شماره روزنامه ۶۰۰۴
|

  • تتلو؛ دفاع آخر!

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ و هنر: امیر تتلو شاید معروف‌ترین چهره و پرتکرارترین نام در میان بخش بزرگی از نسل جوان و نوجوان امروز باشد. خواننده جوان، مستعد و البته پیش‌بینی‌ناپذیری که سال‌های دهه ۹۰ را در اوج شهرت و محبوبیت گذراند و عجیب‌‌وغریب‌ترین رخدادها را رقم زد. به‌جرات می‌توان گفت کسی در طول این سال‌ها چنین تلاطم و نوسانی نداشته است که تتلو؛ او روی ناو جنگی رفت و کلیپ ساخت، با رئیس قوه قضائیه وقت از نزدیک و خیلی صمیمانه دیدار کرد و تتوهایش را برای او تشریح کرد، در جمع چهره‌های سیاسی اصولگرا روی استیج رفت و به‌گرمی تقدیر شد، بعد به مقدسات توهین کرد، از کشور گریخت، دختران جوان را فریب داد، برای سایت‌های شرط‌بندی تبلیغ کرد، رکیک‌‌ترین فحش‌ها را بر زبان آورد، عکس و فیلم مستهجن منتشر کرد، طرفدارانش را به مصرف ماری‌جوانا فراخواند و... حالا پشیمان است. از اشتباهاتش! در بازداشتگاه در تمجید امام علی (علیه السلام) شعر و ترانه نوشته، بنا دارد طرفدارانش، نوجوانان و جوانان، را پند بدهد و مافاتش را جبران کند. گفته فریب خوردم، آموزش ندیدم و پشیمانم.
  • اجرای گروه موسیقی «شهپر» در یادروز فردوسی

    دنیای اقتصاد: گروه موسیقی «شهپر» به مناسبت یادروز فردوسی بزرگ در برج آزادی به اجرای برنامه می‌پردازد. محسن مرعشی، سرپرست و خواننده گروه شهپر، در باره این برنامه توضیح داد: شهپرنامه شامل سخنرانی چندتن از چهره‌های مطرح حوزه شاهنامه و نیز اجرای موسیقی گروه شهپر است.
  • معرفی برگزیدگان بخش ادبیات پولیتزر

    دنیای اقتصاد: برندگان بخش ادبی جایزه پولیتزر ۲۰۲۴ در شاخه‌های مختلف همچون ادبیات داستانی، شعر و زندگی‌نامه معرفی شدند. در این دوره از جایزه، جین آن فیلیپس برای نگارش «نگهبان شبانه» که داستان مادر و دختری پس از جنگ داخلی در یک پناهگاه ویرجینیای غربی را روایت می‌کند، جایزه داستان‌نویسی پولیتزر را دریافت کرد. همچنین پولیتزر نمایش‌نامه به ابونی بوث برای «اعتماد اولیه» رسید که به داستان اتفاقات غیرمنتظره زندگی یک کتاب‌فروش بعد از بیکار شدن می‌پردازد.
  • اکران آنلاین «عامه‌پسند»

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «عامه‌پسند» اثر سهیل بیرقی از سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت اکران آنلاین می‌شود. در خلاصه داستان «عامه‌پسند» آمده است: فهیمه میربُد بعد از ۲۸ سال زندگی مشترک در آستانه شصت‌سالگی از همسرش جدا می‌شود؛ چک مهریه‌اش را تحویل می‌گیرد و با وسایل شخصی‌اش که اندازه یک چمدان است راهی می‌شود به مقصد زادگاهش. شهرستانی کوچک که همه ساکنانش یکدیگر را می‌شناسند و همچنان فضایی سنتی در آنجا حکم‌فرماست. فهیمه حالا با یک برگ چک در شهری کوچک می‌خواهد دوباره از صفر شروع کند و زندگی را که خودش دوست دارد بسازد؛ او می‌خواهد برای خودش فقط برای خودِ خودش زندگی کند. در این فیلم ۹۱دقیقه‌ای بازیگرانی چون فاطمه معتمدآریا، هوتن شکیبا و باران کوثری ایفای نقش می‌کنند. علاقه‌مندان به دیدن «عامه‌پسند» می‌توانند آن را از پلتفرم فیلم‌نت تماشا کنند.
  • شب مهرداد اسکویی در خانه هنرمندان

    دنیای اقتصاد: نشست بخارا ویژه بزرگداشت مهرداد اسکویی امروز چهارشنبه در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. در این مراسم که ساعت ۱۷برپا خواهد شد، احمد الستی، سیف‌الله صمدیان، بابک کریمی، دکتر فریناز راشد مرندی، محمد غفوری و علی دهباشی سخنرانی می‌کنند و همچنین پیام تصویری ماندانا کریمی پخش خواهد شد. شب بخارا در معرفی این هنرمند نوشته است: «مهرداد اسکویی (متولد ۱۳۴۸، تهران) فارغ‌التحصیل رشته‌ کارگردانی سینماست.
  • آثار جواد بختیاری در گالری کوبه

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «خط سرایان» که نمایشگاه آثار نقاشی و خوشنویسی استاد جواد بختیاری و جمعی دیگر از هنرمندان معاصر است در گالری کوبه برگزار می‌شود. در این نمایشگاه ۲۰ اثر نقاشی و خوشنویسی از جواد بختیاری و بیش از ۵۰اثر خوشنویسی و نقاشی‌خط از هنرمندانِ بنیان مهستان به نمایش گذاشته خواهد شد. این نمایشگاه تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۱۵تا ۲۲ از آثار بازدید کنند. همچنین در طول مدت برگزاری این نمایشگاه سه نشست هنری در محل نمایشگاه برگزار می‌شود. مراسم افتتاحیه این نمایشگاه جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری کوبه به آدرس اقدسیه، خیابان موحد دانش، خیابان نیلوفر، پلاک۱۳برپا خواهد شد.
  • کنسرت وحید تاج در تالار وحدت

    دنیای اقتصاد: کنسرت گروه موسیقی «نجوای عشق» به سرپرستی حریر شریعت‌زاده و آواز وحید تاج سه‌شنبه ۲۵اردیبهشت در تالار وحدت برگزار می‌شود. گروه موسیقی «نجوای عشق» که اسفندماه سال گذشته نیز با اجرای قطعاتی از آثار ماندگار موسیقی ایران، در تالار وحدت روی صحنه رفته بود، این‌بار با قطعاتی جدید میزبان علاقه‌مندان می‌شود. در این کنسرت علاوه بر حریر شریعت‌زاده به عنوان سرپرست و نوازنده پیانو و وحید تاج به عنوان خواننده، بهزاد رواقی (تار)، احسان کلهر (ویولن)، سعید چاووشی (ایرفون) و امیر خیری (تنبک) دیگر اعضای گروه را تشکیل می‌دهند. علاقه‌مندان به تماشای کنسرت گروه موسیقی «نجوای عشق» می‌توانند ساعت ۲۱:۳۰ به تالار وحدت مراجعه کنند.
  • آثار متفاوت ابراهیم حقیقی در نمایشگاه «خط‌نگاره‌ها در فرش»

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه «خط‌نگاره‌ها در فرش» با آثار متفاوت ابراهیم حقیقی، طراح باسابقه، جمعه ۲۱ اردیبهشت در گالری اعتماد آغاز به کار می‌کند. در استیتمنت این نمایشگاه به قلم امیر سقراطی آمده است: «فرش یک عنصر قدیمی از هنر و تمدن ایرانی است و اشعار به عنوان یک عنصر نوگرایانه در زندگی معاصر اهمیت دارد. فرشبافی یک هنر قدیمی و گرافیک مدیایی تازه است.
  • نمایش مستند «قلیچ» در سینماتک

    دنیای اقتصاد: فیلم مستند «قلیچ» به کارگردانی پوریا نوری یکشنبه ۲۳ اردیبهشت در سینماتک خانه هنرمندان ایران نمایش داده می‌شود. در توضیح این مستند آمده است: وحید قلیچ دروازه‌بان و مربی سابق باشگاه پرسپولیس در ایران پس از پایان دوران پرافتخارش در باشگاه محبوبش، به بیرون از زمین‌های فوتبال رانده شد و روزهای تاریکی را سپری کرد و این اتفاق منجر به فراموشی خاطرات و افتخارات او از ذهن هواداران فوتبال شد. قلیچ پس از گذشت سال‌ها سکوت، فقر، غم و انزوا دوباره شهرت گذشته‌اش را کسب می‌کند اما این بار شهرتش مرهون شیرجه‌هایش درون دروازه نیست بلکه مربوط به حضور پرسروصدایش در اینستاگرام است. پس از نمایش فیلم «قلیچ» نشست نقد و بررسی آن با حضور محمد بزرگ نویسنده و منتقد سینما، احسان اطمینان تهیه‌کننده مستند و پوریا نوری کارگردان اثر برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان به تماشای این فیلم می‌توانند ساعت ۱۷ به سالن ناصری خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
  • پاتوق بزرگان در خانه خاص

    دنیای اقتصاد: مراسم یادمان استاد محمدعلی امیرجاهد به مناسبت چهل و هفتمین سالروز درگذشتش در خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد برگزار شد. در ابتدای این مراسم، حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی، گفت: «ما امروز دور هم جمع شدیم تا یاد و خاطره هنرمندی بزرگ را گرامی بداریم که حق بسیار بزرگی بر گردن فرهنگ و هنر این سرزمین هم در شعر و ادب و هم در موسیقی دارد. به‌هر‌حال این منزل و بنا بزرگانی را در خودش دیده است. »
  • سوگ طناز اندوهگرد

    دنیای‌اقتصاد: محمدعلی علومی به جهان اسطوره‌ها و افسانه‌ها پیوست. این نویسنده سیاست‌خوانده گریزان از سیاست در طول عمر ۶۳ساله‌اش در زمینه‌های مختلفی از جمله داستان، پژوهش و طنز قلم زد و در همه آنها آثار درخور توجهی از خود به ‌جا گذاشت. محمد علومی سال ۱۳۴۰ در بم به دنیا آمد، دانش‌آموخته علوم سیاسی دانشگاه تهران بود و از دهه شصت فعالیت روزنامه‌نگاری خود را در روزنامه اطلاعات آغاز کرد. او از دهه هفتاد به طور جدی‌تر وارد حوزه ادبیات داستانی و ادبیات عامه شد. از آثار داستانی او می‌توان به سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستان‌های غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان اشاره کرد. رمان «آذرستان» نوشته او در سال ۷۷ کتاب برگزیده سال جمهوری اسلامی شد.
  • حمایت راجر واترز از معترضان به سیاست نتانیاهو

    ایسنا: راجر واترز که بارها در سخنانی به حمایت از مردم بی‌دفاع غزه برآمده است، در آخرین پیام ویدئویی خود می‌گوید: «دوباره اینجاییم. پیام‌های ویدئویی از دوستانم از دانشگاه نیوکاسل در لندن به دستم رسیده که دانشجویان درحال انجام اعتراضات بزرگی در سراسر انگلستان و دانشگاه‌های این کشور هستند. خدا را شکر می‌کنم که این اتفاقات بالاخره در حال رخ دادن هستند. همیشه در سخنرانی‌هایم در دانشگاه‌ها گفته‌ام که این مبارزه بالاخره روزی به پیروزی می‌انجامد. ممکن است این اعتراضات تا چند روز دیگر و قطعا در آینده ادامه داشته باشند ولی فراموش نکنیم که این جنس از مبارزات اهمیت بسیاری دارند. ما بسیار به همه شما در سراسر انگلستان افتخار می‌کنیم. در نیویورک بررسی کرده‌اند که معترضان را دستگیر می‌کنند، دست‌هایشان را می‌بندند و به لحاظ فیزیکی به آنها آسیب می‌زنند ولی معترضان جایی نمی‌روند.»
  • درگذشت شاه تئودن «ارباب حلقه‌ها»

    برنارد هیل، بازیگری که برای بازی در نقش شاه تئودن در سه‌گانه «ارباب حلقه‌ها» و کاپیتان ادوارد اسمیت در «تایتانیک» شهرت داشت، در ۷۹سالگی درگذشت.
  • مکس دیوانه باز می‌گردد

    فارس: جرج میلر، نویسنده و کارگردان بلاک‌باستر فرنچایز «مکس دیوانه»، قصد دارد پیش‌درآمد دیگری برای این مجموعه فیلم‌ها پس از «فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه» که در روزهای آتی در جشنواره فیلم کن به نمایش درمی‌آید، بسازد. میلر مدعی است که داستان کاملی برای این پیش‌درآمد طراحی شده و نویسندگان می‌دانند که برای مکس راکاتانسکی چه اتفاق‌هایی رخ داده است. او افزود که در حال نگارش دومین پیش‌درآمد «مکس دیوانه: جاده خشم»، پس از اولین پیش‌درآمد، «فیوریوسا: حماسه مکس دیوانه» که از اواخر ماه مه در سینماهای آمریکا اکران می‌شود، است. میلر در مصاحبه با اینترتینمنت ویکلی گفت: «ما در زمان ساخت «مکس دیوانه: جاده خشم» در مورد آنچه برای مکس در سال‌های پیش از این فیلم اتفاق افتاده بود نیز نوشتیم. همچنان که به سوی پایان داستان «فیوریوسا» پیش می‌رویم، با شرح وقایع به ترتیب زمانی، در واقع باید ببینیم مکس به دنبال چه بوده است. نویسندگان می‌دانند در سال‌های گذشته چه اتفاقاتی برای مکس دیوانه رخ داده است. ما داستان کاملی در مورد آن داریم و من در فرصت مناسب داستانش را خواهم ساخت.»
  • اجرای نمایشی از یاسمینا رضا در سالن ناظرزاده کرمانی

    دنیای‌اقتصاد: تمرین‌های نمایش «آرت»، نوشته یاسمینا رضا، با ترجمه و کارگردانی علیرضا کوشک‌جلالی و تهیه‌کنندگی آرش رهبری، به روزهای پایانی خود نزدیک شده و این گروه اجرایی، از اواخر اردیبهشت امسال، اجراهای عموم خود را در سالن ناظرزاده‌کرمانی تماشاخانه ایران‌شهر آغاز می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر