به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، وجیه‌الله جعفری که پس از بازدید از واحدهای معدنی و صنایع معدنی زنجان در محل اتاق بازرگانی این شهر سخن می‌گفت، افزود: توسعه اکتشافات و زیرساخت معادن استان زنجان، در شمار برنامه‌های ایمیدرو قرار دارد. وی با اعلام اینکه در حوزه اکتشافات، مراحل پی‌جویی و اکتشافات عمومی و تفصیلی نیاز به زیرساخت دارد، عنوان کرد: یکی از زیرساخت‌های مورد نیاز، تامین تجهیزات و ماشین‌آلات این حوزه است که با راهبری ایمیدرو و مشارکت شرکت‌های بزرگ و بخش خصوصی، ۱۱۹ دستگاه حفاری ثبت سفارش شد.

واردات ۵۰ دستگاه حفاری به کشور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ۵۰ دستگاه حفاری وارد کشور شده است. همچنین آموزش‌های حفاری این حوزه آغاز شده که تاکنون سه دوره آن برگزار شده است.

وی با اشاره به گسترش فعالیت‌های اکتشافی توسط ایمیدرو گفت: با اجرای عملیات‌های اکتشافی و شناسایی ذخایر، ارزش برجای مواد معدنی به ۲۷ میلیارد دلار رسیده است.

جعفری تاکید کرد: ایمیدرو در استراتژی توسعه اکتشافات، به دلیل ریسک بالای سرمایه‌گذاری در اکتشافات توسط بخش خصوصی، به دنبال کاهش ریسک است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو در این نشست که مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی و خدایار کریم‌نژاد مدیرعامل ایمپاسکو، احمد فتاحی مدیر اکتشاف ایمیدرو و امید فلاح مدیر مجتمع روی انگوران حضور داشتنند، درباره طرح احیا و فعال‌سازی معادن کوچک عنوان کرد: این طرح در حال اجرا است و برای جذب سرمایه بخش خصوصی، بسته‌های سرمایه‌گذاری تعریف شده است.

وی ادامه داد: برخی سیاست‌ها در واگذاری‌‌ها و هدایت‌‌های اکتشافی، نیاز به تغییر داشت. جعفری گفت: به‌طور مثال، برخی معادن دارای ذخایر محدود است و برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی ندارد. در این زمینه با واگذاری چند معدن به شرط ایجاد واحد فرآوری کنار آن، شرایط برای جذب بخش خصوصی تسهیل می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در طرح احیا و فعال‌سازی معادن کوچک، عارضه‌یابی برای معادن غیرفعالی که امکان توسعه دارند را با جذب مشاور شناسایی می‌کنیم و درصدد رفع مشکلات این معادن همچون نقدینگی، بازار، ماشین‌آلات و... هستیم. وی افزود: ارائه تسهیلات توسط صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی (تحت پوشش ایمیدرو)، از دیگر راهبردهای ایمیدرو در اجرای طرح فعال‌سازی معادن است.