به گزارش خبرگزاری مهر، لایحه «ایجاد سامانه واحد درخواست، نظارت و پیگیری شهروندان» در جلسه علنی روز گذشته شورای شهر تهران بررسی شد.

ابراهیم امینی، نایب‌رئیس شورای شهر تهران در توضیح این طرح گفت: طرح ایجاد سامانه درخواست نظارت به کمیسیون حقوقی ارجاع شد و نظر کمیسیون این است که تقویت دو سامانه ۱۳۷ و ۱۸۸۸ موجود به جای ایجاد سامانه جدید انجام شود. بر این اساس ما این طرح را رد کردیم و به نظر ما نیازی به سامانه جدید نیست.

افشین حبیب‌زاده، عضو کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در دفاع از این طرح گفت: دو سامانه تحت مدیریت شهرداری در حال فعالیت است و قطعا نوع نظارت شهرداری با شورای شهر متفاوت است. پیش‌بینی ما این است که سامانه جدید به طور مستقیم زیر نظر شورا باشد و مردم بتوانند مشکلات خود را به این طریق در میان بگذارند.

بهاره آروین نیز در موافقت با این طرح گفت: نحوه رسیدگی به شکایات مردمی در شورا و شهرداری متفاوت است اما می‌توانیم همان گردش کار سامانه‌های موجود را در دستور کار بیاوریم و قبلا هم قرار بود یک سامانه گزارشگر تخلف راه‌اندازی شود و در آنجا حمایت از گزارشگران تخلف دقیقا مربوط به کار شوراست.

در ادامه، مسعود حمزه‌ای رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: این دو سامانه ماهیتا متفاوت هستند. سامانه ۱۳۷ دنباله اجرایی دارد و در سال ۹۹، یک میلیون و ۷۶۸ هزار تماس در این سامانه داشتیم. در سال ۹۹ حدود ۱۴۵ هزار و ۹۰۰ تماس در سامانه ۱۸۸۸ داشتیم که تک‌تک آنها نیز پیگیری شد. پیرو ابلاغ کمیسیون مربوطه در زمینه ارتقای این سامانه‌ها نیز اقدامات موثری انجام دادیم.

حمزه‌ای عنوان کرد: هدف سامانه ۱۸۸۸ ارتقای سلامت سازمانی و مشارکت معنادار شهروندان است. این دو سامانه ماهیتا متفاوت هستند و ما هر دو هفته یک بار در جلسه شهرداران مناطق گزارش آنها را ارائه می‌دهیم. چگونه می‌توان این دو سامانه را از بدنه شهرداری حذف کرد. وی تاکید کرد: امکان نظارت کامل شورای شهر بر این دو سامانه وجود دارد اما اینکه بخواهیم سامانه‌ها در فرآیند گردش کار شورای شهر قرار بگیرند، محدود کردن مدیریت شهری است.

در نهایت نظر کمیسیون حقوقی شورای شهر مبنی بر رد لایحه ایجاد سامانه جدید با ۱۳ رای موافق در صحن نیز به تصویب رسید.