شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۹۸۰

  • انبوه‌سازان یا تعاونی‌ها ؟

    دنیای‌اقتصاد- گروه شرکت‌های ساختمانی: نهضت ملی ساختمان؛ طرحی که دولت با وعده ساخت سالانه یک میلیون مسکن تا پایان دولت سیزدهم داد، اما با توجه به سال پایانی دولت حدود ۲۰درصد از این طرح تاکنون اجرایی شده است.
  • اما و اگرهای آزادسازی واردات لوازم خانگی

    دنیای اقتصاد-گروه شرکت‌ها: موضوع آزادسازی واردات لوازم خانگی به کشور، تبدیل به یکی از پر بحث‌ترین موضوعات این صنعت در سال قبل شد. از یکسو برخی از تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور معتقد بودند که این آزادسازی موجب کاهش سهم بازار داخلی آنها شده و در شرایط فعلی که تولید با سختی‌های متعددی همراه است سبب تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی خواهد شد. از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان و البته مصرف‌کنندگان معتقد هستند با آزادسازی واردات زمینه رقابت این کالا در بازار افزایش پیدا کرده و باعث افزایش کیفیت تولید و همچنین کاهش قیمت‌ها خواهد شد. اما پس از مدتی و اواخر سال گذشته معاون وزیر صمت اعلام کرد آزادسازی واردات لوازم خانگی به صورت محدود بوده و فقط شامل برخی کالاها که مصرف انرژی پایینی دارند خواهد شد.
  • ابر چالش‌‌‌های ساخت مسکن

    هوشنگ فروغمند اعرابی / کارشناس حوزه ساخت‌وساز
    هنگامی که از «چالش‌‌‌ها و ضعف‌‌‌های پیش روی تکمیل نهضت ملی مسکن» صحبت می‌‌‌کنیم، گمان می‌‌‌کنیم بدیهی‌‌‌ترین کلمه برای ما واژه مسکن است و اگر قرار باشد در رابطه با عبارت میان گیومه کلمه‌‌‌ای مورد بررسی و بحث بیشتر قرار بگیرد بعید است که در رابطه با مسکن مطلوب و ویژگی‌‌‌های آن چندان نکاتی به میان آورده شود. این امر به‌خصوص در میان مسوولان و دست‌‌‌اندرکاران حوزه مسکن به قیمت مسکن یا سرعت ساخت خلاصه می‌شود که بیشتر در مواقعی است که قصد بر انتخاب یک روش ساخت در میان روش‌‌‌های مرسوم کنونی دارند. اما به گمان من چیستی مسکن و تلقی عام و خاص از این واژه نه تنها مهم بلکه حیاتی‌‌‌ترین نکته‌‌‌ای است که خواسته یا ناخواسته از آن غفلت می‌شود، و شاید تنها مهمی است که آیندگان نیز به وسیله آن به قضاوت و تماشای نقش ما در تاریخ خواهند نشست.
  • رشد تولید لوازم خانگی در سال ۱۴۰۲

    در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل بیش از ۵.۳ میلیون دستگاه لوازم خانگی (شامل یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و کولر آبی) تولید شده که حدود ۳۲.۵‌درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است. به گزارش «ایسنا»، معاونت بررسی‌‌‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، گزیده‌‌‌ای از وضعیت بخش‌‌‌های صنعت و معدن کشور منتشر کرده که در آن به وضعیت تولید کالاهای منتخب صنعتی در ۹ ماهه اول سال قبل نیز اشاره شده است.
  • لوازم خانگی گران می‌شود؟

    عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران هرگونه افزایش قیمت این کالاها توسط تولیدکنندگان را تکذیب کرد و از کاهش چشمگیر قدرت خرید مردم در سال گذشته خبر داد. به گزارش «ایلنا»، با وجود اینکه اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفت‌‌‌وگو با رسانه‌‌‌ها از افزایش قیمت برخی کارخانه‌‌‌ها در ماه آخر سال ۱۴۰۲ گلایه کرده بود، سعید رضوانی، عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران هرگونه افزایش قیمت لوازم خانگی را تکذیب کرد و گفت: به دلیل رکود اقتصادی هیچ کارخانه‌‌‌ای در سال ۱۴۰۲ قیمت محصولات خود را افزایش نداده است.
  • ادامه نوسان قیمت مواد اولیه لوازم خانگی و کاهش قدرت خرید مردم

    در حالی ارزشی ۰.۶۷ تریلیون دلاری برای بازار جهانی لوازم خانگی تا پایان ۲۰۲۴ برآورد می‌شود که چین در سال ۲۰۲۴ با کسب درآمد ۱۶۰میلیارد دلار بیشترین درآمد را نسبت به دیگر کشورها از آن خود می‌کند. به گزارش بازار؛ صنعت لوازم خانگی کشور طی سال‌های اخیر تا حدی پیش رفته که توانسته است بخش قابل‌توجهی از نیاز داخل را تامین کند. اگرچه با ممنوعیت واردات لوازم خانگی کارشناسان و به‌خصوص منتقدان معتقدند این ممنوعیت‌ها موجب شده کیفیت محصولات این بخش آنچنان که مدنظر مشتریان است نباشد.
  • پیشتازی سامسونگ در بازار جهانی تولید تلویزیون

