بله! هنوز آلبوم‌ موسیقی منتشر می‌شود

دهه هفتاد دوران اوج آلبوم‌های موسیقی بود. آلبوم‌های دهاتی با صدا و آهنگسازی شادمهر عقیلی در سال ۷۸، حسرت با صدای محمد اصفهانی و آهنگسازی شادمهر عقیلی و فواد حجازی و ... در سال ۷۷، نیلوفرانه با صدای علیرضا افتخاری با آهنگسازی عباس خوشدل در سال ۷۴، غزلک با صدای سعید شهروز و تنظیم بهنام ابطحی در سال ۷۹، دوستت دارم با صدای ناصر عبداللهی و آهنگسازی خودش و بهنام ابطحی در سال ۱۳۷۹ و ... پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی پاپ یا سنتی-پاپ در این دهه بودند که میلیون‌ها نسخه از آنها فروش رفت و دوران طلایی آلبوم‌ها را رقم زدند.

اما حالا و با گسترش رسانه‌های موبایلی و دیجیتالی، دیگر آلبوم‌ها مشتری چندانی ندارند. کپی‌رایت هم چندان مورد توجه کاربران نیست و هر آلبومی، بلافاصله پس از انتشار، میلیون‌ها بار کپی و دانلود می‌شود. امروزه، بازار، بازار کنسرت‌هاست. درواقع آلبوم‌ها و البته تک‌آهنگ‌ها، جاده‌صاف‌کن کنسرت‌ها با بلیت ۸۰۰هزار تومانی هستند و درآمد گروه‌های موسیقی از کنسرت‌هاست که به دست می‌‌آید. آن هم در این وضعیت که کنسرت‌ها هر لحظه ممکن است لغو شوند. نمونه آخر، کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان که در آستانه برگزاری، لغو شد. به‌هرحال هنوز آلبوم‌ها منتشر می‌شوند. در همین یک ماه تعداد قابل‌توجهی آلبوم جدید منتشر شده است، که در ادامه مرور می‌کنیم.

زنگ خاطره

عکس 11

اثری از بابک شهرکی و سهیل سلیم‌زاده، با آهنگسازی کوئیچی ساکادا، کیتارو و آکیرا شیگرو سنشی، میتسوکو هوری، کریستوفر گانینگ، دیوید نیومن، استفان فلاهرتی، لین سو سان و ترو فویوکی است. این آلبوم در سبک پاپ و شامل ۱۱ عدد قطعه موسیقی از جمله سال‌های «دور از خانه»، «از سرزمین شمالی»، «آناستازیا»، «دختری به نام نل»، «بچه‌های مدرسه والت»، «پوارو»، «خاله ریزه»، «حنا»، «دختری در مزرعه»، «بابا لنگ‌دراز»، «داستان زندگی» و «جاده ابریشم» است.

 

سه‌گاهِ هادی فیض‌آبادی

عکس 10

خالق این اثر درباره آن نوشته است: «این مجموعه بی‌هیچ داعیه‌ای، تنها حاصل برداشت و تجربه شخصی‌ام از مقوله دستگاه سه‌گاه تا به امروزم است. قطعات و آوازها همگی بر مبنای فرم رایج موسیقی ردیف دستگاهی ایرانی و الهام‌گرفته از سبک و سیاق آوازخوانی و تصنیف‌سازی اواخر دوره قاجار و پهلوی است. این آلبوم شامل هفت قطعه از جمله پیش‌درآمد سه‌گاه، تصنیف سه‌گاه، تصنیف مخالف، تصنیف سه‌گاه، ساز و آواز سه‌گاه، ساز و آواز مخالف سه‌گاه، ساز و آواز هدی و پهلوی است.»

 

فرزانه‌ای در تنهایی خالصش آسوده است

عکس 9

آلبوم «فرزانه‌ای در تنهایی خالصش آسوده است» اثری از نهال کاوند است. این اثر شامل هشت قطعه از جمله «فرزانه‌ای در تنهایی خالصش آسوده است»، «به احتمال زیاد تصمیم خواهد گرفت که برای همیشه برود»، «حیات شهر آهنی»، «بشارت‌هایی درونم می‌نوازد»، «ابهامی شیرین در سحرگاه»، «هویت یک راهرو در بامداد»، «طلوع در فیوزابل» و «آنجایی که اینجا لحظه‌ای از آن است» می‌شود.

