تا دو ماه آینده وزیر نفت سیاست‌های خود را برای توسعه فازهای معروف به 35 ماهه پارس جنوبی اعلام می‌کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیژن نامدار زنگنه در جریان بازدید از بزرگ‌ترین فاز گازی پارس جنوبی اعلام کرد تکمیل و توسعه پنج فاز قدیمی این میدان در اولویت بوده و توسعه فازهای جدید که معروف به فازهای ۳۵ ماهه است در اولویت بعدی بهره‌برداری قرار دارد. وزیر نفت همچنین برای اعلام سیاست‌های خود برای توسعه فارهای ۳۵ ماهه که شامل فازهای ۱۳،۱۴،۱۹،۲۰،۲۱،۲۲،۲۳ و ۲۴ می‌شود بازه زمانی دو ماهه مشخص کرد. به گزارش «ایسنا» قرارداد فازهای ۳۵ ماهه خرداد ۸۹ بین شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما و پیمانکاران داخلی بسته شد. طبق قرارداد باید خرداد ماه امسال تولید زودهنگام از این هشت فاز آغاز می‌شد، اما این مهم در تاریخ اعلام شده محقق نشد.
علت تاخیر در توسعه فازهای 35 ماهه
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس در مورد علت محقق نشدن تولید گاز از این هشت فاز در مدت زمان 35 ماه، با اشاره به اینکه پیش از این تمام فازهای پارس جنوبی توسط شرکت‌های اروپایی وغربی توسعه یافته بود، گفت: برای توسعه فازهای جدید به توانایی‌هایی شرکت‌های داخلی اعتماد شد که البته برای آنکه آنها بتوانند به تجربه و پختگی در اجرای پروژه‌ها دست یابند توسعه فازهای 35 ماهه با تاخیر مواجه شد. محمدرضا زهیری البته خاطر نشان کرد که اکنون شرکت‌های داخلی به این بلوغ رسیده‌اند و می‌توانند به راحتی پروژه‌ها را با سرعت بیشتری در سال حماسه اقتصادی پیش ببرند.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین یکی از دلایل تاخیر در توسعه کامل فازهای ۳۵ ماهه را تحریم ها عنوان کرد و افزود: محدودیت‌های ایجاد شده موجب شد به خودباوری برسیم و به ساخت داخلی برگردیم و از تجهیزات و فن‌آوری داخلی برای توسعه فازهای جدید استفاده کنیم. در صورت تولیدی شدن فازهای ۳۵ ماهه حجم تولید گاز کشور ٢٥٠ میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت.
طبق دستور وزیر نفت تکمیل توسعه پنج فاز ۱۲، ۱۵ و ۱۶ ، ۱۷ و ۱۸ در اولویت کاری وزارت نفت قرار گرفته است و طبق برنامه تا پایان امسال یکی از فازهای ۱۲ و ۱۷ با ظرفیت تولید روزانه ۵/۱۲ میلیون متر مکعب به بهره‌برداری خواهد رسید و تولید گاز ایران را از این میدان مشترک با قطر در مجموع ۲۵ میلیون متر مکعب افزایش خواهد داد.همچنین طبق همین برنامه بخشی از پالایشگاه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی وارد مدار خواهد شد و گاز دریافتی از فازهای ۶، ۷ و ۸ را شیرین سازی و به خط سراسری تزریق می‌کند. در حال حاضر تولید از ۱۰ فاز اول پارس جنوبی عملی شده است که حداکثر ظرفیت تولید روزانه از این تعداد فاز ۲۹۰میلیون مترمکعب است.

60 روز تا بهره‌برداری فازهای 35 ماهه