شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۵۹۸۹

  • رقابت نفسگیر منطقه‌ای در صنعت غذا

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: با آنکه هنوز آمارهای رسمی از صادرات مواد غذایی در سال ۱۴۰۲ اعلام نشده اما پیش‌بینی می‌شود میزان صادرات در این صنعت در سال قبل رقمی نزدیک به ۶ میلیارد دلار باشد که این رقم در مقایسه با سال ۱۴۰۱ با رشد ۲۵درصدی روبه‌رو است. البته این رشد به دلیل آنکه میزان صادرات در این صنعت در سال ۱۴۰۱ با افت روبه‌رو شده بود رقم زیادی به نظر می‌رسد اما فعالان صنعت غذا معتقدند این صنعت در مقایسه با رقبا از وضعیت چندان مطلوبی برخوردار نیست. این موضوع زمانی نگران‌کننده‌تر به نظر می‌رسد که بدانیم کشور در ۱۰ ماهه سال قبل رقمی در حدود ۱۴ میلیارد دلار واردات کالاهای اساسی در صنعت غذا را تجربه کرده که نشان می‌دهد هنوز به‌رغم سیاست‌هایی که در حوزه ارزی در پیش گرفته شده، ما همچنان یک واردکننده خالص بزرگ در صنعت غذا محسوب می‌شویم که نگرانی‌های زیادی را به همراه دارد.
  • تداوم روند کاهشی مصرف سرانه فرآورده‌‌‌های گوشتی

    دنیای اقتصاد: سرانه مصرف گوشت قرمز کشور از ۸ کیلوگرم به ۶ کیلوگرم کاهش یافته و به‌‌‌همین نسبت سرانه مصرف فرآورده‌‌‌های گوشتی هم به حدود ۳ تا ۳.۲ کیلوگرم کاهش یافته است. جمال حسین‌‌‌زاده، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌‌‌های گوشتی ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: وقتی می‌‌‌خواهیم قیمت‌‌‌گذاری کنیم، مبنای قیمت‌‌‌گذاری همان قیمتی است که به‌‌‌طور دستوری روی مواد اولیه گذاشته شده است و طبیعی است در این شرایط تولیدکنندگان به‌‌‌گونه‌‌‌ای عمل می‌‌‌‌‌‌کنند که قیمت تمام شده را به قیمت مدنظر دولت برسانند که مشکلات بسیاری ایجاد می‌‌‌کند. به گفته وی امروز ناچاریم با کاهش میزان گوشت در پروسه تولید فرآورده‌‌‌های گوشتی قیمت تمام شده را مدیریت کنیم.
  • یارانه نان را به جای نانوا به مردم بدهید

    دنیای‌اقتصاد: قیمت نان طبق گفته مسوولان و روسای اتحادیه نانوایان از سال ۱۴۰۰ به بعد تغییری نکرده است. نان در سال‌های اخیر با دغدغه‌های فراوانی روبه‌رو بوده است و همواره سعی بر این شده است که فعالیت نانوایان با کمترین چالش ادامه پیدا کند. به گزارش اتاق اصناف تهران رئیس اتحادیه صنف نانوایی‌های سنگکی تهران، عوامل موثر بر قیمت نان و دغدغه‌های مربوط به نانوایی‌ها را بررسی کرده است که در ادامه این گزارش می‌‌‌خوانیم.
  • صادرات حوزه غذایی کشور بسیار محدود است

    دنیای‌اقتصاد: جلسه ماهانه با حضور اعضای کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و فعالان اقتصادی در محل اتاق بازرگانی ایران در تاریخ ۲۵فروردین ماه سال جاری برگزار شد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» اولین جلسه کمیسیون مشترک صنایع غذایی اتاق ایران در سال جدید و با دستور جلسه ارائه گزارش جامع صادرات ۱۲ماهه۱۴۰۲ صنایع غذایی با رویکرد بازار هدف، طرح موضوع ابلاغیه نحوه انجام و تایید ثبت سفارش‌های ارزی واحدهای تولیدی، بازرگانی و سهمیه ارزی سال۱۴۰۳ و معرفی برنامه اقدام مشترک اتاق و وزارت آموزش و پرورش در آموزش‌های مهارتی مورد بررسی قرار گرفت. در آغاز این نشست ابوالحسن خلیلی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت: بیش از یک دهه است که شعار سال متمرکز بر تولید است؛ ولی فعالیت اقتصادی عدم همکاری دولت‌ها با شعارها و عدم سنخیت قوانین و مقررات با شعارهای تبیین‌شده را شاهد هستیم. خلیلی افزود: شعارها فلسفه خوداتکایی بیشتر بر اقتصاد کشور و ایجاد فاصله با اقتصاد نفتی را تداعی می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر