به گزارش «ایسنا» احمد طاهری گفت: بنا به داده‌های اندازه‌گیری شده در ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا از ابتدای ماه جاری به‌ویژه در روزهای ۷ و ۱۰ شهریور، غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در شهر تهران افزایش قابل ملاحظه‌ای را نشان می‎دهد.

وی با اشاره به اینکه براساس داده‌های مذکور میزان افزایش غلظت این آلاینده در ایستگاه‌های جنوبی شهر تهران به میزان قابل‌توجهی بیشتر بوده است، اظهار کرد: درحالی طی روزهای اخیر، غلظت‌های بالای ppb ۱۰۰ در ایستگاه‌های مذکور مشاهده شده ‌که حداکثر غلظت این آلاینده در سایر روزها در حدود ppb ۲۰ بوده است.

طاهری با بیان اینکه با توجه به تعطیلات رسمی هفته گذشته و کاهش تردد وسایل نقلیه، انتظار می‌رفت شاهد کاهش غلظت آلاینده‌های هوا باشیم، تصریح کرد: اما بر خلاف سایر آلاینده‌ها از جمله منوکسید کربن و دی‌اکسید نیتروژن، غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد افزایش قابل ملاحظه‌ای را نشان داد که استفاده از سوخت‌های دیزل با گوگرد بالا یا مازوت در صنایع واقع در جنوب شهر تهران که دی‌اکسید گوگرد بالایی تولید می‌کنند را به‌عنوان یک احتمال مطرح می‌کند.

وی با اشاره به اینکه نکته قابل‌توجه دیگر در این رابطه، کاهش مجدد غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد بعد از تعطیلات هفته گذشته با وجود افزایش تردد ناوگان حمل‌ونقل است، اظهار کرد: غلظت آلاینده دی‌اکسید گوگرد در شهر تهران طی سال‌های گذشته عمدتا به‌دلیل کاهش قابل ملاحظه گوگرد در سوخت دیزل و ارتقای استاندارد آن به یورو ۴ روند کاهشی را نشان می‌دهد، به‌طوری‌که غلظت آن در بسیاری از روزهای سال در محدوده پاک و قابل قبول قرار دارد. طاهری با بیان اینکه با وجود این استفاده از سوخت‌های با گوگرد بالا از جمله مازوت و افزایش قابل ملاحظه غلظت آلاینده گوگرد دی‌اکسید از جهات مختلف حائز اهمیت است، تصریح کرد: نکته اول اینکه اگرچه این افزایش غلظت در حدی نبوده که شاخص کیفیت هوای کل شهر را در وضعیت ناسالم قرار دهد اما از آنجا که غلظت‌های بالای ppb ۱۰۰ در ایستگاه‌های جنوبی مشاهده شده است، در صورت استفاده از سوخت‌های مذکور، قطعا در مجاور محل مصرف، غلظت‌های به مراتب بالاتری را به همراه داشته است.

طاهری با اشاره به نکته دوم گفت: اگرچه آلاینده دی‌اکسید گوگرد، آلاینده شاخص سوخت‌های با محتوای گوگرد بالا محسوب می‌شود، اما سوخت‌های مذکور منجر به تولید آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۵/ ۲ میکرون به‌صورت مستقیم بر اثر احتراق و غیرمستقیم در اثر تولید ذرات ثانویه از سایر فرآورده‌های آنها خواهند شد.

وی افزود: نکته آخر اینکه فرآورده‌های حاصل از احتراق سوخت‌های مذکور، تولید بوی نامطبوع را به همراه دارند، یعنی همان پدیده‌ای که طی سال‌های گذشته چند بار در سطح شهر تهران مشاهده و استفاده از سوخت مازوت به‌عنوان یکی از دلایل آن مطرح شده است.