شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۳ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۴۳

  • خیز عربستان برای میدان‏‏‌داری در معدن

    دنیای اقتصاد: نمایندگان بخش خصوصی در نهمین نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، به بحث و تبادل‌‌‌نظر در مورد مهم‌ترین مسائل حوزه معدن پرداختند و با اشاره به برگزاری کنفرانس بزرگی در حوزه معدن در عربستان، از فرصت‌‌‌های موجود در این کشور برای فعالیت‌‌‌های معدنی گفتند و از فرصت بزرگی که در بخش معدن این کشور وجود دارد، یاد کردند.
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی در ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: آخرین گزارش «سازمان همکاری اقتصادی و توسعه» (OECD) حاکی از آن است که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ «تاب‌آوری» خوبی از خود نشان داده و تورم سریع‌تر از انتظار کاهش یافته است. با این وجود، این سازمان به سیاستگذاران توصیه می‌کند که به منظور اطمینان از مهار فشارهای تورمی، به سیاست‌ پولی محتاطانه خود ادامه دهند.
  • توضیحات وزارت کار در خصوص حداقل مزد

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دو مطلب منتشرشده در روزنامه «دنیای اقتصاد» پاسخ داد. این وزارتخانه در پاسخ به مطالب منتشرشده با عناوین: «دنیای ‌اقتصاد حداقل حقوق‌های ۱۴۰۳ را در سه سناریو بررسی می‌کند؛ کف دستمزد در کف/ دنیای‌اقتصاد اولویت شماره یک سیاستگذار برای حمایت از کم‌درآمدها را بررسی می‌کند؛ سهم خوراک از حقوق ماهانه» مورخ ۱۴۰۲.۱۰.۲۳ و ۱۴۰۲.۱۰.۳۰ نوشت:
  • بازگشت پله‌ای دلار از قله

    قیمت اسکناس آمریکایی برای سومین روز متوالی کاهشی ثبت شد. بررسی‌های به عمل آمده از فضای معاملات ارزی تهران گویای آن است که بازار همچنان در حال تخلیه هیجانات خود است.
  • راز تداوم سودآوری روانکارها

    دنیای اقتصاد-عباس بیات: صنعت روانکار را می‌‌‌توان یکی از صنایع خوب از زیرمجموعه فرآورده‌های نفتی برشمرد که چراغ‌خاموش به رشد خود ادامه می‌دهد. یکی از مزیت‌‌‌های اصلی این صنعت را می‌‌‌توان بحث عدم‌حساسیت دولت نسبت به محصولات تولیدی آن عنوان کرد. به‌طور متوسط هر ماشین در سال ۱۶لیتر روغن‌موتور مصرف می‌کند که با توجه به وجود ۳۰میلیون دستگاه خودروی سواری و در نظر گرفتن ارزش تاریخی هر لیتر روغن خوراکی که حدود یک‌دلار است، ارزش کل بازار این صنعت دست‌بالا ۵۰۰میلیون دلار است. حال دولت اگر در قیمت محصولات این صنعت دخالت کند، یعنی در سال بین ۲ تا ۳دلار به هر خودرو تخفیف دهد، این توجیه اقتصادی ندارد. درنتیجه این صنعت حتی با حذف ارز ۲۸هزار و ۵۰۰تومانی لوب‌‌‌کات خود می‌‌‌تواند به‌راحتی هزینه را به مصرف‌کننده منتقل سازد. در حال حاضر با وجود ارز ترجیحی برای ماده‌‌‌اولیه این صنعت سود اهرمی به‌خصوص برای شرکت‌هایی همچون «شسپا» که تمامی روغن پایه خود را صادر می‌کنند ایجاد شده است. بررسی مقادیر تولید و فروش روانکارها نشان می‌دهد که در ۱۰ماهه سال‌جاری به‌طور متوسط رشد ۳درصدی را به ثبت رسانده‌اند.
  • تورهای آخر هفته سه استان

    دنیای اقتصاد: دو تعطیلی مناسبتی در اواخر بهمن ماه باعث شده بسیاری به فکر برنامه‌‌‌ریزی برای سفر باشند. آژانس‌‌‌های گردشگری هم به همین مناسبت مجموعه تورهایی را اغلب به مقاصد مرکز و جنوب ایران تدارک دیده‌‌‌اند. تورهایی که از دو روز با هزینه دو میلیون و ۹۵۰‌هزار تومان شروع شده و تا سه و نیم روز با هزینه هفت میلیون و ۸۵۰‌هزار تومان به ازای هر نفر افزایش می‌‌‌یابد.
  • خطراتی که می‌تواننداپل را زمین بزنند

    مترجم: منا اختیاری
    تیم کوک، مدیرعامل اپل، سال ۲۰۲۴ را با مشکلات متعددی شروع کرده و شرکتش در یک ماه گذشته با موج غیرمنتظره‏‏‌ای از اتفاقات ناخوشایند مواجه شده است: دعوا بر سر حق امتیاز مجبورش کرده ویژگی‏‏‌هایی را از دو ساعت هوشمندش حذف کند. اطلاعاتی دریافت کرده که وزارت دادگستری آمریکا به زودی به خاطر تخلفات رقابت منصفانه علیه شرکت اقامه دعوا خواهد کرد. بدتر از همه اینکه تعدادی از تحلیلگران وال‌استریت در این میان نمک روی زخمش پاشیده و حرفی زده‏‏‌اند که تا همین چند وقت قبل غیرقابل تصور بود؛ آنها مدعی شده‏‏‌اند سهام اپل تاکنون بیشتر از حد واقعی آن، ارزش‏‏‌گذاری شده است. ژانویه امسال، مایکروسافت، از نظر ارزش بازار از اپل پیشی گرفت و بر جایگاه ارزشمندترین شرکت جهان تکیه زد. این سیل اخبار منفی در روز اول فوریه که اپل جدیدترین گزارش عایدی سه‌ماهه خود را منتشر کرد، ادامه یافت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر