امین ابراهیمی افزود: با تکیه بر توان داخل توانستیم در میان ۱۰ تولید‌‌‌کننده‌‌‌ فولاد جهان قرار بگیریم. فولاد خوزستان از دهه‌‌‌های اول تاسیس به دنبال بومی‌‌‌سازی بوده و هست و افتخار می‌‌‌کنیم که تاکنون بیش از ۲۵‌هزار قطعه مرتبط با صنعت فولاد را بومی‌‌‌سازی کرده‌‌‌ایم. این مقدار ۷۰۰ میلیون یورو صرفه‌‌‌جویی ارزی را به همراه داشته است. از سال گذشته تا به امروز بیش از یکصد میلیون یورو قرارداد بومی‌‌‌سازی قطعات با شرکت‌های داخلی و بعضا دانش‌‌‌بنیان منعقد شده است.

ابراهیمی اظهار کرد: توسعه و به‌‌‌روز‌‌‌رسانی رمز بقای صنعت است‌‌‌. بنا داریم در پنج سال آینده با در نظر گرفتن حفظ تولید ۳ میلیون و ۸۰۰‌هزار تن، کوره‌‌‌ها را نوسازی کرده و در نهایت با رویکرد صرفه‌‌‌جویی انرژی و افزایش توان تولید زیرسقفی به چهار میلیون و ۲۰۰‌هزار تن، تعداد کوره‌ها را از شش به چهار عدد برسانیم. از طرفی با بازچرخانی پساب صنعتی، به میزان قابل‌توجهی در مصرف آب صرفه‌‌‌جویی شده‌‌‌ است. البته بخشی از فاضلاب شهری را پس از تصفیه در کارخانه مصرف می‌‌‌کنیم.

مدیرعامل فولاد خوزستان اشاره‌‌‌ای هم به چالش‌‌‌های صنعت فولاد کرد و گفت: مهم‌ترین دغدغه امروز صنعت فولاد، محدودیت‌های انرژی است. محدودیت‌هایی که در تابستان در برق و در زمستان در برق و گاز خود را نشان می‌دهند. ادامه‌‌‌ چنین روندی مطلوب صنعت‌‌‌ فولاد نیست. یکی از مهم‌ترین راهکارهای برداشته شدن محدودیت‌های انرژی، بهینه‌‌‌سازی مصرف در حوزه مصرف‌کنندگان خانگی است.

وی افزود: تامین سنگ‌‌‌آهن برای تداوم تولید در سال‌های آینده دیگر چالش این صنعت است. با در نظر گرفتن ذخایر فعلی و افق تولید فولاد کشور، این میزان ۱۳ تا ۱۵ سال آینده کشور را تامین می‌کند. برای رهایی از این چالش باید علاوه بر اکتشافات، در مسیر بهره‌‌‌برداری از معادن کشورهای همسایه نیز حرکت کرد. مدیرعامل فولاد خوزستان همچنین از شروع به کار ساخت نیروگاه اختصاصی ۵۲۰‌‌‌ مگاواتی خبر داد و افزود: این نیروگاه با ظرفیت تکمیلی بیش از ۱۰۰۰ مگاوات در تامین برق پایدار شرکت نقش موثری دارد. احداث پست برق ۴۰۰ کیلوولت به منظور افزایش پایداری تامین برق، احداث کارخانه اکسیژن ۴، پیشرفت طرح احداث کارخانه مگامدول آهن اسفنجی (زمزم ۳) و راه‌‌‌اندازی ماشین ریخته‌‌‌گری اسلب عریض از دیگر طرح‌‌‌های در حال اجرای فولاد خوزستان هستند.