    سامسونگ با ادامه روند پیشتازی خود در بازار جهانی تلویزیون برای هجدهمین سال پیاپی، یک بار دیگر برتری خود را در این حوزه به اثبات رساند. به گزارش «ایرنا»، بر اساس گزارش موسسه تحقیقات بازار‌Omdia، سامسونگ در سال ۲۰۲۳ توانست ۳۰.۱‌درصد از سهم بازار جهانی تلویزیون را به دست آورد و با تثبیت صدرنشینی خود از سال ۲۰۰۶ تاکنون، جایگاه خود را به عنوان رهبر این صنعت مستحکم کند. دستیابی به این موفقیت، عمدتا به لطف تمرکز راهبردی روی تلویزیون‌‌‌های رده‌‌‌ بالا و صفحه‌‌‌نمایش‌‌‌های بزرگ حاصل شده است، که مدل‌‌‌های پیشرفته QLED و OLED این شرکت پیشرو آن هستند.
  • مسکن نیازمند اصلاحات زیر‌بنایی

    دنیای‌اقتصاد: نهضت ملی مسکن در حالی بیش از دو سال خود را پشت سر می‌‌‌گذارد که پیشرفت آن در این مدت، کمتر از حد انتظار و حدود ۲۵‌درصد بوده است. اگر‌چه عمده نگاه‌‌‌ها به درستی در این مسیر به ضعف تامین منابع مالی بانک‌ها معطوف شده است، با این حال، به نظر می‌رسد لااقل دو عامل دیگر نیز به عنوان چالش پیش روی آن قرار دارند. اولین عامل، تورم روزافزون است که از مسیر طولانی شدن ساخت، بار مضاعفی بر دوش این طرح نهاده و هزینه‌‌‌های ساخت آن را به بیش از ۸ میلیون تومان رسانده است. عامل دیگر نیز به کماکان مهجور ماندن استفاده از فناوری‌‌‌های نوین و در صورت لزوم واردات این فناوری‌‌‌ها مربوط است.
  • «صنعت‌‌سنج» برای تصمیم‌گیری آگاهانه کسب و کارها

    شرکت مشاوره مدیریت ایلیا از مجموعه گزارش‌‌های جدید خود تحت عنوان «صنعت‌‌سنج» رونمایی کرد. این مجموعه با هدف توانمندسازی کسب و کارهای ایرانی و تقویت تصمیم‌گیری آگاهانه سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بین‌المللی تهیه شده است. تدوین گزارش‌‌های صنعت از اوایل قرن بیستم توسط تشکل‌ها، شرکت‌های تحقیقاتی و انجمن‌‌های صنوف مختلف تجاری در دنیا آغاز شده است.
  • وزن آب‌‌وهوایی معادن

    دنیای‌اقتصاد: با ایجاد تحول در عملکرد، صنعت معدن می‌تواند نقش بزرگ‌تری در رسیدگی به تغییرات آب‌‌وهوایی داشته باشد. رابرت فریدلند، موسس و مدیر اجرایی معادن ایوانهو در کنفرانس مواد معدنی حیاتی گفت: صنعت معدن می‌تواند نقش بزرگ‌تری در رسیدگی به تغییرات آب‌‌وهوایی ایفا کند، اما باید تغییراتی را در نحوه عملکرد خود اعمال کند.
  • پیوست مردمی اقتصاد معدنی

    دنیای‌اقتصاد: تعریف اهداف و استانداردها، نظارت و اندازه‌‌‌گیری عملکرد، گزارش نتایج، بررسی و تایید اطلاعات، آموزش تمرینات ESG و بهبود‌بخشی و همکاری و نوآوری برای تعالی ESGاز مهم‌ترین استراتژی شرکت‌های معدنی برای بهبود شفافیت هستند. معدن یک صنعت حیاتی است که مواد ضروری را برای بخش‌‌‌های مختلف اقتصاد فراهم می‌‌‌کند، اما از نظر مسائل زیست‌‌‌محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) نیز با چالش‌‌‌های مهمی مواجه است.
  • چالش ساخت مسکن و مسکن ملی

    حسین محمودی‌اصل / کارشناس اقتصادی
    تحقق هر راهبرد و پروژه‌‌‌ای تحت‌تاثیر کلیات اقتصاد قرار می‌گیرد و اگر در نظام تدوین برنامه متغیرها و ریز‌متغیرهای مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و اجتماعی پیش‌بینی‌‌‌ها و سناریوهای لازم لحاظ نشود رسیدن به اهداف بسیار سخت و طولانی خواهد بود. مسکن ملی از جمله طرح‌‌‌هایی است که تحت‌تاثیر مسائل پیچیده‌‌‌ای است و برای تحقق اهداف آن تدوین برنامه دقیق و همراهی کلیه عوامل اقتصادی و سیاسی و اجتماعی را می‌‌‌طلبد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر