شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۲ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۸۸۲

  • وام مسکن یا خورد و خوراک؟

    دنیای‌اقتصاد: یکی از بانک‌‌‌های توسعه‌‌‌ای کشور که مسوولیت «تامین مالی مسکن» و طراحی ابزارهای کارآمد برای «پرداخت مناسب وام به متقاضیان خرید خانه و سازندگان ساختمان مسکونی» را دارد، به‌تازگی در تفاهم با یک بازار آنلاین، سراغ پرداخت «وام ۵۰ میلیون تومانی خرید کالاهای روزمره مردم از جمله خوراکی و حتی وام برای سفر» رفته است. صرف‌‌‌نظر از اینکه، این اقدام بانک دولتی، یک معنای مشخص برای دولت و بانک مرکزی دارد و آن، «بی‌‌‌اثر شدن وام خرید مسکن در بازار مصرف از بابت قدرت پوششی مبلغ تسهیلات و ابرقسط ماهانه این وام» است؛ تخصیص منابع در اختیار بانک توسعه‌‌‌ای بخش مسکن به مصارفی غیر از بخش مسکن و ساختمان، امکان «چاره‌‌‌جویی در بخش تحقیق و پژوهش این بانک برای چگونگی کارآمدسازی تسهیلات مسکن» را سلب می‌‌‌کند و در نهایت، این اتفاق برای آینده بازار مسکن خوب نخواهد بود. این بانک در همه سال‌‌‌های گذشته مشمول حمایت‌‌‌های یارانه‌‌‌ای برای «تامین منابع موردنیاز تسهیلات مسکن» بوده است و از همین رو، دلیل قابل توجیهی برای «تخصیص منابع بخش مسکن به دیگر حوزه‌‌‌ها» وجود ندارد. آن هم در شرایطی که هم خانه‌‌‌اولی‌‌‌ها و هم سرمایه‌‌‌گذاران ساختمانی، دنبال راه‌‌‌هایی هستند تا بلکه بازار رکودزده مسکن و ساخت‌و‌ساز، با کمک منابع موردنیاز به فاز رونق چرخش کند.
  • صعود امارات در جهان چندقطبی

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: نشریه اکونومیست در یکی از سرمقاله این هفته خود به پیشرفت‌های امارات متحده عربی در عرصه‌های مختلف، به‌خصوص در حوزه اقتصادی، پرداخته است و درس‌های «صعود جاه‌طلبانه» این کشور را برای سایر کشورها بررسی کرده است.در چند هفته آینده، دبی پرجنب‌وجوش خواهد بود. هزاران دیپلمات، کنشگر و فعال کسب‌وکار برای شرکت در اجلاس آب‌وهوایی سازمان ملل، به این شهر سفر خواهند کرد. در این اجلاس، مهارت امارات در تعامل با کشورها و صاحبان صنایع مختلف با منافع متنوع به نمایش گذاشته خواهد شد. البته این تنها دلیلی نیست که باید به این کشور توجه کرد.
  • بیت‌کوین محبوب می‌شود

    دنیای اقتصاد: در پی استعفای چانگ پنگ‌ژائو، بنیان‌گذار و مدیرعامل بایننس از سمت خود به دلیل نقض قوانین مبارزه با پول‌شویی، بیت‌کوین برای دومین روز متوالی در مسیر صعودی قرار گرفت. بر این اساس بزرگ‌ترین دارایی کریپتو توانست بار دیگر کانال ۳۷ هزار دلاری را فتح کند و در روند معاملاتی خود در ساعت ۱۴ به وقت تهران با قیمت ۳۷ هزار و ۷۷۱ دلار معامله شد. اقتصاددانان بر این باورند پس از رسیدگی به تخلفات مالی مدیرعامل بایننس، قیمت این دارایی به بالای ۴۰ هزار دلار نیز خواهد رسید. تیلن اقتصاددان این حوزه نیز در راستای این موضوع تاکید کرد: «برآورد من این است که بیت‌کوین تا پایان این ماه با احتمال ۸۰ درصد از ۳۸هزار دلار فراتر رفته و پس از آن در دسامبر به احتمال ۹۰ درصد، قیمت بیت‌کوین به بالای ۴۰‌هزار دلار خواهد رسید.»
  • اهرم فشار جدید روی میز ایران و آژانس

