به گزارش بخش ترجمه شرکت‌ها، به نقل از   CNBC، این شرکت‌ها در اعلامیه‌ای در پایان هفته گذشته، اعلام کردند این توافق‌نامه بر توسعه مشترک یک مرکز هیدروژن سبز مستقر در امارات تاکید می‌کند. در حالی که جزئیات دقیق این طرح نسبتا مبهم است، شرکت‌ها به دنبال توسعه پروژه‌هایی با ظرفیت الکترولیز ۲ گیگاوات خواهند بود. شرکت انرژی آتی ابوظبی که با نام مصدر نیز شناخته می‌شود، شرکت انرژی تجدیدپذیر اماراتی است که در زمینه تولید انرژی‌های نو، انرژی خورشیدی، توان بادی و تصفیه آب، مدیریت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی، همچنین توسعه املاک و مستغلات فعالیت می‌کند.

بنابر اخبار منتشر شده سرمایه‌گذاری در این طرح حدود ۵ میلیارد دلار خواهد بود. کاترین مک گرگور، مدیر عامل شرکت انژی در بیانیه‌ای،  هیدروژن تجدیدپذیر را به عنوان ابزاری ضروری برای انتقال به انرژی‌های پاک توصیف کرد. انژی و مصدر می‌گویند از زیرساخت‌های موجود استفاده خواهند کرد تا در ابتدا عرضه بومی‌ را هدف قرار دهند و هدف بعدی توسعه ظرفیت برای ایجاد یک مرکز هیدروژن سبز در مقیاس گیگا برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، با پتانسیل صادرات به بازارهای دیگر است. شورای همکاری خلیج فارس به کشورهایی متشکل از عربستان‌سعودی، امارات، بحرین، کویت، قطر و عمان اطلاق می‌شود. هیدروژن کاربردهای متنوعی دارد و می‌توان آن را در طیف وسیعی از صنایع استفاده کرد و به روش‌های مختلفی می‌توان آن را تولید کرد. یکی از روش‌های تولید هیدروژن با استفاده از الکترولیز، به واسطه جریان الکتریکی و تقسیم آب به اکسیژن و هیدروژن است. اگر برق مورد استفاده در این فرآیند از یک منبع تجدیدپذیر مانند باد یا خورشید تامین شود، برخی آن را هیدروژن سبز یا تجدیدپذیر می‌نامند.

امارات متحده عربی یکی از اعضای کارتل نفت اوپک و تولیدکننده مهم نفت خام و گاز در جهان است. همچنین این کشور دارای مقادیر زیادی نور خورشید است که عنصری حیاتی برای نیروگاه‌های خورشیدی است. در ماه مه، یک پروژه با اهمیت در شهر دبی افتتاح شد که به عنوان نخستین تاسیسات هیدروژن سبز در مقیاس صنعتی با استفاده از انرژی خورشیدی در خاورمیانه و شمال آفریقا توصیف می‌شود. در آن زمان، شرکت زیمنس انرژی در بیانیه‌ای اعلام کرد انرژی لازم برای این پروژه آزمایشی از پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم تامین می‌شود که یک تاسیسات خورشیدی وسیع است و قرار است تا سال ۲۰۳۰ به ظرفیت تولید ۵هزار مگاوات برسد. توافق بین انژی و مصدر که روز جمعه اعلام شد، پس از انتشار اخباری مبنی بر مشارکت شرکت برق اسپانیایی Iberdrola و شرکت سوئدی H۲Green Steel در خصوص توسعه تاسیسات بزرگی که هیدروژن سبز را تولید می‌کند، صورت پذیرفت و بسیار مورد توجه قرار گرفت.

پنج‌شنبه گذشته، این شرکت‌ها خاطرنشان کردند این پروژه ۳/ ۲میلیارد یورویی (۶/ ۲ میلیارد دلاری) باعث ایجاد یک تاسیسات هیدروژن سبز با ظرفیت الکترولیز یک گیگاوات می‌شود. در حالی که در مورد پتانسیل تولید هیدروژن در این پروژه هیجان زیادی وجود دارد، اما هنوز برخی از رهبران تجاری در ارزیابی چشم‌اندازهای آن، حداقل در کوتاه‌مدت، محتاط هستند. برای مثال، در ماه ژوئیه، فرانچسکو استاراس، مدیرعامل شرکت Enel گفت: هیچ رقابتی از نظر حجم سرمایه‌گذاری بین هیدروژن و انرژی‌های تجدیدپذیر وجود ندارد. انل شرکت برق ایتالیایی و دومین شرکت بزرگ اروپا، از نظر میزان ارزش بازار است.  انل در حال‌حاضر یک شرکت کاملا خصوصی است که تحت کنترل دولت ایتالیا قرار دارد. کمپانی انل، در زمینه تولید و  توزیع برق، فعالیت گسترده‌ای در بسیاری از کشورهای دنیا دارد و در حال‌حاضر در ۴۰ کشور دارای نیروگاه است. استاراس گفت: هیدروژن امروز جایگاه ویژه‌ای در بین انرژی‌های پاک دارد و این جایگاهی است که باید هرچه سریع‌تر به استانداردهای تجاری و صنعتی در مقیاس بزرگ تبدیل شود و قیمت‌گذاری رقابتی روی آن انجام شود.