به گزارش «ایسنا»، لطف‌‌‌اله فروزنده درباره عملکرد مالی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۱ گفت: در سال‌جاری شهرداری تهران در بخش نقد بالغ بر ۶۰‌هزار میلیارد تومان تحقق منابع داشته است؛ البته در کنار این منابع نقد، از دو مسیر غیرنقد و مشارکت‌‌‌های عمومی نیز منابعی محقق شده که سقف بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای را نسبت به بودجه قانونی ۵۰‌هزار میلیارد تومانی رقم می‌‌‌زند. وی درباره آثار تحقق منابع مالی بیش از رقم مصوب بودجه ۱۴۰۱ گفت: منابع لازم برای افتتاح‌‌‌های مستمر و هفتگی شهرداری تهران در پویش امید و افتخار که از دهه فجر تاکنون به صورت روزانه دنبال می‌شود، هزینه شده است.

اما آن‌‌‌گونه که فروزنده در این گفت‌‌‌وگو توضیح داده، بخشی از این منابع ۱۰‌هزار میلیارد تومانی محقق شده در سال‌جاری نیز صرف سه پروژه بزرگراه شده است. این پروژه‌‌‌ها شامل امتداد بزرگراه یادگار امام (ره)، بزرگراه شهید شوشتری در جنوب شرق پایتخت و بزرگراه شهید بروجردی در جنوب غرب تهران شده است. به این ترتیب مقصد اول و اصلی منابع مازاد محقق شده در شهرداری تهران طی سال‌جاری، نه مترو و نه اتوبوسرانی، بلکه بزرگراه‌‌‌سازی بوده است و عملا پول تهرانی‌‌‌ها صرف خدمت‌‌‌رسانی بیش از پیش به خودروسواران شده است، نه استفاده‌‌‌کنندگان از حمل‌ونقل عمومی.

مدیران شهری انتظار دارند شهروندان دعوت آنها برای استفاده از ناوگان حمل‌ونقل عمومی را اجابت کنند. اما این انتظار مادامی که عمده بودجه‌‌‌ها به توسعه حمل‌ونقل عمومی اختصاص پیدا نکند، ثمره‌ای نخواهد داشت.

معاون شهردار تهران همچنین با اشاره به اینکه هیچ‌‌‌یک از پروژه‌‌‌های در دست اقدام پایتخت بابت کمبود منابع مالی متوقف نشده، گفت: نه تنها تنگنای مالی پروژه‌‌‌های شهر را متوقف نکرده، بلکه ادامه عملیات اجرایی بسیاری از پروژه‌‌‌های خرد و کلان نیمه‌تمام سنوات گذشته، در سال‌جاری رقم خورده است.

وی افزود: تمرکز ما بر افزایش سهم درآمدهای پایدار از کل بودجه است. درآمدهای پایدار نظیر عوارض نوسازی و بهای خدمات پسماند که در ازای پرداخت تا پایان سال، مشمول تخفیف ۱۰درصدی و بخشش جرایم سال گذشته شده و از خارج مجموعه شهرداری تهران نیز بابت سهم شهرداری از موارد مصرفی است که قوانین مشخص کرده‌‌‌اند. وی در پاسخ به نقش درآمدهای خارج از شهرداری در ثبت رکورد ۶۰‌هزار میلیارد تومانی درآمد در بخش نقد، افزود: سال گذشته ۶۸۰۰ میلیارد تومان درآمد پایدار، از محل خارج از شهرداری تهران وصول شد و در سال‌جاری این میزان به ۱۷‌هزار میلیارد تومان افزایش یافت که حاکی از افزایش ۱۵۰ درصدی است.