰ درصد مالیات این حوزه را می‌‌‌پردازند. این آمار حاکی از این است که رویکرد ما مالیات‌ستانی از دانه درشت‌‌‌ها است.او در پایان تاکید کرد: معتقدیم نباید از همه مردم مالیات اخذ شود. باید از کسانی مالیات گرفت که دارای تمکن مالی هستند به همین دلیل در قوانین بودجه سنواتی، معافیت سالانه حقوق و... افزایش می‌‌‌یابد. مثلا امسال که معافیت حقوق ۱۰میلیون تومان بود، در سال آینده به ۱۲میلیون تومان افزایش یافت. در حوزه اصناف و مشاغل نیز که امسال درآمد مشمول تا ۴۷میلیون تومان معاف بود به ۱۴۴میلیون تومان افزایش یافت./سازمان امور مالیاتی