 

کولاک

عکس 8

آلبوم موسیقی بی‌کلام «کولاک» دومین اثر از مرتضی یکرنگ و نام «کولاک» برگرفته از موسیقی فیلم سینمایی «کولاک» به کارگردانی رامین کوچکی و تهیه‌کنندگی هوشنگ درویش‌پور (کارگردان و تهیه‌کننده سینما) است. این آلبوم شامل ۱۰ قطعه از جمله «این روزها»، «فرار از ترس»، «راه آسمان»، «کولاژ»، «رویا»، «اولین ترس»، «فکر فردا»، «شرنگستان»، «کولاک» و «سکوت فردا»ست.

 

ضمانتنامه آهو

عکس 7

آلبوم «ضمانتنامه آهو» اثری از رضا دبیری‌نژاد و شامل هشت قطعه موســــیقی از جمـــله ضمانـتنـــامه آهو ۱، ضمانتنامه آهو ۲، ضمانتنامه آهو ۳، ضمانتنامه آهو ۴، ضمانتنامه آهو ۵، ضمانتنامه آهو ۶، ضمانتنامه آهو ۷ و ضمانتنامه آهو ۸ است.

 

بودن و زمان

عکس 6

این آلبوم اثری از احسان بنی‌طبا و شامل هشت قطعه با عناوین «بودش و دگرگونی»، «چه شکوهی در من است»، «در افق، زندگی»، «خود معجزه است»، «زمانم در حال ذوب شدن است»، «پریشانی فقط آشفتگی نیروهاست»، «پاسخی از جهان» و «آسودنی مطلق» است.

 

سرواد

عکس 5

آلبوم «سرواد» اثری از جمعی از هنرمندان است. این آلبوم در سبک فولکلور و شامل ۱۰۰ قطعه موسیقی است که با گردآوری محمدابراهیم عالمی ساخته شده است. این آلبوم شامل قطعاتی از جمله «مدح پیامبر»، «لَمپاسوُ»، «نرگس قله‌پاتی»، «هرایی»، «طبیب»، «بانو ره خوامبه»، «بانو بانو جان»، «آی جمیله جان آی جمیله» و ... می‌شود.

 

سَلاسِل

عکس 4

آلبوم «سَلاسِل» با صدای علی مومنیان و آهنگسازی میرسعید حسینی‌پناه است. این اثر شامل چهار قطعه موسیقی از جمله «سَلاسِل»، «صِلَت»، «فانی» و «یاد باد» است که با اشعاری از حافظ، عنقا، سعدی و احمد شاملو اجرا شده است. این آلبوم رایگان است.

 

آفتاب جمال

عکس 3

آلبوم «آفتاب جمال» اثری از جمعی از هنرمندان و با آهنگسازی نعمت‌الله قنبری نیکدل و منصور برهانی است. این آلبوم در سبک کلاسیک ایرانی و شامل دو قطعه موسیقی چهارگاه و نواست که ترانه‌های آن توسط رفعت سمنانی، محمدعلی طاهریا، یغما جندقی و حاج علی فانی سروده شده است.  

 

ردیف میرزا عبدالله بر اساس روایت برومند

عکس 2

آلبوم «ردیف میرزا عبدالله، ضربی‌های ردیف اجرا با سه‌تار» اثری از امیر شریفی است. این آلبوم در سبک کلاسیک ایرانی و شامل ۱۴قطعه موسیقی است. «دلگشا»، «رنگ حربی»، «نستاری»، «رنگ نوا»، «شهرآشوب چهارگاه»، «شلخو»، «ضرب اصول»، «ضربی نوا»، «یک چوبه»، «شهرآشوب شور»، «ساقی‌نامه»، «رنگ فرح»، «لزگی»، «متن و حاشیه»، «گریلی»، «گریلی شستی» و «هشتری» قطعات این آلبوم است.

 

گلدن پیانو

عکس 1

آلبوم «گلدن پیانو» اثری از محمد‌ مهدی ابوالحسینی است. این آلبوم در سبک پاپ و شامل ۱۴ قطعه موسیقی است؛ قطعاتی از جمله «پوست شیر (پیانو و ارکستر)»، «سیانور»، «من عاشق چشمت شدم»، «با تو»، «ژیلا»، «فانتزی در می مینور»، «شب دهم»، «بیا بنویسیم»، «بابلی کُره»، «روز سرد»، «شکوفه‌ها»، «کوکو»، «پاییز» و «پوست شیر (تکنوازی پیانو)» بخش‌های مختلف این اثر را تشکیل می‌دهند.