شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۱۷

  • صفحه جدید پرونده ریاست اتاق

    دنیای اقتصاد: شکایت رئیس اتاق بازرگانی ایران رد شده است؛ روز گذشته نامه‌ای از وزیر صمت در رسانه‌ها منتشر شد که با اعلام خبر رد شکایت سلاح‌ورزی در اعتراض به حکم برکناری تاکید دارد که جایگاه هیات رئیسه اتاق ایران نه اظهارنظر، بلکه اجرای مصوبات شورای عالی نظارت است.
  • عدم‌شفافیت؛ نتیجه پیمان‌سپاری ارزی

    دنیای اقتصاد: رئیس سازمان توسعه‌تجارت با اشاره به تراز منفی ۱۲‌میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی گفت: دلیل عمده شکل‌گیری این پدیده بیش‌اظهاری واردات و کم‌اظهاری صادرات است؛ این در حالی است که اگر مبنای آمار بر خوداظهاری باشد، بر اساس انگیزه ذی‌نفعان می‌توان در آمار تجارت در دوره‌‌‌‌‌های مختلف تشکیک کرد؛ در واقع بهتر است که به‌جای اظهاراتی که مبتنی بر آمارهای دقیق نیست، تلاش شود تا سیاست‌های ارزی که شفافیت آماری را حداکثر می‌کند، در دستور کار قرار گیرد.
  • عدم‌تاثیر سیاست ارزی عراق بر تجارت با ایران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به سیاست‌های جدید ارزی این کشور، گفت: این موضوع تاثیری بر روند مبادلات دو کشور نخواهد گذاشت و نگرانی در این زمینه وجود ندارد؛ تاکنون نیز توقفی در صادرات و واردات وجود نداشته‌است.
  • قیمت جهانی مواد غذایی در دسامبر کاهش یافت

    دنیای‌اقتصاد- گروه اقتصاد بین‌‌‌‌‌الملل: سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌‌‌‌‌متحد (فائو) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در ماه دسامبر نسبت به ماه پیش کاهش یافته‌است، براساس این گزارش بیشترین کاهش در قیمت بین‌المللی شکر رخ ‌داده‌است. شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه قیمت‌های بین‌المللی مجموعه‌‌‌‌‌ای از کالاهای اساسی غذایی در سراسر جهان را ردیابی می‌کند، در ماه دسامبر به‌طور متوسط ۱۱۸.۵ بوده‌است. این شاخص نسبت به ماه نوامبر ۱.۵‌درصد کاهش و نسبت به دسامبر ۲۰۲۲، ۱۰.۱‌درصد کاهش داشته‌است. در سال‌۲۰۲۳، شاخص قیمت غذای فائو به‌طور متوسط ۱۳.۷‌درصد کمتر از میانگین سال‌۲۰۲۲ بود. تنها شاخص قیمت شکر در این دوره بالاتر بوده‌است.
  • کشتار اجباری ۶‌میلیون دام بعد از حذف ارز ترجیحی

    دنیای‌اقتصاد: قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: بعد از حذف ارز ترجیحی و نبود سرمایه‌درگردش کافی برای تامین نهاده، تولیدکنندگان گوشت مجبور شدند تا ۶‌میلیون دام را اضافه بر نیاز مصرفی در اختیار کشتارگاه‌ها قرار دهند و از دی ماه سال‌قبل در حوزه گوشت دچار مشکل شدیم.
  • آموزه اندونزی برای ایران

    دنیای اقتصاد: اندونزی در سال‌های اخیر مسیر آرامی را برای رشد و توسعه در پیش گرفته است. نگاهی به داده‏‏‌های داشبورد یونیدو (سازمان توسعه صنعتی ملل متحد) نشان می‌دهد، برخلاف ایران که پیوسته در دو فاکتور مهم رشد سالانه تولید ناخالص داخلی و رشد سالانه ارزش‌افزوده صنعتی به‌شدت پرنوسان عمل کرده، اندونزی سعی کرده است به‌آرامی و در بلندمدت رشد مثبت خود را حفظ کند. این مهم باعث شده است تا اندونزی امروز با تبدیل‌شدن به یکی از سکوهای جذب سرمایه خارجی، گزینه مناسبی برای بازیگرانی باشد که قصد خروج از چین و ماندن در جنوب شرق آسیا را دارند. به نظر می‌رسد حفظ ثبات در متغیرهای کلان اقتصادی که مرهون اتخاذ سیاست‏‏‌های اقتصادی و امنیتی خاصی است، درس بزرگ مسیر ۲۵ساله اندونزی برای ایران است؛ کشوری که اخیرا قصد دارد در یک موافقت‏‏‌نامه جامع، دست به عقد تفاهم تجاری برای دادوستد گسترده کالا با ایران بزند. از این جهت شناخت اندونزی برای سیاستگذاران، تاجران وکارشناسان داخلی بسیار حائز اهمیت است و لازم است درباره این کشور شناخت عمیق‏‏‌تری حاصل شود. به گزارش مرکز مطالعات مجمع کارآفرینان ایران، اعلام خبر عقد تفاهم تجاری میان ایران و اندونزی که پس از سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران اتفاق افتاده و در مسیر تحقق است، باب تازه‏‏‌ای در زمینه بررسی اقتصاد اندونزی به‌عنوان یکی از ۱۰قدرت برتر اقتصادی جهان گشوده است؛ کشوری که در دوره‌ای از قرن بیستم با مشکلات اقتصادی، امنیتی و سیاسی بسیاری روبه‌رو بود، اما حالا به گزینه جایگزین چین برای صنایع بزرگ جهان بدل شده است.
  • وزیر صنعت تاکید کرد؛ لزوم جلوگیری از خام‌فروشی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: جلوگیری از خام‌فروشی جهت‌گیری اصلی توسعه صنعتی کشور بوده و برنامه‌ریزی لازم در این زمینه صورت گرفته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر