شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

  • درد مترو؛ ریل یا قطار؟

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: مدیریت شهری تهران در ماموریتی که برای خود بابت «تجهیز متروی تهران» یا به قول مدیران شهر، «توسعه مترو» تعریف کرده، با دو خطای‌‌ دید روبه‌رو است به‌طوری که این نگاه، «کیفیت سفرهای مترویی شهروندان» را تحت‌تاثیر رسیدگی غیرضرور به «کمیت مترو» قرار داده است.
  • بودجه خرید مسکن میانسال در شمال تهران

    دنیای‌اقتصاد: بررسی قیمت‌های پیشنهادی فروش آپارتمان‌‌های مسکونی در دو منطقه شاخص شمال تهران (مناطق یک و سه)، برآورد اولیه از میانگین بودجه موردنیاز برای خرید مسکن در این دو منطقه را نشان می‌دهد. تازه‌‌ترین بررسی‌‌های «دنیای‌اقتصاد» بر پایه مشخصات ۵۰ مورد از فایل‌‌های عرضه شده به بازار مسکن مناطق یک و سه تهران که گران‌‌ترین مناطق پایتخت هستند، نشان می‌دهد، متوسط قیمت پیشنهادی در این فایل‌ها مترمربعی ۱۸۵ میلیون تومان است. همچنین میانگین مساحت این واحدها حدود ۱۴۸ مترمربع با عمر بنای متوسط ۱۲ سال است.
  • سفارش وام مسکن میلیاردی

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: آسیب‌شناسی مشکلات اجاره‌نشین‌ها ناشی از «شکاف بین عرضه و تقاضا» به یک راه‌حل رسید. در نسخه‌ مرکز پژوهش‌های مجلس برای درمان بازار اجاره‌ مسکن، بانک اصلی تامین‌کننده منابع مالی بخش مسکن از حالت منفعلانه نسبت به «خانه‌اولی‌»ها خارج می‌شود و معادل ۶۰درصد قیمت، وام تک‌نرخی پرداخت می‌کند.
  • موش بعد از زلزله

    رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران درباره وضعیت موش‌‌‌های شهر تهران در صورت وقوع زلزله در پایتخت هشدار داد.
  • پسازلزله تهران با درس تایوان

    دنیای اقتصاد: تنها چند ساعت پس‌از زلزله مهیب ۷.۲ریشتری در تایوان، شهروندان به «زندگی عادی» برگشتند و ماجرای امداد و نجات خاتمه یافت، اما معمای آن حادثه ۵۶روز‌پیش که نه «خرابی گسترده» داشت و نه «تلفات سنگین»، برای جهان تمام نشده است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره راز «تایوان ضدزلزله» نشان می‌دهد، در این کشور بعد از زلزله ۷.۷ریشتری۱۹۹۹، یک قانون سفت و سخت به تصویب رسید که ۸تکلیف برای دولت و مردم تایوان تعیین می‌کند. مهم‌ترین آن، «پیامک هشدار زلزله» بود که «ثانیه‌های ارزشمند در زلزله۲۰۲۴» را برای تایوانی‌ها رقم زد.
  • پیشنهاد موجرها در مناطق ۴ و ۵ تهران

    دنیای‌اقتصاد: سهم فایل‌‌‌های رهن کامل در بازار اجاره مسکن دو منطقه پرتقاضای تهران کاهش یافت. تازه‌‌‌ترین بررسی‌‌‌ها و تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» درباره وضعیت بازار اجاره مسکن دو منطقه ۴ و ۵ شهر تهران در خردادماه، که دو کانون مهم و پرتقاضا برای جست‌‌وجوی آپارتمان‌‌‌‌‌‌های اجاره‌‌‌ای هستند نشان می‌دهد، طی روزهای اخیر، سهم واحدهای مسکونی اجاره‌‌‌ای با شرایط رهن کامل نسبت به قبل کاهش یافته است و در مقابل بخش بیشتری از موجرها در این دو منطقه به فرمول ترکیبی دریافت اجاره‌‌‌‌بها (اجاره‌‌‌بهای ماهانه به‌علاوه پول پیش) روی آورده‌‌‌اند. در این فرمول ترکیبی نیز در برخی موارد وزن اجاره‌‌‌بهای ماهانه از وزن پول پیش بیشتر است.
  • منبع تولید مسکن بی‌خدمات

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: آفت دوم مسکن‌سازی دولتی براساس یک آسیب‌شناسی رسمی مشخص شد. مداخله دولت در «ساخت مسکن» به جای سیاستگذاری برای «تامین مسکن» از سال ۸۶ شروع شد و از آن زمان، دخالت در سازوکار بازار به شکل «قیمت دستوری ساخت مسکن و واگذاری کار به پیمانکاران کم‌تجربه» باعث شد هزینه صاحب‌خانه شدن در طرح‌های دولتی تا چندبرابر وعده اولیه دولت‌ها، افزایش یابد. اکنون نتایج یک بررسی نشان می‌دهد «نفع مالی شرکت‌های دولتی در تخصیص اعتبار برای آماده‌سازی زمین ۹۹ساله به‌منظور ساخت مسکن به اصطلاح ارزان» به‌عنوان آفت دوم باعث شده شهرهای‌جدید اطراف کلان‌‌شهرها به کانون خانه‌های فاقد خدمات و امکانات مطلوب شهری تبدیل شوند. در این بررسی، پرند، پردیس، اندیشه و... «حومه‌های پژمرده» معرفی شده‌اند؛ به‌طوری‌که ساکنان این مناطق سال‌ها از «ضروری‌ترین نیاز سکونتی» یعنی مترو محروم بوده‌اند. درآمد متولیان این شهرها به بودجه‌های آماده‌سازی زمین وابسته است و این رابطه مالی دارای تعارض منافع، مانع تامین اعتبار برای مترو و سایر خدمات شهری شده است. بودجه۱۴۰۳ زمین‌های ۹۹ساله برای پردیس و هشتگرد ۳۰۰۰ میلیارد تومان تعیین شده، درحالی‌که بودجه ساخت مترو برای این دو، ۹۷میلیارد تومان است.
  • تنفس‏‌مصنوعی به مستاجرهای پایتخت

    دنیای‌اقتصاد، صدیقه نژادقربان: فرمول موجرها برای تعیین وزن اجاره‌‌‌‌بهای ماهانه و پول پیش در معادله اجاره‌‌بهای درخواستی به شکل معنادار تغییر پیدا کرده است.
  • پیام دو قیمت مسکن

    دنیای اقتصاد: «قیمت پیشنهادی» مسکن در اردیبهشت امسال ۲درصد افت کرد؛ اما «قیمت قطعی» براساس آماری که در اختیار «دنیای‌اقتصاد» قرار گرفت، ۳.۸ درصد افزایش یافت. جهت متفاوت رشد ماهانه این دو قیمت دو علت دارد؛ «نبود انتظارات تورمی» و «ریزش سنگین بازدهی در بازارهای رقیب».
  • فقط ۱۰ هزار خانه خالی

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران آمار ارائه‌شده در خصوص تعداد خانه‌‌‌های خالی شهر تهران را که از سوی مرکز آمار منتشر شده غیرقابل استناد اعلام کرد. به گزارش «ایسنا»، حمیدرضا صارمی دیروز در نشستی که با موضوع «خانه‌‌‌های خالی شهر تهران» برگزار شد، اعلام کرد: همه ابزارهای موجود برای شناسایی خانه‌‌‌های خالی در سال گذشته را به کار گرفتیم و تعداد خانه‌‌‌های خالی شناسایی‌شده به ۱۰ هزار واحد نیز نرسید.
  • خرج ۳۰۰میلیون تومانی هر مسکن مهر

    وزیر راه و شهرسازی هزینه تکمیل هر واحد مسکن مهر باقی‌مانده را ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۲۴۰‌هزار واحد مسکن مهر نیمه‌‌‌تمام به دولت به ارث رسید، تکمیل واحدهای فوق را به دلیل نداشتن آورده متقاضیان کاری دشوار برشمرد و افزود: تکمیل هر واحد باقی‌مانده مسکن مهر به طور میانگین به ۳۰۰ میلیون تومان نیاز داشت که منابع آن تامین و بخشی از واحدهای باقی‌مانده با این منابع تکمیل شد. به گفته وی، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، از ۲۴۰‌هزار واحد باقی‌مانده مسکن مهر، ۱۳۷‌هزار واحد مسکونی با اختصاص اعتباری بالغ بر ۳۵ همت، از منابع وزارت راه و شهرسازی تکمیل شد.
  • همراه مخفی تاکسی‌‌آنلاین

    دنیای‌اقتصاد، گروه مسکن و شهری: آشفته‌بازار تاکسی‌های آنلاین در تهران نه انتظارات مسافران را تامین می‌کند، نه خواسته‌های رانندگان را؛ اما هر دو به قدری در این صحنه حضور دارند که تاکسی‌ اینترنتی را به «پرنفوذترین شبکه حمل‌ونقل درون‌شهری» تبدیل کرده‌اند. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره این معمای «دوگانه نارضایتی-میل به استفاده» نشان می‌دهد، خلأ «گزینه جایگزین» هم برای شاغلان این تاکسی‌ها و هم برای مسافران آنها باعث «ماندن اجباری» شده است. تهرانی‌ها ۲۴عیب به این تاکسی‌ها وارد کرده‌اند و راننده‌ها نیز ۲ گلایه اساسی دارند. ریشه آشفتگی در این شبکه، «غیبت» نهاد ناظر و «سهم‌داشتن» آن از عایدی راننده‌ها است.
  • برآورد اولیه از قیمت مسکن در مناطق ۹ تا ۱۱ تهران

    دنیای‌اقتصاد: برآورد اولیه از قیمت مسکن در مناطق ۹ تا ۱۱ تهران نشان می‌‌‌دهد متوسط قیمت پیشنهادی برای خرید یک مترمربع آپارتمان میانسال در این مناطق هم‌‌‌اکنون حول و حوش ۶۶ میلیون تومان است. قیمت‌های پیشنهادی درج شده در فایل‌‌‌های فروش آپارتمان، در واقع نشان‌دهنده برآوردی اولیه از سطح بودجه موردنیاز برای خرید مسکن در منطقه مورد نظر است.
  • پادزهر اجاره‌نشینی

    دنیای اقتصاد: درمان «تورم بالای اجاره مسکن» از نگاه صاحب‌نظران، با دو نسخه فوری و بلندمدت، امکان‌پذیر است. نرخ رشد اجاره‌بهای کشوری در مقایسه با رشد سایر هزینه‌های خانوار، واگراتر شده و این گسل، «شرایط سخت» برای مستاجرها به‌وجود آورده است. یک راه مهار فشار اجاره‌بها، تبدیل «مسکن‌سازی دولتی» به «عرضه مسکن اجاره‌ای» است. اما پادزهر اصلی برای «بهبود شرایط اجاره‌نشینی»، رشد قدرت خرید از طریق کاهش تورم است. در این میان، افت جذابیت سفته‌بازی در بازارهای دارایی می‌تواند عایدی پایین اجاره‌داری را به‌صورت نسبی ارتقا دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر