به گزارش «ایلنا» رئیس محیط زیست و آب‌های غیرمتعارف حوزه معاونت آب و آبفا وزارت نیرو با بیان مطلب فوق افزود: قانون‌گذار هم وزارت نیرو و هم سازمان حفاظت محیط زیست کشور را مکلف به پیگیری و نظارت بر تامین نیاز آبی محیط زیستی تالاب‌های کشور کرده که با توجه به اهمیت موضوع، هماهنگی‌های مستمری بین دو نهاد مذکور در سال‌های اخیر صورت گرفته و در حال پیگیری است. اصغر جهانی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست میزان نیاز زیست محیطی تالاب‌های کشور را براساس روش‌های اکولوژیک تعیین کرده و به وزارت نیرو به جهت تخصیص این میزان ابلاغ کرده است. وی یادآور شد: باید توجه داشت که کشور تحت تاثیر طولانی شدن دوره‌های خشکسالی، کاهش بارش، افزایش دما و وقوع پدیده تغییر اقلیم بوده و این موضوع کاهش پتانسیل منابع آب تجدیدپذیر کشور را به دنبال داشته که قاعدتا این امر بر میزان آب ورودی به پیکره‌های آبی و از جمله تالاب‌ها نیز مشهود خواهد بود.

جهانی با بیان اینکه انتظار اینکه در شرایط خشکسالی نیز آب مورد نیاز تالاب‌ها مانند سال‌های با بارش نرمال تامین شود، امری نشدنی خواهد بود، اظهار کرد: البته براساس ماده ۲۵ قانون هوای پاک سازمان حفاظت محیط‌زیست باید با همکاری وزارت نیرو نیاز زیست‌محیطی تالاب‌ها در شرایط خشکسالی، ترسالی و نرمال را تعیین کند که هماهنگی بین این دو نهاد در حال انجام است. رئیس محیط زیست و آب‌های غیرمتعارف حوزه معاونت آب و آبفا وزارت نیرو عنوان کرد: یکی از چالش‌های فعلی در تامین آب محیط زیستی تالاب‌ها، دست‌اندازی به آب رهاسازی شده در طول مسیر و برداشت‌های غیرمجاز با توجه به وجود مخازن سدها در بالادست و قرارگیری موقعیت تالاب‌ها در دورترین نقطه حوضه آبریز است که مانع از رسیدن میزان آب رهاسازی شده به تالاب می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیگیری این موضوع در دستور کار ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب‌های کشور با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور بوده که یکی از وظایف چندگانه این ستاد، نظارت بر تامین نیاز آب محیط زیستی تالاب‌ها است. همچنین وفق مصوبات ستاد مذکور استانداران موظف به صیانت از منابع آب تخصیص یافته به تالاب‌ها و نظارت بر حقابه‌ها هستند. البته لازم است مشکلات معیشتی مردم متاثر از کم‌آبی نیز به نحو مقتضی حل و فصل شود تا از دست‌اندازی به نیاز آبی تالاب‌ها جلوگیری شود.