پمپ آب کفکش چه تفاوتی با پمپ آب معمولی دارد؟

 اکثر ساکنان حاضر در ساختمان های مرتفع با مشکل کمبود آب مواجه هستند، استفاده از پمپ آب در این گونه ساختمان ها، باعث می شود که فرآیند پمپاژ آب به طبقات بالای ساختمان با قدرت و سرعت بیشتری انجام شود و از این طریق مشکل کمبود آب ساختمان های بلند رفع خواهد شد. 

البته پمپ آب استفاده های دیگری نیز دارد. برای مثال، در صنعت کشاورزی، برای تامین آب مزارع و باغ ها، از پمپ آب صنعتی استفاده می کنند. بنابراین، بطور کلی، می توان گفت پمپ آب وسیله ای است که هدف اصلی آن پمپاژ پر قدرت و پر سرعت آب می باشد.

در چه مواقعی به استفاده از یک پمپ کف کش نیاز داریم؟

پمپ کف کش نیز، مانند پمپ آب وظیفه پمپاژ کردن آب را بر عهده دارد. از این پمپ، برای استخراج آب از چاه های کم عمق نیز استفاده می شود. اما وظیفه اصلی یک پمپ کف کش چیست؟ باید بگوییم، وظیفه اصلی، یک پمپ کف کش تصفیه آب به وسیله فرآیند لجن زدایی است. در واقع پمپ های کف کش می توانند برای تصفیه آب هایی که دارای رسوب، یا گل و لای هستند مورد استفاده قرار گیرند. به همین دلیل بسیاری از افراد برای رسوب زدایی چاه های کم عمق خود، از پمپ های کف کش استفاده می کنند. پمپ کف کش، آب دارای گل و لای را از محفظه ورودی زیرین خود گرفته و آب تصفیه شده را از خروجی های تعبیه شده در جداره های کناری خود خارج می کند.

چگونه با بررسی ظاهری یک پمپ، نوع آن را تشخیص دهیم؟

اگر برای خرید یک پمپ آب یا کف کش، بدون اطلاع از نما و ساختار ظاهری آن اقدام کنید، ممکن است در خرید خود با شکست مواجه شوید. جالب است بدانید، تفاوت میان پمپ آب و کف کش را به راحتی می توان از روی ظاهر آنها تشخیص داد. تنها کافی است اطلاعاتی جزئی درباره ساختار ظاهری این دو پمپ داشته باشید. این جزئیات ظاهری عبارتند از:

• اجزای اصلی تشکیل دهنده ساختار یک پمپ آب شامل پروانه، محور، یاتاقان و محفظه ی پمپ می باشند. اما ساختمان یک پمپ کف کش از الکترو موتور، الکترو پمپ، پروانه، نقطه اتصال به برق، محفظه اتصال و... تشکیل شده است. بدنه هردو پمپ در اکثر موارد از چدن طراحی شده است. بنابراین می توان گفت بارزترین وجه تشابه این دو پمپ، پروانه و جنس بدنه آنها می باشد. در نتیجه شما می توانید با وجود تفاوت دیگر اجزایی که بررسی کردیم، پمپ مورد نظر خود را تشخیص داده و خریداری نمایید.

• مسئله بعد، مکان ورودی و خروجی در پمپ آب و پمپ کف کش می باشد. ورودی پمپ آب در قسمت کناری پمپ قرار گرفته است در حالی که ورودی پمپ کف کش در قسمت زیرین پمپ قرار دارد. خروجی پمپ آب نیز، در قسمت بالای پمپ طراحی شده است و این در حالی است که خروجی پمپ های کف کش از جداره های کنار محفظه پمپ صورت می گیرد. در نتیجه شما به راحتی و با بررسی اجمالی مکان ورودی و خروجی در انواع پمپ، می توانید نمونه مد نظر خود را خریداری نمایید.

• ابعاد این دو پمپ نیز کاملا باهم متفاوت است. یک پمپ آب در ظرفیت ها و ابعاد گوناگونی طراحی و اجرا می شود. اما در مقابل، گستره ظرفیت پمپ های کف کش محدود است. پمپ های کف کش در ارتفاعی کوتاه و ابعادی به نسبت بزرگ طراحی و اجرا می شوند. 

با بررسی این نکات می توان به راحتی پمپ آب و پمپ کف کش را تشخیص داد. این مسئله به ما کمک می کند تا با توجه به مصارف مورد نیاز، پمپ دلخواه خود را انتخاب نماییم.

پمپ کف کش

مهم ترین نکات برای نگهداری از پمپ های آب و افزایش ماندگاری آنها

بطور کلی آنچه در انتخاب یک پمپ باید به آن توجه کنید این است که پمپ آب را برای انتقال چه نوع سیالی بکار خواهید گرفت. زیرا اگر سیال مورد نظر شما برای پمپاژ، دارای موادی خورنده باشد باعث سایش زودرس پمپ آب می‌شود. به همین دلیل ضروری است که ترکیب شیمیایی محیط مورد پمپاژ، گرانروی آن و وجود احتمالی اجزای جامد را در نظر داشته باشید. همچنین لازم است بدانید هر چه سیال چسبناک‌تر باشد، جریان در سیستم پمپاژ نیز دشوارتر است.

همچنین بهتر است پمپ آب خود را سالی 2 مرتبه سرویس کنید تا نقص های احتمالی آن را برطرف کرده و از وقوع آسیب های جدی در آن خودداری نمایید. همچنین لازم است به طور مرتب، خازن موجود در پمپ آب را بررسی کنید. ضعیف شدن خازن باعث ضعیف شدن مقطعی پمپ های آب خواهد شد. با به کار گیری این ترفندها، می توانید طول عمر دستگاه خود را چند برابر کنید.

برای افزایش عمر پمپ کف کش خود چه ترفندهایی به کار بگیریم؟

به منظور افزایش عمر و بهبود کارکرد یک پمپ کف کش باید در مواقع لازم، محور پمپ را آب بندی کنید. این کار باعث خنک شدن پمپ و جلوگیری از خراب شدن آن خواهد شد. همچنین لازم است درجه روغن را تنظیم کرده و هر چند وقت یک بار، روغن موجود در پمپ کف کش را تعویض کنید. باید دقت کنید که موتور پمپ را به طور مداوم روشن و خاموش نکنید و برای استفاده طولانی مدت، هر از گاهی به دستگاه استراحت دهید. رعایت این موارد، به بهبود عملکرد دستگاه شما و افزایش عمر آن منجر خواهد شد.

مهمترین تفاوت در عملکرد پمپ آب و پمپ کف کش چیست؟

همانطور که بررسی شد، پمپ های آب و پمپ های کف کش، هر دو می توانند برای پمپاژ کردن آب مورد استفاده قرار بگیرند. اما باید در نظر داشته باشید که وظیفه اصلی یک پمپ آب پمپاژ آب در سرعت و قدرت بالا می باشد و جز این کار، وظیفه دیگری ندارد. در مقابل پمپاژ آب در پمپ کف کش، به عنوان یک هدف فرعی شمرده می شود و از کارهایی است که یک پمپ کف کش توانایی انجام آن را دارد و به همین دلیل در چاه های کم عمق برای استخراج آب مورد استفاده قرار می گیرد.

 اما وظیفه اصلی پمپ های کف کش، رسوب زدایی یا لجن زدایی آب می باشد. یک پمپ کف کش در درجه اول، وظیفه دارد آب های آلوده را از مخزن ورودی خود دریافت کرده و آب تصفیه شده را از خروجی خود، خارج نماید. در واقع عملیات تصفیه آب از گل و لای و رسوبات، اصلی ترین وظیفه پمپ های کف کش محسوب می شود. مهمترین وجه تمایز در عملکرد پمپ های کف کش و پمپ آب نیز همین مسئله می باشد.

با موارد مطرح شده در مورد شباهت ها و تفاوت های ساختاری و عملکردی در انواع پمپ آب و انواع پمپ کف کش، شما می توانید بدون داشتن آگاهی تخصصی از کارایی و سیستم فنی این نوع پمپ ها، آنها را شناسایی کرده و با توجه به موارد مصرف خود، از مناسب ترین نوع آنها استفاده نمایید. 

پمپ های کف کش و پمپ های آب، در رده های قیمتی متفاوتی تولید و عرضه می شوند که با توجه به میزان بودجه خود می توانید با مراجعه به فروشگاه ویدفکتور (https://vidfactor.com) ضمن دریافت مشاوره خرید رایگان، پمپ مناسب نیاز خود را انتخاب و خریداری کنید و همچنین از تخفیف های این نمایندگی رسمی عرضه محصولات صنعتی به همراه دریافت گارانتی اصالت کالا بهره مند شوید.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.