    دنیای‌اقتصاد: بیانیه چهارگانه (بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده) موسوم به «کواد» به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد اجرای تعهدات ایران بر اساس توافق‌نامه پادمان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای منتشر شد. در این بیانیه ادعا شده که بی‌‌‌توجهی مداوم ایران به تعهدات خود از جمله پایبندی به تصمیمات این شورا، اکنون به وضوح آشکار شده است.
  • در آستانه رویای هزار میلیاردی

    دنیای اقتصاد: طبق گزارش‌ها، آبان‌ماه برای سینمای ایران آمد داشته است. در همین ۳۰ روز نسبتا گرم که رنگ‌و‌بوی تابستان داشت، فیلم‌های روی پرده نزدیک به ۱۵۰میلیارد تومان فروش داشته‌اند. رقمی که تا همین چند سال پیش، رکورد فروش یک سال بود. به نظر می‌رسد که در صورت ادامه فروش رکوردشکن سینماها در ماه‌های آینده، رویای فروش هزار میلیاردی سینماها تحقق پیدا کند؛ این در حالی است که سینماهای کشور در شش ماه اول امسال بیش از ۴۳۲میلیارد تومان فروش داشته‌اند.
  • گردنه زمستانی در انتظار فولادی‌ها؟

    دنیای اقتصاد – سارا اصغری: با رسیدن فصل زمستان، ریسک تامین امن و مستمر گاز فولادسازان پس از گذراندن چالش تامین برق خود را نمایان می‌‌‌کند. البته امیدواریم با مدیریت‌‌‌های کوتاه‌‌‌مدت و فصلی تصمیم‌‌‌گیران دولتی، فولادسازان از این چالش‌‌‌ها عبور ‌‌‌کنند اما نیاز است برای رفع این چالش‌‌‌ها، نگاه بلندمدتی تعریف شود. این نگرانی را هم باید در نظر گرفت که اگر نگاهی بلندمدت نیز تعریف شود، اجرای آن برعهده خود فولادسازان گماشته شده، مانند سرمایه‌‌‌گذاری در ایجاد نیروگاه یا سرمایه‌‌‌گذاری در میادین گازی. نکته‌‌‌ای که به ماهیت فولادسازی هیچ شباهتی ندارد.
  • ناهار مجانی نداریم!

    دنیای اقتصاد: اقتصاددانان ضرب‌المثل معروفی دارند که می‌گوید: «ناهار مجانی نداریم.» این یعنی چه؟ یعنی شما هر ناهار به ظاهر رایگانی که هر جا بخورید، هزینه‌اش به نحوی از محل دیگری پرداخت شده است و چیزی از آسمان پایین نیامده. این که یاد این جمله افتادیم به خاطر تازه‌ترین اظهارات مهدی تاج بود. رئیس فدراسیون فوتبال به تازگی گفته: «انتخاب ویلموتس اشتباه بود، اما فیفا پول او را داد.» او این جملات را در واکنش به مباحث اخیر پیرامون باقی ماندن بخشی از دستمزد و مالیات ویلموتس مطرح کرده و گفته: «پرونده ویلموتس مثل بعضی پرونده‌های مشابه دیگر است. برخی از آنها را من و برخی را نیز استقلال، پرسپولیس و ... اشتباه کرده‌اند. حقوق و دستمزد ویلموتس پرداخت شده و هیچ مشکلی در این زمینه نیست. مالیاتی هم به او تعلق نمی‌گیرد که ما پرداخت کنیم.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر