شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۶ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۱۶

  • تهدید سودآوری معادن کوچک

    دنیای اقتصاد: افزایش ۱۳درصدی میزان حقوق دولتی معادن در لایحه بودجه ۱۴۰۳، نگرانی از تهدید سودآوری معادن کوچک و متوسط و احتمال تعطیلی این معادن را افزایش داده است. بررسی‏‏‌ها حاکی از آن است که حقوق دولتی معادن در ایران در مقایسه با دیگر کشورها زیاد نیست، اما در حال حاضر بسیاری از معادن به دلیل تورم، افزایش هزینه‏‏‌ها و محدودیت‌های داخلی و خارجی در تامین مالی با مشکل روبه‌رو هستند و هرگونه افزایش در حقوق دولتی خطر تعطیلی معادن را به دنبال دارد. از همین رو کارشناسان معتقدند تفکیک این حقوق براساس نوع معدن، یکی از راهکارهایی است که می‏‏‌تواند مانع از فشار به معادن کوچک شود.
  • مهم‌ترین‌ چالش‌ قانون نظام صنفی

    دنیای‌اقتصاد: با عنایت‌ به‌ ایرادات و اشکالات موجود در قانون نظام صنفی‌ مصوب سال ١٣٩٢ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌، پس‌ از گذشت‌ هفت‌سال از آخرین‌ اصلاحات قانون نظام صنفی‌ کشور، طرح جدیدی‌ مبنی‌بر اصلاح این‌ قانون در سال ١٣٩٩ با شماره ثبت‌ ٢٧١ با ٨ماده به‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ ارائه‌ شد. پیش‌ از این‌ نیز طرحی‌ با عنوان «طرح اصلاح قانون نظام صنفی‌ کشور» در سال ١٣٩٨ با ٢٠ماده در مجلس‌ دهم‌ اعلام وصول شده بود که‌ به‌دلیل‌ تقارن با سال آخر مجلس‌ دهم‌ به‌ صحن‌ علنی‌ نرسید. البته‌ مرکز پژوهش‌‌های مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ نیز مخالف‌ تصویب‌ کلیات دو طرح فوق بود. با وجود این، پس‌ از بررسی‌های‌ مفصل‌ طرح اخیر در کمیسیون اقتصادی‌ مجلس‌ و کمیته‌های‌ تخصصی‌ و بهره‌مندی‌ از نظرات صاحب‌نظران، در تاریخ ۱۴۰۲.۰۵.۲۲‌ در کمیسیون مذکور به‌ تصویب‌ رسید.
  • مصرف مازوت برای نیروگاه‌‌‌ها خسارت‌‌‌بار است

    دنیای‌اقتصاد: هنگام شرایط ناترازی گاز، برخی از نیروگاه‌‌‌های کشور به‌‌‌ناچار ملزم به استفاده از مازوت هستند که مصرف این سوخت علاوه‌بر افزایش ۵۰درصدی هزینه تعمیر، نگهداری و بهره‌‌‌برداری نیروگاه‌‌‌های حرارتی، موجب کاهش محسوس راندمان، ضریب بهره‌‌‌برداری و تولید ناویژه نیروگاه‌‌‌های بخاری می‌شود.
  • فعالیت ۹۹۲ شرکت دانش‌‌‌بنیان در صنعت آب، آبفا و برق

    مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و نوآوری وزارت نیرو گفت: ۳۱۲شرکت دانش‌بنیان تا پایان سال گذشته در صنعت آب و برق مورد حمایت قرار گرفته‌‌‌اند.به گزارش وزارت نیرو، مرتضی شعبان‌‌‌زاده بیان کرد: بومی‌‌‌سازی، خودکفایی و کاهش وابستگی در صنعت و افزایش اشتغال‌زایی، بهینه‌‌‌سازی زنجیره عرضه و تقاضای آب و برق در کشور، افزایش پایایی (امنیت و کفایت) و تاب‌‌‌آوری صنعت آب و برق کشور و بهبود عملکرد و بهره‌‌‌وری انرژی از جمله چشم‌‌‌اندازهای پژوهش و فناوری در وزارت نیرو به‌‌‌شمار می‌‌‌روند.
  • واردات در انحصار دو کشور

    دنیای اقتصاد: جزئیات آمارهای تجارت ۸ماه ابتدایی امسال نشان می‌‏دهد که وابستگی ایران به امارات و چین برای واردات افزایش یافته است. آمار ۸ماهه واردات از این دو کشور به ۵۹.۸درصد کل واردات ایران رسیده است و در ماه آبان تجار ایرانی نزدیک به ۶۵درصد واردات خود را از این دو کشور انجام داده‌اند. این در حالی است که در دهه گذشته سهم امارات و چین از ارزش واردات ایران به زیر ۴۰ درصد هم می‌رسید. علت افزایش سهم واردات از این دو کشور،وابستگی ناشی از تحریم‌هاست. وابستگی بیشتر به واردات از این دو کشور می‌تواند تهدیدی بالقوه تلقی شود؛ زیرا در صورت هرگونه اختلال در روابط سیاسی ایران با امارات و چین یا وقوع هرگونه اتفاق غیرمترقبه در این کشورها، تکانه آن به اقتصاد ایران هم منتقل خواهد شد. از این‌رو، تنوع‌بخشی به مبادی واردات باید در دستور کار سیاستگذاران قرار گیرد.
  • درس آموخته یک اوج و افول

    دنیای اقتصاد -مریم بابایی: اتاق بازرگانی چند ماهی است به دلیل تعارضات، حواشی و اعمال نظر دولت در انتخابات این نهاد، به‌نوعی در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد. این وضعیت نگرانی از سرنوشت، چارچوب و میزان نقش‌آفرینی اتاق را به‌دنبال دارد. آیا این نهاد بخش‌خصوصی که در اواخر دهه‌۸۰ و اوایل دهه‌۹۰ در دوران اوج خود به‌سر می‏‏‏‌برد، قدم در مسیر افول گذاشته است؟ در بررسی و تحلیل این موضوع، بررسی نمونه‏‏‏‌های تاریخی از جمله روند اوج و افولی که کانون عالی کارفرمایی طی کرد، می‌تواند ابعاد وضعیت فعلی و آینده اتاق را شفاف‏‏‏‌تر کند و مناسب‏‏‏‌ترین نمونه برای بررسی وضعیت اتاق بازرگانی باشد.
  • بازگشت ارز حبوبات به تالار اول

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی گفت: واردات حبوبات همچنان با ارز تخصیصی تالار اول انجام می‌شود و هرگونه افزایش قیمت، احتکار و ممانعت از عرضه و فروش، گران‌فروشی است و با آن برخورد قانونی می‌شود.
  • نیاز به واردات ۷۰۰‌هزار ‌ تن برنج در سال

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: طبق گزارش مرکز آمار ایران و انستیتو تغذیه، هر ایرانی به‌‌‌‌‌‌طور متوسط ۳۵ کیلوگرم در سال‌برنج مصرف می‌کند و با توجه به جمعیت ایران، به سه‌میلیون‌تن برنج سفید برای مصرف سالانه و ۲۰۰‌هزار‌تن هم برای ذخیره راهبردی نیاز است.
  • رشد صادرات آبزیان در سال‌جاری

    دنیای‌اقتصاد: سازمان شیلات ایران اعلام کرد: نتایج حاصل از آمار مقدماتی گمرک جمهوری‌اسلامی ایران نشان می‌دهد که ارزش صادرات آبزیان در سال‌جاری با تراز مثبت ۱۹۵‌میلیون دلار، به رقم ۲۳۵‌میلیون دلار رسید.
  • سیاسیون و استراتژیست‌‌‌‌‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: درچند یادداشت قبلی این مجموعه به مناظره‌‌‌‌‌‌‌ای میان حمید حسینی و پدرام سلطانی که پس از همکاری اولیه در ایجاد جریان تحول‌خواهی، اکنون در انتخابات اتاق تهران رودرروی یکدیگر قرارگرفته بودند، پرداخته‌شد. در بخشی از این مناظره، چنانچه ذکر آن‌هم آمد، حسینی پیش‌بینی کرد به دلیل ماهیت رنگین‌‌‌‌‌‌‌کمانی و موزائیکی جریان ائتلاف برای فردا، این گروه، حتی در صورت پیروزی نیز کاری از پیش نخواهد برد.
  • سیاست‌های ارزی بانک‌‌‌‌‌‌مرکزی موجب سرکوب صادرات است

    دنیای‌‌‌‌‌‌اقتصاد: محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: سیاست‌های مرتبط با صادرات در کشور ازنظر ما سیاست‌های سرکوب صادرات است که نتیجه آن وضعیت تراز تجاری نه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌چندان مناسب فعلی کشور است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌‌‌‌‌‌اسلامی، گفت: سیاست‌های نادرستی در بانک‌‌‌‌‌‌مرکزی حاکم شده که اگر استمرار یابد به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جز آسیب چیزی برای اقتصاد کشور ندارد و دلایل و علائم آن نیز مشخص است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر