شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۱۹

  • طناب‌کشی دولت و اتاق بازرگانی

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: هفتمین جلسه هیات‌نمایندگان اتاق ایران، زیر سایه ۳ اتفاق مهم قرار داشت؛ حوادث تروریستی کرمان و یاد شهدای آن، اختلاف حقوقی اتاق بازرگانی و بخش دولتی شورای‌عالی نظارت و سوم بودجه‌سال‌۱۴۰۳ که همچنان به‌نظر کارشناسان، مبهم است و در همین راستا موجب تحمیل هزینه به تولید و نیز تشدید رکود در حالتی است که تورم فشار می‌آورد. در این جلسه پس از محکوم‌کردن حوادث تروریستی اخیر توسط اعضای اتاق بازرگانی و یاد‌کردن از شهدای این رویداد خونین، بخشی دیگر از ابعاد اختلاف‏‏‏‌نظر حقوقی میان اتاق ایران و شورای‌عالی نظارت روشن شد. اکنون مشخص شد این اختلاف که روزهای گذشته و با انتشار نامه وزیر صمت ابعادی جدید یافته‌است، در حقیقت پس از ورود یک تیم مستقل حقوقی به این ماجرا‌ بار دیگر داغ شده‌است.
  • سهم ۷۵‌درصدی مواد خام و نیمه‌خام از صادرات ایران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان توسعه‌تجارت ایران با اشاره به اهمیت افزایش صادرات کالاهای با ارزش‌افزوده بالاتر و و دانش‌بنیان و لزوم تنوع‌‌‌‌‌‌بخشی کالاها و بازارهای صادراتی، انعقاد موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا را فرصتی برای افزایش رقابت‌پذیری واحدهای تولیدی و صنعتی و مشوقی برای ورود به بازارهای صادراتی دانست.
  • کوچ شاغلان از کارخانه‌ها

    دنیای اقتصاد -گروه صنعت و معدن: سهم بخش صنعت از جمعیت شاغلان از ۳۴.۶درصد در پاییز۱۴۰۱به ۳۴.۲درصد در پاییز۱۴۰۲کاهش یافته است. بررسی‌ها حاکی از این است که میزان اشتغال در کارگاه‌های صنعتی از ظرفیت اشتغال‌زایی این بنگاه‌ها کمتر است. چالش‌ بنگاه‎های صنعتی در زمینه تامین منابع و سرمایه در گردش، تامین ارز و مواد اولیه در کنار نرخ‌گذاری دستوری و رکود تقاضا باعث شده است این بنگاه‌ها با بخشی از ظرفیت خود مشغول به فعالیت باشند و اشتغال‌زایی در صنعت روندی کاهشی داشته باشد.
  • وضعیت نگران‌‌‌کننده ۵ سد تهران

    دنیای‌اقتصاد: وضعیت بارش‌‌‌ها در استان تهران نسبت به دوره بلندمدت ۵۶‌درصد کاهش داشته و میزان بارندگی‌‌‌ها در این استان بسیار نامطلوب است و همین امر سبب شده است تا حجم آب ۵سد تهران در وضعیت نگران‌‌‌کننده‌‌‌ای قرار گیرد. به گزارش «ایرنا»، وضعیت بارش‌‌‌ها در تهران نسبت به سایر مناطق کشور بدتر شده است، به‌‌‌گونه‌‌‌ای که میزان آن در هم‌‌‌سنجی با دوره بلندمدت ۵۵ساله ۵۶‌درصد کاهش نشان می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر