گروه بنگاه‌ها: وزیر نفت هند در راس هیاتی از سرمایه‌گذاران هندی از طرح‌های پتروشیمی مستقر در چابهار بازدید کرد. به گزارش روابط عمومی پتروشیمی مکران، دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند پس از ملاقات با بیژن زنگنه وزیر نفت، به همراه هیات سرمایه‌گذار در بازدید از سایت شهرک پتروشیمی مکران، با اشاره به توافقات صورت گرفته با همتای ایرانی خود، به عزم جدی هند برای تسریع در سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی واحدهای مورد نظر سرمایه‌گذاران هندی اشاره کرد.

در این جلسه، سرمایه‌گذاران هندی ضمن اشاره به ظرفیت‌های جذاب سرمایه‌گذاری در چابهار، سوالات خود را درخصوص برخی مسائل فنی و اجرایی برای راه‌اندازی واحدهای اوره، آمونیاک، متانول و اولفین مطرح کردند که توسط اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان، مبارکی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، موثقی‌نیا مدیرعامل شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران و رستمی مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران پاسخ داده و قرار شد جلسات تخصصی با سرمایه‌گذاران برای نهایی شدن سرمایه‌گذاری هندی‌ها برگزار شود. وزیر نفت نیز در ملاقات با همتای هندی خود ضمن استقبال از سرمایه‌گذاری هندی‌ها در طرح‌های پتروشیمی چابهار اظهار کرد: این وزارتخانه آماده ارائه هر میزان خوراک به طرح‌های پتروشیمی هندی‌ها در این منطقه است. وی همچنین به توافق با هندی‌ها درخصوص نظام‌های بانکی و پرداخت‌های مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

چندی پیش مرضیه شاهدایی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به جذابیت‌های نرخ خوراک در چابهار اشاره کرد و افزود: در صورت حضور هندی‌ها در اجرای طرح‌های بالادست و پایین دستی پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش و نیز به علت سرمایه‌گذاری در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، پیش‌بینی‌های لازم برای ارائه تخفیف در نرخ خوراک انجام شده است و ایران از سرمایه‌گذاران جدید حمایت کرده و آماده هرگونه همکاری و تعامل است. وی همچنین گفت: چابهار به‌عنوان یک منطقه ویژه اقتصادی می‌تواند میزبان سرمایه‌گذاران هندی برای توسعه صنعت پتروشیمی باشد و گاز مورد نیاز برای تامین خوراک پتروشیمی‌ها در این منطقه، می‌تواند یک مزیت برای حضور سرمایه‌گذاران هندی باشد.

پیش‌تر خبرگزاری پی تی ‌ای هندوستان از اختصاص ۵۰ میلیارد روپیه (۸۰۰ میلیون دلار) برای احداث کارخانه تولید کود شیمیایی در چابهار خبر داده بود. به گزارش این خبرگزاری، دولت هند برای این سرمایه‌گذاری سه شرکت دولتی از جمله آر.سی.اف (کود کشاورزی و موادشیمیایی ملی)، جی.ان.اف.سی (کود کشاورزی و مواد شیمیایی دره رودخانه نارمادا گجرات) و جی.اس.اف.سی (شرکت کود کشاورزی دولت گجرات) را برای اجرای این طرح معرفی کرده است. شهرک پتروشیمی مکران با وسعت بیش از ۱۲۰۰ هکتار، محل احداث ۱۸ واحد بالادستی و میان دستی و بیش از ۳۰ واحد پایین دستی در منطقه آزاد چابهار، قرار است قطب سوم پتروشیمی ایران بعد از ماهشهر و عسلویه باشد. تاکنون حضور شرکت‌هایی از ژاپن، کره جنوبی، عمان، صندوق‌های بازنشستگی، بانک‌ها و نیز شرکت‌های خصوصی در این طرح قطعی شده است.