پایگاه خبری فیول فیکس (Fuelfix) آمریکا اعلام کرد، ایران با افزایش صادرات 600 هزار بشکه در روز نفت خام در مدت سه ماه، از هدف کوتاه مدت خود جلو افتاد. به گزارش «ایرنا» پایگاه خبری یاد شده افزود، با وجود تلاش عربستان سعودی برای دستیابی به توافقی که تولید نفت خام مجموعه کشورهای اوپک را محدود کند، ایران سه برابر بیشتر به هند نفت می‌فروشد. صادرات نفت خام جمهوری اسلامی ایران از پایان ماه دسامبر 2015 (آذر 94) چند ماه قبل لغو تحریم‌های اقتصادی، تا‌کنون معادل 600 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

بر اساس اعلام شرکت جنسکیپ (Genscape) که حرکت نفتکش‌ها را رصد می‌کند، تاکنون هند با افزایش واردات نفت خام از ایران، بیش از هر کشور دیگری از بازگشت ایران به بازارهای نفت استقبال کرده است. این در حالی است که سرعت پالایشگاه‌های اروپایی در افزایش خرید نفت خام از ایران بسیار آهسته‌تر بوده است. «امیر برنایی» تحلیلگر شرکت جنسکیپ در سوئیس دیروز در مصاحبه با پایگاه خبری فیول فیکس گفت: آنها (ایرانی‌ها) خیلی بهتر از آنچه بازار انتظار داشت عمل کردند و این تا حد زیادی مرهون افزایش واردات نفت هند از ایران بود. وی افزود: بنا به اعلام منابع خبری، صادرات نفت ایران در ماه مارس ۲۰۱۶ با ۱۴۰ هزار بشکه افزایش به ۷/ ۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. فیول فیکس نوشت، برخی تحلیلگران بازار معتقدند ایران در انجام قولی که در مورد افزایش صادرات روزانه نفت خام خود از ۱/ ۱ میلیون به ۲ میلیون بشکه در چند ماه نخست پس از لغو تحریم‌ها داده است، باز می‌ماند. رویترز در اوایل ماه آوریل ۲۰۱۶(اواسط فروردین) به نقل از منابع نامشخص اعلام کرد که هند باز‌هم تکرار کرده است که با خرید یک ماهه ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام از ایران از شروع ماه آوریل (۱۳ فروردین) موافقت می‌کند. این امر به آسانی ایران را از هدف کوتاه مدتی که برای خود تعیین کرده بود، جلوتر می‌اندازد.

این گزارش افزود، بنا بر اعلام شرکت جنسکیپ، ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به هند از ۱۹۰ هزار بشکه در روز در ماه ژانویه ۲۰۱۶(دی-بهمن) به ۴۵۰ هزار بشکه در روز در ماه مارس (اسفند-فروردین)، نیجریه که دومین صادرکننده بزرگ نفت خام به هند بود را پشت‌سر گذاشت. تاکنون بیشتر افزایش صادرات نفت خام ایران به هند، جایگزین فروش نفت خام عراق و نیجریه به پالایشگاه‌های هند در امتداد ساحل شرقی این کشور شده است. تلاش ایران برای افزایش سهم بازار خود موجب افزایش چشمگیر صادرات نفت خاورمیانه به سایر نقاط جهان نشده، زیرا تولید نفت دیگر کشورهای این منطقه تا حدودی کاهش یافته است. برنایی در این زمینه گفت: افزایش عرضه نفت ایران، تاثیر چشمگیری بر عرضه جهانی نفت نداشته است. این افزایش، جایگزین نفت خام دیگر کشورها شده است. به گزارش «ایرنا» «بیژن زنگنه» وزیر نفت کشورمان گفته بود صادرات نفت خام ایران در چند ماه نخست پس از لغو تحریم‌ها ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.