بیمه تعاون به صورت سیستماتیک و در چارچوب مقررات اداری به بحث پرداخت خسارت توجه کرده است. «وتعاون» در آبان ماه به تراز مثبت ۴۳ درصدی دست‌یافت و میزان خسارتی که در آبان ماه پرداخت کرد برابر با ۷۴ میلیارد تومان بود و از ابتدای سال تا پایان هشتمین ماه از سال مالی نیز میزان پرداختی خود را ۴۱۲ میلیارد تومان اعلام کرد. بیشترین میزان درآمد «‌وتعاون »در آبان ماه سال جاری متعلق به «ثالث - اجباری» با مبلغی بالغ‌بر ۴۴ میلیارد تومان بود که در این دوره ۴۲ درصد از درآمد ماهانه را به خود اختصاص داد. پس از رشته بیمه «ثالث - اجباری» که عنوان درآمدزاترین رشته بیمه را به خود اختصاص داد، رشته بیمه «درمان» با مبلغی نزدیک به ۲۵ میلیارد تومان در جایگاه بعدی قرار داشت، همچنین از ابتدای سال مالی تا پایان آبان ماه نیز بیشترین میزان درآمد ثبت‌شده  «وتعاون» مربوط به «ثالث‌-اجباری» با ۲۷۵ میلیارد تومان بود.

رئیس کل بیمه مرکزی در سفر خود به شهر رشت و بازدید از شعب بیمه تعاون گفته بود که «حتما از تجارب مدیرعامل بیمه تعاون برای پیشبرد هرچه مطلوب‌تر صنعت در بیمه مرکزی استفاده خواهیم کرد»، عملکرد بیمه تعاون چگونه بوده که رئیس کل بیمه مرکزی خواستار انتقال تجارب به دیگر شرکت‌های بیمه‌ای توسط «وتعاون» شده است. بحث نوآوری در شرکت بیمه تعاون بسیار مورد توجه مسوولان و مدیران کشوری و بیمه‌ای ایران قرار گرفته است، به نحوی که علاوه بر این راه‌اندازی مرکز نوآوری و استفاده از تجارب دانش‌بنیانی و ایده‌های مرتبط با موضوعات و محصولات بیمه‌ای در دستور کار آنها قرار گرفته است.

از اصول اولیه بیمه در کلیه رشته‌ها این است که ریسک بیمه شده تا جایی که ممکن است در سطح وسیعی پخش شود که بیمه اتکایی راه‌حل این اصل است. بیمه اتکایی نظامی است که بیمه‌گر صادرکننده بیمه‌نامه را قادر می‌سازد که با توجه به سرمایه و ذخایر خود بخشی از ریسک‌های صادره را به حساب خود نگه دارد و مازاد بر توان خود را بین بیمه‌گران اتکایی مختلف تقسیم کند. به بیان دیگر بیمه اتکایی را می‌توان توزیع جهانی ریسک نامید. بیمه اتکایی موجب می‌شود که بیمه‌گر صادر‌کننده ظرفیت خود را به مبلغ خاصی که توانایی آن اجازه می‌دهد محدود نکند، بلکه ریسک‌های بزرگ با سرمایه‌های بالا را به راحتی قبول و مازاد را بیمه اتکایی کند.