بازار سهام

هفته کم‌‌‌رمق بورسی

1

بورس اوراق بهادار تهران در هفته‌‌‌ای که گذشت عملکرد مثبتی از خود نشان نداد. به طوری که شاخص کل بازدهی منفی 09/ 1 درصدی را به ثبت رساند که با از دست دادن مرز 2 میلیون و 100‌هزار واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 97‌هزار واحدی مستقر شد. در هفته‌‌ گذشته بازار با سه روز منفی،  به ارزش معاملات خرد به میانگین 3985 میلیارد تومان دست یافت که تنها مقداری جزئی نسبت به هفته ماقبل خود رشد داشته است. از سوی دیگر با مجموع هفتگی 1121 میلیارد تومان خروج پول حقیقی از بورس و فرابورس، بازار سهام نسبت به هفته ماقبل خود پول حقیقی بیشتری را از دست داد. با این تفاسیر تا زمانی که نیروی محرکه‌‌‌ای برای بازار ایجاد نشود روند فعلی تکرار خواهد شد. حتی با در نظر گرفتن افت‌‌‌های دلار دور از ذهن نیست بازار با شیب ملایمی نزول ‌‌‌کند تا زمانی که به ارزندگی برسد.

بازار سکه

هفته نزولی سکه

2

بازار سکه و طلا هفته‌‌‌ای عمدتا نزولی را پشت سر گذاشت. به این ترتیب آخرین بهای سکه در مبادلات به 27 میلیون و 350‌هزار تومان رسید که نسبت به‌روز چهارشنبه در حدود 150‌هزار تومان رشد قیمتی داشت. از یکسو سقوط ارزش طلای جهانی به زیر سطح حمایتی مانعی بر سر راه صعود سکه و طلا تلقی می‌شود. در سوی دیگر نرخ ارز نیز کمکی به افزایش سکه نمی‌‌‌کند. اگر چه به سبب افت‌‌‌های کم اما پی در پی بازار سکه، سرمایه‌گذاران این عرصه با احتیاط بیشتری دست به معامله می‌‌‌زنند که این منجر به کاهش مبادلات شده است. این کاهش مبادلات سبب دور شدن التهابات می‌شود و بازار به سمت ثبات حرکت می‌کند. با این تفاسیر برخی تحلیلگران بر این باورند که در صورتی که سکه از نزول دلار مصون بماند احتمال می‌رود فراز و نشیب کمتری در انتظار آن باشد و هفته آینده را با نوسانات در بازده محدودی ادامه دهد.

بازار طلای جهانی

روزهای غبارآلود طلا

3

در مبادلات تجاری روز جمعه بهای طلای جهانی کمی به سمت بالا حرکت کرد اما به علت انتظار برای داده‌‌‌های تورم دوباره رو به نزول گذاشت و تا ساعت 20 به وقت تهران هر اونس طلای جهانی در 1855 دلار قرار گرفت. فلز زرد به سبب رسیدن شاخص دلار به قله 10 ماهه خود توان رشد ندارد. همچنین چشم‌انداز بالا ماندن نرخ بهره ایالات متحده، هزینه فرصت نگهداری از دارایی بدون بازده را افزایش می‌دهد؛ بنابراین آینده بلندمدت طلا تیره و تار است. پس از آنکه طلا سطح حمایتی 1900 دلار را از دست داد که حاکی از زیان‌‌‌های بیشتر و ناامیدی از بهبود در کوتاه‌مدت است. با وجود این بازار چشم‌انتظار آمارهای تورمی است که در روزهای آتی منتشر می‌شود. محتمل است در روزهای پیش رو طلا نوسانات متمایل به نزول را تجربه کند.

بازار اوراق مسکن

مسیر کاهش قیمت مسکن

4

اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس مورد معامله قرار می‌‌‌گیرند طی داد و ستدهای هفته گذشته عمدتا با کاهش قیمت همراه بودند. به طوری که هر برگ اوراق تسهیلات بهمن 1400 که با نماد تسه 0011 معامله می‌شود، عملکرد منفی 26/ 0‌درصد را در کارنامه هفتگی خود به ثبت رساند. به این ترتیب تسه یاد شده کار خود را در زیر مرز 90‌هزار تومان در قیمت پایانی 89‌هزار و 397 تومان خاتمه داد. به عقیده برخی از کارشناسان این حوزه کنترل قیمت نهاده‌‌‌های ساختمانی با توجه به اینکه بخش زیادی از افزایش قیمت مسکن به این بخش برمی‌‌‌گردد، از مهم‌ترین راهکارهایی است که در ماه‌‌‌های اخیر از سوی دولت با هدف ساماندهی این بازار انجام شده است. گفته می‌شود که یکی از عوامل افزایش قیمت مسکن، گرانی مصالح ساختمانی است که این موضوع مهم در جلسه شورای عالی مسکن با حضور شخص رئیس‌جمهور مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار خواهد گرفت.

بازار نفت

بهای رو به رشد نفت

5

بهای نفت خام جهانی در مبادلات روز جمعه خیال پایین ماندن نداشت و بار دیگر در مسیر صعودی قرار گرفت. به طوری که هر بشکه نفت خام برنت در بهای 96 دلار و 23 سنت قرار گرفت و نفت وست تگزاس اینترمدییت به ازای هر بشکه در قیمت 92 دلار و 72 سنت مبادله شد. نفت در حالی به بازدهی مثبت 2 درصدی هفتگی خود نزدیک می‌شود که آمار نشان‌دهنده تقویت تقاضای نفت در چین است. در حال حاضر بازار به عربستان و روسیه چشم دوخته است تا تکلیف عرضه نفت مشخص شود. در سمت دیگر آمارهای اقتصادی نیز تاثیر بسیاری بر بازار دارند و تا زمان اعلام تورم اندکی محتاطانه عمل می‌کند. از آنجا که نفت برنت توانست به 97 دلار نیز برسد، تمایلات صعودی برای آن در روزهای آتی دور از ذهن نیست. بنابراین تا مشخص شدن سرنخ‌های بیشتر نفت با سرعت کمی توان پیشروی دارد.