پیش‌تر بیمه مرکزی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های خود را تکمیل سامانه مربوط به نسخه الکترونیک دانسته و اعلام کرد که طبق هماهنگی‌‌های انجام شده حداکثر تا ۲ ماه آینده بیمه تکمیلی نیز به سامانه سلامت (نسخه الکترونیکی) متصل می‌شود. مسعود همتی  در گفت‌وگو با چابک آنلاین گفت: بیمه‌مرکزی در نامه‌ای به شرکت‌های بیمه‌ای، اعلام کرد که بیمه‌های درمان تکمیلی هم به زودی به سیستم نسخه الکترونیک متصل خواهند شد.

وی ادامه داد: درحال حاضر شرکت‌های بیمه‌ای می‌توانند به بخش داروهای سازمان بیمه سلامت ایران دسترسی داشته باشند؛ یعنی قدم اول راه‌اندازی شده و بخش داروهای فارماکوپه داروخانه‌های طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت در دسترس است.

معاون فنی اشخاص شرکت بیمه آرمان تصریح کرد: در ابلاغیه بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه‌ای گفته شده که امکان نسخه‌نویسی الکترونیکی در مرحله اول در بخش داروهای فارماکوپه داروخانه‌های طرف قرارداد بیمه سلامت برای بیش از ۷۰۰ هزار نفر از بیمه‌شدگان درمان بیمه سلامت راه‌اندازی شده، یعنی عملا در نقطه صفر قرار داریم.

همتی خاطرنشان کرد که شرکت‌های بیمه‌ای که دارای سامانه‌های نرم‌افزاری هستند که یکسری قابلیت‌های مد نظر بیمه مرکزی را داشته باشند می‌توانند درآینده به سامانه یکپارچه متصل شوند که نخستین قدم کدینگ مشترک و به‌روزرسانی تعرفه‌ها و وصل شدن به نسخه الکترونیک بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی است.

وی ادامه داد: نسخه الکترونیکی منجر به کاهش خسارت و نیز جلوگیری از تقلب در رشته درمان می‌شود. یعنی درهردو بخش باعث می‌شود که خسارت‌های شرکت‌های بیمه‌ای پایین بیاید.

معاون فنی اشخاص شرکت بیمه آرمان گفت: حدود ۲۰ درصد هزینه‌های درمانی شرکت‌های بیمه‌ای، هزینه‌های القایی و تقلبی است و با توجه به اینکه ضریب خسارت درمان درحال حاضر ۱۰۵ درصد است، عدد بسیار بزرگی است و اگر ۱۵ واحد درصد آن کم شود ضریب خسارت درمان به ۹۰ درصد می‌رسد.

همتی، با اشاره به رقم ۲۰ هزارمیلیارد تومانی که صنعت بیمه سالانه بابت خسارت درمان می‌پردازد، افزود: با کاهش ۱۵درصدی به عدد ۳ هزار میلیارد تومان می‌رسیم، بنابراین نسخه الکترونیک می‌تواند کمک بزرگی به صنعت بیمه به‌ویژه در رشته درمان باشد.

 وی اذعان کرد که بیمه‌گران با راه‌اندازی نسخه الکترونیک به سوابق بیمه‌ای بیمه‌شدگان دسترسی دارند که یک فرد در ماه و سال‌های قبل، از چه خدمات درمانی استفاد کرده و از نسخه‌نویسی تکراری جلوگیری می‌شود.

معاون فنی اشخاص شرکت بیمه آرمان معتقد است که با نسخه‌نویسی الکترونیکی از هزینه‌های تکراری جلوگیری می‌شود که همین موضوع منجر به کاهش خسارت شرکت‌های بیمه‌ای می‌شود. همتی گفت: نرم‌افزار این سامانه آماده است و بیمه مرکزی باید به همه شرکت‌های بیمه‌ای این موضوع را اعلام کند و از طرفی هم فناوران و فناپ و شرکت‌هایی که نرم‌افزار خود را دارند به یک جمع‌بندی برسند که کدینگ خود را یکسان کنند تا نرم‌افزار یکپارچه‌ای که بیمه مرکزی متولی آن است کاربردی شود و همه شرکت‌ها بتوانند از آن استفاده کنند.

وی توضیح داد: شرکت‌های بیمه‌ای درحال حاضر تنها به بخش کوچکی از سامانه‌های سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی دسترسی دارند که نیازهای آنها را برطرف نمی‌کند.

معاون فنی اشخاص شرکت بیمه آرمان گفت: شرکت‌های بیمه‌ای در این سامانه‌ها به اطلاعات کامل بیمه‌گذاران دسترسی ندارند؛ به عنوان مثال اگر پزشک نسخه را کاغذی صادر کند و داروخانه آن نسخه را در سیستم یکپارچه وارد کند به دلیل اینکه پزشک آنلاین نبوده، به نسخه‌ای که داروخانه ثبت کرده هم دسترسی نخواهند داشت. همتی ادامه داد: تمامی مراحل درمانی از صفر تا صد باید درسیستم سازمان‌های بیمه پایه ثبت شود تا شرکت‌های بیمه‌ای بتوانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند.