شماره روزنامه ۶۰۱۸
|

  • سیاست نامتعارف پولی «میلی»

    دنیای‌اقتصاد: تصمیم نامتعارف بانک مرکزی آرژانتین در کاهش ۱۰درصدی نرخ بهره، با افت ارزش پول ملی این کشور همراه بود. بر این اساس پس از اعلام سطح ۴۰درصدی نرخ بهره، نرخ دلار آزاد به بیش از ۱۲۰۰پزو رسید تا فاصله نرخ رسمی و غیررسمی ارز به ۴۴درصد برسد.
  • نتایج سوزناک عملکرد «سوناک»

    دنیای اقتصاد-علیرضا کتانی: نظـرسنجی‌ها نشان می‌دهنـد کارنامه اقتصادی محافظه‌کاران به‌شدت به محبوبیت آنها آسیب زده است. انگلیس یکی از بدترین عملکردهای اقتصادهای بزرگ را از زمان شیوع بیماری همه‌گیر در سال ۲۰۲۰ داشته است. به گزارش وال استریت ژورنال رشد و سرمایه‌گذاری انگلیس کمتر از کشورهای همتای خود است، با‌این‌حال تورم آن بالاتر از دیگر کشورهاست. اگرچه این عملکرد محبوبیت محافظه‌کاران را به‌شدت کاهش داده است، اما نمی‌توان آنها را مقصر تمام این مشکلات قلمداد کرد.
  • تشریح اولویت‌های اقتصادی دولت چهاردهم

    ایلنا: مرتضی افقه درباره انتظارات از تیم اقتصادی دولت چهاردهم و اولویت‌های اقتصادی که باید در دستور اول کار این تیم قرار بگیرد، اظهار کرد: در شرایط فعلی به‌ویژه از یک دهه اخیر مشکلات نمود اقتصادی دارند، اما از ریشه غیراقتصادی نشات گرفتند. بنابراین معتقدم دامنه تاثیرگذاری تیم اقتصادی از جمله رئیس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان برنامه، وزرای صمت و انرژی تا زمانی که مشکل تحریم‌ها، FATF، روابط مالی و تجاری کشور حل نشود، بسیار محدود است. او تاکید کرد: قطعا قبل از اینکه وزیر اقتصاد قوی داشته باشیم به وزیر امور خارجه قوی نیاز داریم. وزیری که در مذاکرات توانمند باشد و نسبت به روابط بین‌الملل شناخت کافی داشته باشد.
  • واردات شمش طلا از مالیات معاف شد

    ایسنا: طبق دستور رئیس سازمان امور مالیاتی، از ابتدای آبان امسال، واردات شمش طلا از پرداخت مالیات علی‌الحساب معاف می‌شود. محمد‌هادی سبحانیان طی نامه‌ای به رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که با توجه به درخواست‌های مکرر واردکنندگان شمش طلا و با توجه به شرایط تحریمی کشور، طبق اختیار ماده ۱۶۳ قانون مالیات‌های مستقیم، واردات شمش طلا مشمول پرداخت مالیات علی‌الحساب موضوع ماده مذکور نمی‌شود.
  • پرداخت بدهی بیمه سلامت به موسسات درمانی

    بازار: معاون توسعه مدیریت سازمان بیمه سلامت گفت: با همکاری سازمان برنامه و بودجه، ۴هزار و ۴۰۰میلیارد تومان از مطالبات بیش از ۱۳هزار داروخانه، ۲۰هزار پزشک و ۹۵۰ بیمارستان دولتی و خصوصی، پرداخت می‌شود. حسین رنجبران با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت با همراهی دولت سیزدهم استمرار در پرداخت مطالبات مراکز درمانی داشته است گفت: نیمی از مردم کشور بیمه‌شده سازمان بیمه سلامت هستند و در حال حاضر مطالبات اردیبهشت‌ماه مراکز درمانی مربوط به سطح یک در روستاهای زیر ۲۰هزار نفر و بدهی ۱۳هزار داروخانه و ۲۰هزار پزشک پرداخت می‌شود. رنجبران با اشاره به بیمارستان‌های دولتی و غیر‌دولتی گفت: بدهی بیمه سلامت به این مراکز نیز تا اسفند پرداخت شده است و بیمارستان‌های خصوصی نیز مطالبات اسفند را به‌زودی دریافت می‌کنند. با همکاری سازمان برنامه و بودجه ۴هزار و ۴۰۰میلیارد تومان به بیمه سلامت پرداخت شده که در اختیار این مراکز درمانی و موسسات طرف قرارداد قرار می‌گیرد.
  • هفت اولویت دولت چهاردهم

