آیا معاون مطبوعاتی حق ندارد از مشکل خبرنگاران بگوید؟

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آیا معاون مطبوعاتی حق ندارد از مشکل خبرنگاران سخن بگوید؟ محمدزاده در پاسخ به پرسش ایسنا درباره اظهارات روز شنبه وی در سرای روزنامه‌نگاران گفت: آنچه در این نشست تخصصی گفتم این بود که قشر خبرنگار، قشر مظلومی است که با دستمزدی پایین و گاه حتی بدون بیمه به کاری دشوار مشغول است و این مظلومیت وقتی بیشتر می‌شود که افرادی بخواهند بدون برخورداری از حداقل مهارت‌ها و تجارب، خود را به ناحق به این حرفه ارزشمند منتسب کنند تا از مزایای آن ولو اندک برخوردار شوند. اگر این افراد را منها کنیم، قطعا ۱۵ هزار خبرنگار نخواهیم داشت و شمار خبرنگاران حرفه‌ای کشور از این تعداد کمتر است.

وی افزود: من فعالیت حرفه‌ای خود را از خبرنگاری در جبهه آغاز کردم و معتقدم به جای استفاده ابزاری و بهره‌برداری سیاسی از نام خبرنگار و گروکشی آن در دعواها، باید به موضوع با دید حرفه‌ای و کارشناسی نگریست. با چنین دیدی برای حل مشکل خبرنگار، می‌توان سوال کرد که چرا نرخ ورود و خروج نیروی انسانی در این حرفه این قدر بالا است و چرا دستمزد آن تا این حد پایین است؟

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت بررسی مشکلات خبرنگاران با نگاه کارشناسانه و غیرسیاسی تاکید کرد: اگر معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی نتواند دیدگاه تخصصی خود را درباره بهبود و ساماندهی فعالیت‌های خبری آن هم در جمع خبرنگاران مطرح کند چه کسی باید به این کار دست بزند؟ فارغ از هر گونه شعار و تعارفات مرسوم اذعان داریم که در حد توان خود برای خبرنگاران اقداماتی نظیر ارائه خدمات بیمه و بیمه تکمیلی، تهیه آیین‌نامه کار حرفه‌ای، افزایش پنج برابری جایزه جشنواره سالانه، تاسیس جشنواره‌های فصلی، راه‌اندازی سرای روزنامه‌نگاران و دوره‌های آموزشی کوتاه مدت را ترتیب دادیم که البته همه اینها در برابر کرامت و عزت خبرنگاران عزیزمان هیچ است.