شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۶ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت و معدن - روزنامه شماره ۵۹۱۶

  • تهدید سودآوری معادن کوچک

    دنیای اقتصاد: افزایش ۱۳درصدی میزان حقوق دولتی معادن در لایحه بودجه ۱۴۰۳، نگرانی از تهدید سودآوری معادن کوچک و متوسط و احتمال تعطیلی این معادن را افزایش داده است. بررسی‏‏‌ها حاکی از آن است که حقوق دولتی معادن در ایران در مقایسه با دیگر کشورها زیاد نیست، اما در حال حاضر بسیاری از معادن به دلیل تورم، افزایش هزینه‏‏‌ها و محدودیت‌های داخلی و خارجی در تامین مالی با مشکل روبه‌رو هستند و هرگونه افزایش در حقوق دولتی خطر تعطیلی معادن را به دنبال دارد. از همین رو کارشناسان معتقدند تفکیک این حقوق براساس نوع معدن، یکی از راهکارهایی است که می‏‏‌تواند مانع از فشار به معادن کوچک شود.
  • مهم‌ترین‌ چالش‌ قانون نظام صنفی

    دنیای‌اقتصاد: با عنایت‌ به‌ ایرادات و اشکالات موجود در قانون نظام صنفی‌ مصوب سال ١٣٩٢ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌، پس‌ از گذشت‌ هفت‌سال از آخرین‌ اصلاحات قانون نظام صنفی‌ کشور، طرح جدیدی‌ مبنی‌بر اصلاح این‌ قانون در سال ١٣٩٩ با شماره ثبت‌ ٢٧١ با ٨ماده به‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ ارائه‌ شد. پیش‌ از این‌ نیز طرحی‌ با عنوان «طرح اصلاح قانون نظام صنفی‌ کشور» در سال ١٣٩٨ با ٢٠ماده در مجلس‌ دهم‌ اعلام وصول شده بود که‌ به‌دلیل‌ تقارن با سال آخر مجلس‌ دهم‌ به‌ صحن‌ علنی‌ نرسید. البته‌ مرکز پژوهش‌‌های مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ نیز مخالف‌ تصویب‌ کلیات دو طرح فوق بود. با وجود این، پس‌ از بررسی‌های‌ مفصل‌ طرح اخیر در کمیسیون اقتصادی‌ مجلس‌ و کمیته‌های‌ تخصصی‌ و بهره‌مندی‌ از نظرات صاحب‌نظران، در تاریخ ۱۴۰۲.۰۵.۲۲‌ در کمیسیون مذکور به‌ تصویب‌ رسید.
  • مصرف مازوت برای نیروگاه‌‌‌ها خسارت‌‌‌بار است

    دنیای‌اقتصاد: هنگام شرایط ناترازی گاز، برخی از نیروگاه‌‌‌های کشور به‌‌‌ناچار ملزم به استفاده از مازوت هستند که مصرف این سوخت علاوه‌بر افزایش ۵۰درصدی هزینه تعمیر، نگهداری و بهره‌‌‌برداری نیروگاه‌‌‌های حرارتی، موجب کاهش محسوس راندمان، ضریب بهره‌‌‌برداری و تولید ناویژه نیروگاه‌‌‌های بخاری می‌شود.
  • فعالیت ۹۹۲ شرکت دانش‌‌‌بنیان در صنعت آب، آبفا و برق

    مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و نوآوری وزارت نیرو گفت: ۳۱۲شرکت دانش‌بنیان تا پایان سال گذشته در صنعت آب و برق مورد حمایت قرار گرفته‌‌‌اند.به گزارش وزارت نیرو، مرتضی شعبان‌‌‌زاده بیان کرد: بومی‌‌‌سازی، خودکفایی و کاهش وابستگی در صنعت و افزایش اشتغال‌زایی، بهینه‌‌‌سازی زنجیره عرضه و تقاضای آب و برق در کشور، افزایش پایایی (امنیت و کفایت) و تاب‌‌‌آوری صنعت آب و برق کشور و بهبود عملکرد و بهره‌‌‌وری انرژی از جمله چشم‌‌‌اندازهای پژوهش و فناوری در وزارت نیرو به‌‌‌شمار می‌‌‌روند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر