مهندسان شرکت رقیب، ایسوس را تاسیس کردند

کوشان غلامی

شرکت کامپیوتری ایسوس تک (ASUSTeK Computer Incorporated)، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده رایانه و تجهیزات جانبی آن در دنیا می‌باشد که مرکز آن در تایپه پایتخت تایوان قرار دارد. مهم‌ترین نوآوری این شرکت از زمانی که فعالیت خود را آغاز کرده است، معرفی محصولی با عنوان «نِت بوک» یا رایانه‌های جیبی کوچک بود که تحولی در عرصه رایانه‌های شخصی به همراه داشت.

نام ASUS برگرفته شده از ۴ حرف آخر نام آخرین اسب بالدار در اساطیر یونان به نام پگاسوس (Pegasus) است که نماد هنر و یادگیری است. محصولات اصلی این شرکت شامل مادربورد، مادربورد سرور، رایانه شخصی، سیستم سرور، لپ‌تاپ، نمایشگر کریستال مایع LCD، کارت ویدئویی ۲ بعدی و ۳ بعدی و دستگاه‌های اینترنت پرسرعت می‌باشد.

از دیگر محصولات ایسوس، تلفن همراه، رایانه جیبی، دیسک‌گردان‌های نوری، روتر ارتباط بی‌سیم، قطعات شبکه و دیگر ابزارهای جانبی مانند دستگاه‌های کپی دیسک و وب‌کم را می‌توان نام برد. این شرکت برای دیگر فروشندگان قطعات رایانه‌ای مانند HP و IBM نیز خدمات تولیدی ارائه می‌دهد.

شرکت ایسوس تک که معمولا با اسم اختصاری ایسوس شناخته می‌شود، توسط چهار مهندس کامپیوتر که سابقا در شرکت رایانه‌ای «ایسر» (Acer) فعالیت می‌کردند در تاریخ ۲ آوریل ۱۹۹۰ در تایوان تاسیس شد و در حال حاضر به غیر از کشور مبدا، محصولات خود را در سایر کشورهای ۵ قاره جهان نیز توزیع می‌کند.

کمپانی ایسوس به عنوان یکی از پیشتازان عرصه فناوری‌های دیجیتال، طیف وسیعی از محصولات رایانه‌ای نظیر نوت‌بوک، نت‌بوک، مدل‌های مختلف مادربورد، کارت‌های‌گرافیکی، درایوهای نوری، کامپیوترهای خانگی، نمایشگر، انواع سرور، گوشی‌های موبایل و تجهیزات بی‌سیم و شبکه را در بر می‌گیرد.

از ابتدای سال ۲۰۰۰ تاکنون هرساله فروش محصولات این کمپانی رشد ۸۰ درصدی به همراه داشته است.

یکی از مهم‌ترین دلایل این رونق در بازار فروش، جدای از ارائه محصولات جدید و خلاقانه، سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ رایانه‌ای کشورهای مختلف در زمینه فروش محصولات و همچنین حضور مستقیم شرکت ایسوس در آن کشورها و ارائه گارانتی معتبر و توجه به کاربران و مشتریان بود.

فروشگاه‌های مختلف ایسوس به صورت تخصصی به فروش محصولات این کمپانی مطرح می‌پرداختند و نسل جدید این نوع فروشگاه‌های تخصصی که‌ به تازگی ایجاد شده‌اند، آزادی انتخاب را برای طیف وسیعی از کاربران فراهم آورده و تجربه کار با دستگاه قبل از خرید، از ویژگی‌های این مراکز به‌شمار می‌رفت.

از طرف دیگر، محصولات قابل ارائه این شرکت تنها یک ماه پس از معرفی در سایت رسمی‌شرکت ایسوس، در بازارهای جهانی در اختیار کاربران قرار می‌گرفت.

استراتژی بازارایسوس برای فروش محصولاتی خاص مانند نت‌بوک و نوت‌بوک به‌مناسبت‌های مختلف، از ابداعات جالب توجه این شرکت بود و شرکت‌های رقیب نیز برای جلب بازار عمومی‌ حرکت‌های مشابهی انجام دادند.

از محصولات موفق ایسوس، رایانه شخصی «ای» (Eee PC) بود که در سال ۲۰۰۷ به بازار ارائه شد و جوایز متعددی را از آن خود کرد. این نوت‌بوک کوچک، ارزان و سبک وزن برای کاربران عادی رایانه که به تمام ابزارهای یک رایانه کامل احتیاجی ندارند، طراحی شده و به خاطر برنامه‌های سازگار با اینترنت در آن، به «نِت‌بوک» شهرت یافت.

با استقبال بازار از این محصول، دیگر شرکت‌های رقیب مانند ایسر، لنوو، توشیبا، دل و HP نیز، به سرعت به ساخت نت‌بوک‌های مشابه پرداختند و شرکت ایسر در فروش این نوع محصول، از ایسوس پیشی گرفت.

اکنون ایسوس بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده مادربورد در دنیا است و در دوره یک ساله منتهی به ۲۶ نوامبر ۲۰۰۹، در بیش از ۲۹ درصد رایانه‌های دنیا و بیش از هر شرکت دیگری، از مادربوردهای این شرکت استفاده شد.

ASUS در سال ۲۰۰۹ موفق به دریافت ۳۲۶۸ جایزه و گواهینامه بین‌المللی گردید و در عین حال برای دوازدهمین سال متوالی در میان ۱۰ شرکت برتر حوزه فناوری اطلاعات براساس رده‌بندی مجله معتبر «بیزنس ویک اینفو تک» قرار گرفت.

این کمپانی با داشتن بیش از ۱۰۴ هزار نفر کارمند در سرتاسر جهان و به کارگیری یکی از برترین تیم‌های تحقیق و توسعه، توانسته است تا در سال ۲۰۰۹ بیش از ۲۱ میلیارد دلار درآمد کسب کند و با تکیه بر محصولات پرفروش خود، از بحران اقتصادی اخیری که تمامی‌شرکت‌ها را دچار زیان‌های مالی بسیار سنگینی کرد، با پیروزی خارج شود.