یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام
چراغ سبز بورس به مذاکرات هسته‌ای
دیروز، شاخص کل رشد ۱۰۲ واحدی (معادل ۱۴/۰ درصدی) را تجربه کرد ولی همچنان در کانال ۷۱ هزار واحدی باقی‌ماند. طی معاملات روز گذشته رشد حجم معاملات را شاهد بودیم که با افزایش فعالیت سهامداران حقیقی نیز همراه بوده است. در این میان، گروه‌های خودرو و بانکی با اقبال مناسبی مواجه شدند که کارشناسان علت این امر را برخی خوش‌بینی‌ها نسبت به مذاکرات هسته‌ای می‌دانند. دیروز، مذاکرات هسته‌ای میان دیپلمات‌های کشور و طرف‌های غربی آغاز شد و عمده اخبار نشان دهنده جدی بودن طرفین برای رسیدن به توافق نهایی تا پایان مهلت این دوره (آذر ماه) است. در این رابطه می‌توان به حتمی خواندن توافقات هسته‌ای، توسط رئیس‌جمهور در برنامه تلویزیونی دوشنبه شب اشاره کرد.



بازار ارز
سه روز بدون تغییر دلار
دیروز، هر دلار آمریکا بدون تغییر و به قیمت ۳ هزار و ۲۵۰ تومان معامله شد. به این ترتیب، مطابق با پیش‌بینی‌های «دنیای اقتصاد» با نزدیک شدن به دور جدید و حساس مذاکرات هسته‌ای، دامنه نوسان دلار به حداقل خود رسیده و به مدت سه روز کاری ثابت مانده است. روز گذشته، مذاکرات در حالی در وین آغاز شد که عمده اخبار منتشرشده از سوی دیپلمات‌ها سیگنال‌های مثبتی را نشان می‌دهند. به این ترتیب، همگی در تلاش هستند تا مذاکرات در زمان قانونی خود (آذرماه) به نتیجه برسد. در این رابطه، می‌توان به اطمینان‌بخشی رئیس‌جمهور کشور در مصاحبه تلویزیونی روز دوشنبه درخصوص توافقات، اظهارات سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر تلاش همه افراد برای پیشرفت در مذاکرات و همچنین تلاش کاخ سفید به منظور جلوگیری از مداخله جمهوریخواهان در توافق نهایی ایران و ۱+۵ اشاره کرد.



بازار سکه
حباب منفی سکه در پی رشد اندک
روز گذشته، هر سکه طرح جدید رشد ملایمی را تجربه کرد و به قیمت ۹۴۱ هزار تومان معامله شد. به این ترتیب، زیان خود را از ابتدای سال به ۲/۱ درصد کاهش داد. همان‌طور که انتظار می‌رفت قیمت دلار بدون تغییر باقی ماند و طلای جهانی رشد قیمت را تجربه کرد. این در حالی بود که قیمت سکه با افزایش قیمت اونس طلا همراهی نکرد و بار دیگر حباب منفی (کمتر بودن قیمت بازاری نسبت به ارزش ذاتی سکه) در این بازار ایجاد شد. شاید عدم امیدواری نسبت به تداوم روند صعودی طلای جهانی، یکی از دلایل رشد اندک سکه در بازار داخل باشد. در این شرایط، با به پایان رسیدن ایام عید قربان و غدیر انتظار می‌رود تقاضا برای سکه بار دیگر کاهش پیدا کند که عاملی دیگر مبنی بر عدم تمایل سکه به رشد محسوب می‌شود.



بازار طلای جهانی
رشدی دیگر برای اونس طلا
طی معاملات روز گذشته، هر اونس طلای جهانی تا لحظه تنظیم این گزارش به قیمت ۱۲۳۳ دلار معامله می‌شد، گرچه نوسانات قیمتی اونس طلا اندکی افزایش یافته است، اما عمده این نوسانات در محدوده ۱۲۲۰ تا ۱۲۴۰ دلاری است. در این شرایط، خبر افت ۸/۱ درصدی تولیدات صنعتی (در مقیاس ماهانه) اروپا همچنان ضعف اقتصاد این منطقه را نشان می‌دهد. این امر گرچه به جبران افت شاخص دلار آمریکا کمک کرد، اما اثری منفی بر بازارهای سهام داشت. همچنین، انتظار می‌رود با نزدیک شدن به فصل جشن ها، تقاضای شمش طلا از سوی هند افزایش یافته باشد که در مقابل کاهش قیمت طلا مقاومت می‌کند. با این حال، تا زمانی که آمار اقتصادی جدیدی، به ویژه از سوی آمریکا، منتشر نشود رقابت میان بازارها مهم ترین عامل تعیین‌کننده قیمت طلا خواهد بود.



بازار اوراق مسکن
ثبات «تسه»ها بالای ۹۵ هزار تومان
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن فروردین ۱۳۹۲ (تسه۹۲۰۱) با افت ۶۵/۰ درصدی به قیمت ۹۶ هزار و ۵۱۰ تومان معامله شدند. به این ترتیب، پس از عبور این اوراق از قیمت ۹۵ هزار تومانی این دومین روز است که قیمت‌ها در این محدوده قرار گرفته است و بازدهی آن از ابتدای سال به ۹/۵۲ درصد رسید. گرچه تلاش‌هایی جهت افزایش عرضه این اوراق انجام شده است، اما هنوز مازاد تقاضا در این بازار کاملا به چشم می‌خورد. همین عامل سبب شده است تا سطوح قیمتی برای ۴۵ روز معاملاتی بالای ۹۰ هزار تومان باقی بماند. در این شرایط، برخی مسوولان معتقدند عدم کاهش قیمت‌ها به دور از سفته‌بازی بوده است و این افراد حقیقی هستند که با سرمایه‌گذاری در بانک مسکن، امتیاز تسهیلات مسکن را دریافت می‌کنند و تمایلی برای فروش در قیمت‌های پایین ندارند.



بازار نفت
نفت همچنان در کانال ریزشی
دیروز، در لحظه تنظیم این گزارش هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۵/۸۴ دلار معامله می‌شد. روز گذشته، سازمان بین‌المللی انرژی (IEA)، تقاضای نفت برای سال ۲۰۱۵ را ۳۰۰ هزار بشکه نسبت به پیش‌بینی قبلی خود کاهش داد. این در حالی است که در ماه گذشته (سپتامبر) تولید نفت جهانی ۹۰۰ هزار بشکه رشد را به ثبت رسانده است. مازاد عرضه و همچنین کاهش قیمت نفت توسط عربستان، مهم‌ترین دلایل روند نزولی قیمت نفت محسوب می‌شوند. در حالی گمانه‌زنی‌های بسیاری درخصوص این تصمیم عربستان وجود دارد، اما کارشناسان این رفتار را یک انتخاب نمی‌دانند و معتقدند این امر ضرورتی برای عربستان است تا سهم خود را در بازارهای آسیایی حفظ کند و همچنین با کاهش حاشیه سود نفت شیل، روند افزایش تولیدات این نوع نفت (رقیب نفت اوپک) را کُند کند.