    دنیای اقتصاد-گروه سیاستگذاری: دولت سیزدهم به طور غیرمترقبه زودتر از موعد مقرر کار خود را تمام می‌کند تا پس از انتخابات پیش رو در ۸تیرماه سال جاری، سکاندار دولت چهاردهم معرفی شود. اما دولت جدید چه اولویت‌هایی برای سیاستگذاری روی میز خود می‌بیند؟ ‌«دنیای‌اقتصاد» در یک گزارش به بررسی هفت اولویت اصلی اقتصاد کشور پرداخته است که دولت جدید باید برای آنها برنامه مشخصی داشته باشد تا بتواند وضعیت متغیرهای اقتصادی را در دوره چهارساله خود بهبود دهد. از نگاه کارشناسان، رفع محدودیت‌های داخلی و خارجی مهم‌ترین اولویت‌های اقتصادی دولت جدید باید باشد که بحث نخست با گذر از اقتصاد دستوری میسر می‌شود و موضوع دوم به رفع تحریم‌های اقتصادی از بدنه اقتصاد کشور بازمی‌گردد. از سوی دیگر، تداوم مسیر اصلاحات اقتصادی برای مهار تورم و بهبود رشد اقتصادی، اولویت‌های دیگر دولت جدید است. شفاف‌سازی سیاست ارزی، اصلاحات صندوق بازنشستگی در کنار مردمی‌سازی اقتصاد با توجه به بخش خصوصی واقعی، پازل اولویت‌های دولت چهاردهم را تکمیل می‌کند. «دنیای‌اقتصاد» در گزارش دیگری، عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم را در گفت‌وگو با پنج‌تن از رؤسای کمیسیون‌های مجلس مورد بررسی قرار داده است.
  • حمایت دولت از تولیدکنندگان در قانون بودجه ۱۴۰۳

    شادا: یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد: رویکرد دولت مبتنی بر کاهش مالیات تولید به میزان ۵ درصد در قانون بودجه ۱۴۰۳ و از طرف دیگر اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از فعالیت‌های سوداگرانه، رویکرد مناسبی است که افزایش جذابیت تولید و تقویت آن را به همراه خواهد داشت. به گزارش شادا، نرخ‌های مالیاتی یکی از مهم‌ترین هزینه‌های تولیدکنندگان را تشکیل می‌دهند و هرچقدر بتوان نرخ مالیات عملکرد تولید را کاهش دهیم، گامی موثر در راستای حمایت از تولیدکنندگان در کشور برداشته‌ایم.
  • ارسال ماهانه پیامک اطلاعات بیمه‌ای به شاغلان تامین اجتماعی

    سازمان تامین اجتماعی: میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، از آغاز اجرای طرح اطلاع‌رسانی ماهانه از طریق ارسال پیامک به بیمه‌شدگان شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون تامین اجتماعی خبر داد.میرهاشم موسوی، مدیرعامل این سازمان، در این زمینه گفت: تمامی خدماتی که سازمان تامین اجتماعی در مواردی مانند بازنشستگی، ازکارافتادگی، برقراری مستمری بازماندگان و برخی غرامت‌ها به بیمه‌شدگان ارائه می‌دهد، تابعی از حقوق مبنای کسر حق بیمه، روزهای کارکرد در هر ماه و نیز عناوین شغلی بیمه‌شدگان است. موسوی افزود: اگر خدای ناکرده عنوان شغلی، دستمزد مبنای کسر حق بیمه و همین‌طور روزهای کارکرد در هر ماه افراد مشمول قانون تامین اجتماعی به شکل واقعی به سازمان تامین اجتماعی اعلام نشود و حق بیمه افراد برمبنای اطلاعات واقعی در این زمینه محاسبه و پرداخت نشود، بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در زمان نیاز به بهره‌مندی از خدمات و مواهب بیمه تامین اجتماعی دچار مشکل شده و متضرر می‌شوند.
  • کلاف سر‌در‌گم قانون‌گذاری

    علی ط ساکی/مدیر ارشد مالی
    در تاریخ ۱۶ اردیبهشت سال جاری بخشنامه‌ای از سوی رئیس سازمان امور مالیاتی مبنی بر معافیت مکمل‌های دارویی از مالیات ارزش افزوده صادر شد و این نشان می‌دهد بعد از ۱۵ سال از اجرای قانون مالیات ارزش افزوده، همچنان دعواها، اختلاف‌نظرها و تفسیرهای متفاوت از معافیت یا مشمولیت مکمل‌ها و ویتامین‌های دارویی پابرجاست.
  • تورم متفاوت ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران آمار مربوط به تورم اردیبهشت‌ماه را اعلام کرد. براین اساس، تورم نقطه به نقطه اردیبهشت‌ماه برابر با ۳۱درصد بوده است. با توجه به اینکه تورم نقطه به نقطه فروردین برابر با ۳۰.۹درصد بوده، روند کاهشی تورم پس از ۴ماه متوقف شده است. تورم ماهانه اردیبهشت‌ماه و فروردین ماه نیز به ترتیب برابر با ۲.۸ و ۲.۶درصد اعلام شده‌اند. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد در صورتی که تورم ماهانه در تمام ماه‌ها تا پایان سال برابر با ۲.۵درصد باشد، نرخ تورم نقطه به نقطه تا پایان سال به ۳۴.۴۵درصد می‌رسد. بررسی وضعیت متغیرهای پولی نیز نشان می‌دهد آمارهای پولی روند نسبتا مطلوبی را طی می‌کنند که این موضوع می‌تواند در کنترل تورم آتی کمک‌کننده باشد. داده‌های جدید همچنین از «چرخش تورم اجاره مسکن» به مسیر صعود پس‌از ۶ماه حکایت دارد. سه علت این چرخش بررسی شده است.
  • امسال هم پرداخت یارانه‌ها در موعد مقرر انجام می‌شود

    سازمان برنامه و بودجه کشور به گزارشی‌ با عنوان‌ «وزن یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۳» که در تاریخ ۱۴۰۳.۰۱.۲۹ منتشر شده است، پاسخ داد. سازمان برنامه و بودجه کشور نوشت:
  • پرداخت ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مستمری ازکارافتادگی در سال گذشته

    سازمان تامین اجتماعی: بیمه‌شدگانی که به سبب بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار و غیرناشی از کار، توانایی ادامه کار را به‌صورت کلی یا جزئی از دست داده یا دچار نقص عضو شده‌اند، تحت پوشش حمایت‌های سازمان تامین اجتماعی قرار می‌گیرند. در سال گذشته این سازمان بالغ بر ۱۲هزار و پانصد میلیارد تومان مستمری ازکارافتادگی کلی، ۳۲۸میلیارد تومان مستمری ازکارافتادگی جزئی و ۱۳میلیارد تومان به‌عنوان غرامت مقطوع نقص‌عضو به بیمه‌شدگان واجد شرایط پرداخت کرده است. براساس گزارش این سازمان، در سال گذشته مجموع میزان مستمری ازکارافتادگی کلی و جزئی پرداختی به ۱۴۸هزار و ۸۴۳ مستمری‌بگیر سازمان تامین اجتماعی بیش از ۱۲هزار و ۸۰۰میلیارد تومان بوده است.
  • مسیریابی ماشین اقتصاد

    یکی از نکات قابل توجه و مهم پس از شهادت رئیس‌جمهور و همراهانش در حادثه اخیر، مساله چشم‌انداز حرکت ماشین اقتصاد است. به‌طور کلی چشم‌انداز اقتصادی در کوتاه‌مدت و بلندمدت یکی از عوامل تعیین‌کننده برای فعالان اقتصادی برای اتخاذ تصمیماتشان به شمار می‌رود. بررسی‌ها حاکی از آن است که با توجه به تداوم امور کشوری و مهار ریسک‌ها، این رویداد نمی‌تواند اثر زیادی روی وضعیت متغیرهای اقتصادی داشته باشد. «دنیای‌اقتصاد» به بررسی وضعیت اقتصادی کشورها پس از درگذشت رؤسای جمهورشان پرداخته است.
  • پیام تسلیت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پیامی شهادت رئیس‌جمهور مردمی و خادم‌الرضا (ع) آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و هیات همراه را تسلیت گفت. متن این پیام به شرح ذیل است:
  • پیام تسلیت رئیس‌‎کل بانک مرکزی

    بانک مرکزی: رئیس‌ کل بانک مرکزی در پیامی شهادت‌ آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور مردمی، پرتلاش و خستگی‌ناپذیر و هیات همراه ایشان را خدمت مقام معظم رهبری، اعضای محترم دولت، ملت بزرگ ایران و مدیران و کارکنان خدوم شبکه بانکی کشور تسلیت گفت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، متن پیام تسلیت دکتر محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی به این شرح است:

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر